De druk om harder te werken en mee te gaan in de steeds groter wordende hectiek is verleidelijk. Niet voor niets kampen steeds meer professionals en managers met burn out en stress verschijnselen, of raken ze ergens in het verloop van hun carrière hun energie en plezier in het werk kwijt.

Met het Sterke Punten Plan ontdek je wat jouw Sterke Punten zijn en onder welke omstandigheden jij in je Kracht bent (het moment dat alles vanzelf lijkt te gaan, je plezier hebt in je werk en je energie krijgt, in plaats van dat het je energie kost) en ontdek je hoe je dit zelf kunt creëren.

Onderwerpen en dagen:

 • Over Talenten – Sterke Punten en Kracht
  De achterliggende methodiek wordt uitgelegd en het raamwerk voor de komende modules wordt neergezet.
 • Jouw unieke Sterke Punten
  Aan de hand van de uitkomst van de test gaan we aan het werk met analyseren en doorgronden van jouw eigen Sterke Punten.
 • Kracht hebben
  Leiderschap ontstaat als Sterke Punten ingezet worden binnen een bepaalde context. Welke context jou kracht geeft is sterk persoonsgebonden. Inzicht in jouw kracht-omstandigheden en hoe je die (deels) kunt creëren staat deze module centraal.
 • Actiegericht Ontwikkelen
  Inzicht in Talenten, Sterke Punten en Kracht krijgen pas betekenis als je een methodiek hebt die je helpt al deze zaken in te zetten om je doelen te bereiken. Actiegericht ontwikkelen is een methodiek die effectiviteit en leren combineert.
 • Gericht werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling
  Met de inzichten tot nu toe en de ervaring met actiegericht ontwikkelen gaan we werken aan een plan voor de volgende stappen in jouw leiderschapsontwikkeling.
 • Het Sterke Punten Plan
  Nu je je eigen persoonlijke Sterke Punten Plan hebt gaan we helderheid creëren over jouw persoonlijke en professionele doelen.


Opzet van de opleiding

In dit Sterke Punten Plan krijg je alle materialen die je nodig hebt om jouw persoonlijke Sterke Punten Plan te maken. We leren je hoe talenten, Sterke Punten en Kracht samenhangen en waar je dit voor jouw unieke situatie en ervaring kunt vinden. Je krijgt bij elke module opdrachten die je helpen te ontdekken wat jouw Sterke Punten en Kracht zijn, hoe anderen daar naar kijken en welke toegevoegde waarde jouw inzet heeft.

Bij Het Sterke Punten Plan krijg je drie 1-op-1 begeleidingsmomenten om jouw inzichten te toetsen en te scherpen.

Het hele programma is een door DNHS ontwikkelde stap-voor-stap methode die voor 100% van de deelnemers resulteerde in meer inzicht in het eigen functioneren, meer energie, betere resultaten in het werk en een betere balans tussen werk en privé.

Voor wie?

Voor professionals en managers die hun werk minder interessant vinden dan in eerdere fasen of die actief willen werken aan het kiezen van een volgende stap.
Dit unieke e-programma maakt gebruikt van de interactieve DNHS Campus waardoor je aan jouw ontwikkeling kunt werken als het jou uitkomt, op de plaats van jouw voorkeur, maar wel steeds terug kunt vallen op de online community en de DNHS docenten die je in jouw ontdekkingsreis kunnen bijstaan.

Opleidingsinformatie

Prijs: €4.500.- (BTW vrijgesteld, incl 2 boeken)
Aanmelden: Na intake. Plan hier een intake
Take-away: inzicht in eigen Sterke Punten en Kracht factoren en hoe je die in kunt zetten voor meer toegevoegde waarde en plezier
Indicatie tijdsinvestering: 1 tot 1,5 dag per maand
Diploma: ja

Boeken

De volgende boeken zijn inclusief:

 • Ontdek je Sterke Punten – Marcus Buckingham (incl test)
 • Het Sterke Punten Plan – Marischka Setz

Vragen?

Neem contact op met Andrea Neugebaur via 06-20712815 ofandrea@dnhs.nl. Ook voor incompany trajecten.

Deelnemers over het sterke punten plan

 • ‘Duidelijkheid gekregen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe’

  Coen van der Heijden
 • ‘Echt anders kijken naar wie je bent en wat je kunt en wilt’

  Arine van Duijvenvoorde Adviseur ICT&AO bij Woonstichting SSW
 • ‘Het Sterke Punten Plan leert je naar je talenten kijken en je ontdekt hoe je dit in kunt zetten om beter om te gaan met situaties in je werk of prive’

  Ineke Annen Odion

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!