Vraag en Antwoord

Hoe kan ik via DNHS mijn IMPACT vergroten? Het gaat toch om mijn werk, mijn baas en mijn organisatie?

Ja, dat klopt. Het gaat ook om jouw werk, jouw baas en alles wat speelt in jouw organisatie. Juist daarom is het belangrijk om te snappen HOE de organisatie werkt. Niet alleen door theorie te leren, maar ook om onder begeleiding van ervaren bedrijfskundige meesters – die zowel de theorie als de praktijk in veel bedrijven en meerdere industrieën beheersen – de vertaling te maken naar de specifieke situatie waar jij in werkt.

Ik ben specialist in mijn vak. Waarom moet ik nog leren?

Als ervaren specialist ben je met je vak bezig en geef je vorm aan de projecten en werkzaamheden van de organisatie. Maar naarmate je verantwoordelijkheden – en de projecten – groter worden spelen er meer zaken mee in de keuzes die je maakt dan alleen jouw specialisme. Dat geeft jou, als professional en/of manager de verantwoordelijkheid ook over de grenzen van jouw vak heen te kijken. Om als het nodig is het belang van het bedrijf hoger te stellen dan het inzicht vanuit jouw expertise. Daarvoor moet je wel zicht hebben op wat er belangrijk is voor de organisatie. Dat is precies van bedrijfskundig kijken inhoudt.

Andere keren moet je juist vasthouden aan jouw expertise om zo het geheel naar een hoger plan te kunnen trekken. Dan heb je de taal nodig waarmee je jouw inzicht kunt delen met de andere beslissers. Ook daar helpt bedrijfskunde bij.

Kan ik dan niet beter een MBA volgen?

Dat kan. MBA’s zijn traditioneel de plek waar je bedrijfskundige kennis haalt: grote leerfabrieken waar je klassikaal, vak voor vak verdiept in de modellen en theorieën. Vaak gedurende twee tot vier jaar. Helaas zijn de meeste MBA’s nog steeds erg theorie gedreven. De link met de praktijk wordt gemaakt door de casestudies die de stof moeten verduidelijken.

Voor sommige mensen is dit een veilige en bekende manier van leren. Maar in de praktijk niet effectief. McKinsey onderzocht al in 2005 dat een jaar na een afgeronde MBA afgestudeerden nog naar 10% van het geleerde wisten. En dan hebben we het nog niet eens over wat er gebruikt wordt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook alternatieven, zoals de Fast Track MBA van DNHS.

Om het leren te vergemakkelijken – dan hebben we het dus over het rendement voor jou als professional – en het rendement voor de organisatie te verhogen maken we binnen DNHS gebruik van:

 • Groepen met een duidelijk gelijksoortige leerbehoefte;
 • Eigen lesmethoden die erop gericht zijn maximaal leereffect te bereiken;
 • Jouw eigen werk en vraagstuk om je te helpen de vertaling te maken naar wat voor jou werkt;
 • Een aanpak die zich richt op het proces – welk inzicht je er uit kunt krijgen en wat je er mee kunt – en leren we je waar je de inhoud kunt vinden – de verschillende modellen. Omdat wij weten dat het belangrijker is de taal van de vakgebieden te kunnen praten en te snappen waar het in de vakgebieden om gaat – omdat dat is wat nodig is voor bedrijfskundig kijken – dan om de diepte van het vak zelf te beheersen;
 • Optimale afstemming van wat jij aan inhoud leert met wat jij in de praktijk ok gaat gebruiken c.q. nodig hebt.
Is de DNHS Fast Track MBA geaccrediteerd?

Nee, de MBA (Master of Business Administration) is een Amerikaanse titel en het niveau behorend bij deze titel is op internationaal niveau beschreven. Op die eisen en standaarden richten wij ons ook in de Fast Track MBA.

Natuurlijk begrijpen we dat we ons als relatief jonge Business School moeten bewijzen. We zijn daarom bezig het kwaliteitskeurmerk van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie – de NVAO – te behalen.

Waarom geeft DNHS zoveel gratis weg? Wat is het addertje onder het gras?

Dat DNHS veel GRATIS weggeeft komt omdat het onze visie en overtuiging is dat professionals, of je nu inhoudsdeskundige bent of als manager/leidinggevende werkt, het verschil gaan maken bij de huidige uitdagingen die er in organisaties en in de samenleving spelen. Het voor ons houden van deze informatie past dan gewoon niet bij onze overtuigingen.

Natuurlijk zien we je graag in een van de DNHS trajecten of bijeenkomsten, maar nog liever zien we dat je direct aan de slag gaat om jouw IMPACT te vergroten. Daarom geven we zoveel GRATIS weg. En omdat we via jou weer andere professionals en managers kunnen bereiken. Jij kunt ze een voordeel geven door ze op de GRATIS programma’s en downloads van DNHS te wijzen, en wij kunnen ze helpen om zichzelf ook te ontwikkelen.

Dat creëren van win-win-win situaties, daar worden we echt blij van.

Geen addertjes dus, wel een gemeenschappelijk belang. Een gemeenschappelijk belang dat we het beste dienen door veel van de informatie die beschikbaar is GRATIS en voor niets weg te geven.

Alles wat er bij mij op de zaak gebeurt is vertrouwelijk. Hoe gaat dat werken in een groep?

