Fiscale scholingsaftrek blijft ook in 2019 nog bestaan!

Ben je voornemens om je ontwikkeling een boost te geven middels een van de bedrijfskundige opleidingen bij DNHS, dan zou 2019 wel eens een goed jaar kunnen zijn om je studie te starten. 

De kosten voor studie of opleiding gericht op je huidige of toekomstige baan zijn tot een maximum van € 15.000,— ( met een drempelbedrag van € 250,—) ook in 2019 nog fiscaal aftrekbaar. Uiteraard wel voorzover je die zelf betaalt. Betaalt je werkgever mee, dan is voor dat deel logischerwijze geen aftrek mogelijk. Dit betekent dat -afhankelijk van je inkomensschaal- je al snel de helft van je studiekosten terug kunt krijgen.

Het kabinet is bezig de fiscale aftrek van scholingsuitgaven te vervangen door een individuele leerrekening. Dit voornemen wordt echter anders dan de bedoeling was niet in 2019 maar nu naar verwachting in 2020 ingevoerd.

Conclusie aftrek studiekosten 2017, 2018 en 2019

Het jaar 2019 lijkt het laatste jaar te worden dat de aftrekpost voor studiekosten en scholingsuitgaven nog bestaat. In 2020 is deze fiscale regeling er waarschijnlijk niet meer. Iedereen die meent recht te hebben op een belastingteruggave, doet er goed aan om de mogelijkheden van deze studieaftrek te bekijken. Als je in 2020 een studie wilt volgen, kunt je dat waarschijnlijk beter in 2018 of 2019 gaan doen en dus de studie naar voren halen, met belastingaftrek wel te verstaan.

www.belastingdienst.nl

Start typing and press Enter to search

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!