Wat is een MBA?

Een uitgebreide uitleg over de Master Business Administration

Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg over de Master Business Administration, afgekort MBA. Vragen als ‘Wat is een MBA precies?’, ‘Wat is de inhoud van een MBA bij DNHS?’ en ‘Wat is een MBA waard?’ worden hier beantwoord. Navigeer eenvoudig naar de gewenste info via de inhoudsopgave hieronder.

Wat is een MBA precies?​

MBA staat voor Master Business Administration, een titel die te halen is door een MBA-opleiding succesvol af te ronden. Tijdens de opleiding ga je in op allerlei zaken die te maken hebben met bedrijfskunde. Maar wat is een MBA opleiding inhoudelijk nou precies? Dat verschilt per opleider. Klassieke MBA-opleiders leggen gedurende de start van de opleiding veel focus op het ontwikkelen van een theoretische basiskennis. Je bestudeert boeken, artikelen en cases om de colleges te kunnen volgen, een examen goed af te ronden of een paper te schrijven.

Strategisch inzicht krijgen

Als je nog geen werkervaring hebt kan het handig zijn een theoretische basiskennis op te nemen. Maar als professional heb je al een eigen basiskennis vanuit jouw ervaring en de dagelijkse praktijk. Je hebt de theoretische basiskennis uit de literatuur daarom niet nodig. En je hebt ook geen tijd om 20 tot 25 uur per week te studeren. Ben jij een middelmanager, senior professional of ondernemer en zoek je een MBA die je kunt combineren met je werk- en privéleven? Kies dan voor een Fast Track MBA-opleiding. Je verdiept je dan niet in onnodige theorie, maar in bedrijfskundige modellen die (direct) toepasbaar zijn in jouw dagelijkse praktijk en die je helpen strategisch inzicht te krijgen.

Wat is een MBA? Karin en Marischka vertellen er in deze podcast meer over: ​

Je kunt de DNHS podcast Let’s talk Business ook via Spotify luisteren

Inhoud van de MBA bij DNHS

Iedere MBA-opleiding is anders. In deze paragraaf geven we je antwoord op de vraag ‘Wat is een MBA bij DNHS?’. Bij de Fast Track MBA van DNHS wordt een integrale aanpak met moderne benadering van bedrijfskunde gehanteerd. We combineren digitaal en klassikaal onderwijs met elkaar, waardoor je grotendeels zelf kunt bepalen waar en wanneer je leert. Onze MBA-opleiding is geschikt voor middelmanagers, senior professionals en mkb-ondernemers met minimaal hbo werk- en denkniveau.

Ervaring als versneller van het leren

Tijdens de opleiding gebruik je jouw kennis en ervaring als versneller van het leren. In je loopbaan heb je al verschillende situaties meegemaakt. Je kent goede managers, maar ook slechte. Ook heb je de nodige voorbeelden verzameld van teams die goed functioneren én van teams die minder goed functioneren. Je kent de situaties al en je hebt ervaren wat hier de effecten van zijn. Tijdens de MBA leer je waarom het zo werkt.

Duur van onze MBA-opleiding

Door onze unieke aanpak is het mogelijk onze MBA in 1 jaar af te ronden. Blijkt dit voor jou niet mogelijk, dan kun je er tot maximaal 2 jaar over doen. Het gaat erom dat je de opleiding ontspannen kan volgen en dat deze goed in jouw leven past. Als professional heb je geen tijd om 20 tot 25 uur per week te studeren. Met onze deeltijd MBA-opleiding studeer je gemiddeld zo’n 4 tot 6 uur per week. Deze uren gebruik je om colleges te volgen, lesmateriaal te bestuderen, een strategische analyse te maken en je eigen strategische advies te schrijven.

Ontdek alles over onze opleiding Fast Track MBA

Lees alles over onze Fast Track MBA opleiding. Laat je gegevens achter en ontvang onze brochure direct in je mailbox.
0
opleidingen
0
deelnemers
0
uur studeren per week
0
beoordeling

Wat is een MBA waard?

Wanneer je binnen een organisatie doorgroeit naar wat ‘middle management’ wordt genoemd, worden je taken en verantwoordelijkheden steeds groter. Dit geldt ook voor ondernemers met een groeiende organisatie. Er wordt van je verwacht dat je de organisatie als samenhangend geheel kunt zien. En dat is het moment dat je behoefte krijgt aan bedrijfskunde. Dit is namelijk hét vakgebied voor integraal kijken en strategisch denken. Verschillende bedrijfskundige opleidingen komen samen in een MBA. Maar wat is een MBA nou precies waard?

Strategisch advies voor jouw organisatie

Een MBA-opleiding brengt waarde voor zowel jouzelf als de organisatie. Een duidelijke opbrengst van de Fast Track MBA voor de organisatie is het strategische advies dat je opstelt. Dit advies schrijf je namelijk als MeesterWerk. Je laat hiermee zien dat je zelfstandig analyses kunt doen en de uitkomsten van deze analyses kunt vertalen naar strategische inzichten. Een andere belangrijke waarde van de MBA is het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Het gaat tijdens onze MBA over jouw toekomstige rol. Een rol die jou krachtig en onderscheidend maakt.

Wanneer je een MBA afrondt ontvang je een wettelijk erkende MBA-titel. Dankzij onze no-nonsense aanpak kun je deze titel al binnen één jaar halen. Je verdiept je enkel in theorieën en modellen die je direct in de praktijk toe kunt passen.

Ontdek of een MBA iets voor jou is

Nu je antwoord hebt op de vraag ‘wat is een MBA?’ is een logische vervolgvraag ‘is een MBA iets voor mij?’. Bij DNHS heb je verschillende mogelijkheden om te ontdekken of onze MBA bij jou past. Wanneer je uitgebreid kennis wilt maken met het studeren bij DNHS, de inhoud van de MBA en interactief studeren, kun je onze Pre MBA volgen. Tijdens dit gratis eProgramma beweeg je vrij tussen de verschillende modules en onderwerpen en kun je vragen stellen. Je leert wat een MBA is, waarom je een MBA zou moeten of kunnen volgen en hoe je in het diverse MBA landschap de beste keuze kan maken.

Wat is een MBA bij DNHS? Ontdek het tijdens ons introductiecollege

Een andere mogelijkheid om kennis te maken met onze MBA is door een gratis introductiecollege te volgen. Tijdens dit college in onze digitale collegezaal bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en jouw ontwikkelbehoefte. Daarnaast leer je vast de eerste bedrijfskundige methodiek, zodat je de eerste les eigenlijk al hebt gehad. Ben je niet in de gelegenheid om een introductiecollege te bezoeken? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt. Tijdens dit gesprek kun je ons alles vragen onze MBA en het studeren bij DNHS.

Introductiecollege Fast Track MBA

Is de Fast Track MBA iets voor jou? Kom dan naar het vrijblijvende DNHS Fast Track Introductiecollege via onze digitale collegezaal. Op dit college proef je de DNHS sfeer, bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, jouw ontwikkelbehoefte, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en kun je je vragen over de opleiding stellen.

Video: Pre MBA - waar gaat het om bij bedrijfskundig kijken en denken

Wellicht ook interessant

Inhoudsopgave
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?