Bij alle DNHS programma’s werk je met je eigen bedrijf en/of vraagstuk als praktijkcase. Dat doen we bewust:

 • De vertaling van de stof naar de praktijk gebeurd altijd op die manier die voor jou het meest bruikbaar is. Zo haal je het maximale rendement uit welk programma dan ook;
 • Elke dag bij DNHS geeft meteen een enorme boost aan jouw effectiviteit als professional;
 • Het bedrijf maak gebruik van de expertise van de DNHS Bedrijfskundig Meesters die met je meedenken en jouw input geven op jouw vraagstuk.

Hoe gaan we dan om met vertrouwelijkheid? In de eerste plaats werken wij alleen met informatie die jij aanlevert, jij zit dus ten alle tijden aan het stuur. Daarnaast zijn ook wij professionals in ons vak. Elke DNHS Bedrijfskundig Meester is zich terdege bewust van de vertrouwelijkheid van de soort informatie die we tijdens de programma’s en bij coachings horen. Vertrouwelijkheid is voor ons een tweede natuur. Voor het werken in de groepen is vaak de specifieke detailinformatie die het geheel vertrouwelijk maakt ook helemaal niet nodig. Het gaat vaak over:

 • de manier waarop besluiten worden genomen;
 • het proces in de organisatie waarom iets wel of niet gebeurd;
 • mogelijke reacties op bewegingen in de markt;
 • je eigen positie en bewegen in dit ‘spel’.

Of, zoals we het in DNHS termen uit zouden drukken: we zijn meer met het proces en jou als persoon daarin bezig dan met de inhoud. Van technische analyses, naar het verkrijgen van inzicht wat je met die analyses kunt.

Ik ben net leidinggevende geworden. Kan ik dan ook aan een DNHS programma meedoen?

Dat zou kunnen. In een persoonlijke intake bepalen we waar jij staat in jouw ontwikkeling en wat voor jou de meest effectieve stap in jouw ontwikkeling is. Het kan zijn dat je als nieuw leidinggevende moet werken aan jouw management-vaardigheden (de instrumenten die je als leidinggevende in kunt zetten), of juist aan jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten en stijl, of aan het creëren van overzicht en invloed. Misschien ligt je eerste ontwikkelbehoefte wel in het leren van de taal die bij je nieuwe rol in de organisatie hoort, en het ontwikkelen van een integrale blik op vraagstukken… Wat voor jou de meest effectieve keuze is om zo snel mogelijk je nieuwe rol op te pakken, is niet vanuit je functie te zeggen. Daar gaan we samen voor zitten.

Daarnaast is het voor elk programma belangrijk dat we letten op de samenstelling van de groep. Je leert namelijk niet alleen met elkaar (klassikaal), maar ook van elkaar (peers). Je oefent met elkaar, geeft elkaar feedback en reflecteert op hoe de DNHS Bedrijfskundig Meesters hun expertise gebruiken om bepaalde informatie (of niet informatie) gebruiken om inzichten te creëren.

Ik weet dat ik goed ben in mijn vak, maar mijn baas ziet het niet. Ik heb bijna dagelijks discussies, hij stuurt op detail en ik denk dat ik – onterecht – een slechte beoordeling krijg. Kunnen jullie daar ook bij helpen?

Wij geven geen oordeel of je wel of niet goed bent in jouw vak. Maar wat wij vaak zien bij professionals die met zo’n vraag bij ons komen is dat de ‘mismatch’ met de direct leidinggevende vaak zit in het:

 • Niet zien hoe de belangen liggen en het politieke spel van de organisatie werkt;
 • Geen oog hebben voor de andere rol en doelen van de leidinggevende – en de gevolgen voor de eigen rol in het geheel van de organisatie;
 • Niet het verschil zien tussen: andere dingen belangrijk vinden, het professioneel niet eens zijn en persoonlijk afgewezen voelen.

Dit zijn zaken waar wij absoluut bij kunnen helpen. Jouw expertise op peil houden is jouw taak, wij kunnen je helpen te snappen hoe de organisatie echt werkt en hoe jij binnen dat ‘spel’ jouw invloed en regelruimte kunt creëren.

Ik heb al een bedrijfskundige of management opleiding gedaan. Kan ik een vrijstelling krijgen voor een deel van de Fast Track MBA?

Nee, we geven geen vrijstellingen voor delen van de Fast Track MBA op basis van vooropleidingen.

De Fast Track MBA benadert de stof vanuit een integraal perspectief. Dat betekent dat je de stof die je in eerdere opleidingen hebt gehad bij ons direct in een integrale benadering op Master-niveau wordt geplaatst. Dat je de stof eerder hebt gehad, levert je wat dat betreft het voordeel op dat je je de stof sneller eigen kunt maken.

Bovendien tentamineren we de bedrijfskundige velden niet apart. De eindtoets van de Fast Track MBA vindt plaats op basis van een MeesterWerk – een strategische bedrijfskundige analyse inclusief een strategische advies. Het zou raar zijn als we je op basis van eerdere opleidingen een deel van die analyse niet lieten doen.

Helaas, geen vrijstellingen dus.

Ik heb een klacht. Hoe dien ik die in en welke procedure geldt dan?

Als je een klacht hebt dan kun je die richten aan info@dnhs.nl ter attentie van de directie.

Zodra je klacht bij ons ontvangen is krijg je daarvan een bevestiging en zullen we binnen een termijn van drie weken inhoudelijk op jouw klacht reageren. Mochten we dat niet halen binnen drie weken dan krijg je daarvan bericht inclusief een termijn waarop we wel kunnen reageren.

Heb je een andere vraag die hier nog niet beantwoord is?

Stel hem direct aan ons via het onderstaande formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!