In de snel veranderende wereld waarin we als persoon en als professional leven wordt het steeds belangrijker om zelf de regie over jouw ontwikkeling en werk te nemen. Daarvoor is het belangrijk om jouw persoonlijk leiderschap te vergroten. Immers de tijd waarin jouw leidinggevende of werkgever bepaalde wat goed is voor jou is allang voorbij. Gelukkig maar! Maar dat legt de verantwoordelijkheid wel bij jou zelf neer over wat voor jou en voor je werk belangrijk is. Je zou kunnen spreken over zelfsturing over jouw ontwikkeling.

Het eProgramma ‘Persoonlijk Leiderschap’ neemt je stap voor stap mee in:

 • De ontdekkingstocht waar jij staat als manager en professional in jouw leiderschapsontwikkeling,
 • Wat jij belangrijk vindt in je werk en ontwikkeling (maar ook wat de buitenwereld belangrijk vindt voor jouw ontwikkeling),
 • Het inzichtelijk krijgen welke keuzes je kunt maken
 • Het maken van keuzes (prioriteiten)
 • Het ontwikkelen van een plan voor jouw leiderschapsontwikkeling

Onderwerpen en dagen:

Het eProgramma ‘Persoonlijk Leiderschap’ omvat de volgende onderwerpen:

 1. Reflectie: waar sta jij?
 2. Tijd om te herstellen
 3. Loopbaan vragen
 4. Rol en functie
 5. Zelf regie nemen
 6. Jij als persoon en professional
 7. Professioneel gedrag
 8. Jij en jouw werk
 9. Professioneel leiderschaps-plan

Daarnaast krijg je als deelnemer aan het eProgramma ‘Persoonlijk Leiderschap’ concrete tips om direct aan jouw persoonlijk leiderschap te werken, zoals:

 • 5 tips voor ene goede beoordeling
 • 5 tips voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • 5 tips om professioneel te overleven in de organisatie


Werkwijze en materialen

‘Persoonlijk Leiderschap’ is een online DNHS programma. Dat betekent dat je na inschrijving voor het programma toegang krijgt tot de verschillende modules. Elke module gaat in op een bepaald, hierboven beschreven thema. Je krijgt uitleg en handreikingen hoe je jouw persoonlijk leiderschap verder kunt ontwikkelen. We doen dit door je stap voor stap – naast uitleg – door middel van reflectievragen en oefeningen inzicht te geven in waar je nu staat en waar voor jou de vervolgstappen zitten om jouw leiderschap te vergroten.

Bij elke module zit de mogelijkheid jouw inzichten, leerpunten en vragen in te sturen naar de DNHS Bedrijfskundig Meesters. Vanuit DNHS kijken we met je mee, en gaan we (als dat nodig is) dieper met je in op de stof en aanpakken die we je aanreiken.

Als deelnemer van het ‘Persoonlijk Leiderschap’ eProgramma krijg je ook toegang tot het speciale forum voor deelnemers, waar je met andere managers en professionals – en met de DNHS Bedrijfskundige Meesters – over delegeren, concrete situaties etc in gesprek kunt.

Voor wie?

Voor managers en professionals die toe zijn in een volgende stap in hun ontwikkeling en zich willen beraden over welke stap het meest effectief voor hen is. Ook voor managers en professionals die hun werk beter willen managen en de juiste prioriteiten willen leren stellen.

Opleidingsinformatie

Prijs: 350 euro (vrijgesteld van BTW)
Take-away:

 • Inzicht in de facetten van persoonlijk leiderschap
 • Heldere reflectieopdrachten
 • Zicht op waar je staat
 • Zicht op waar jij jouw leiderschap kunt vergroten
 • Een plan om dit te realiseren

Indicatie tijdsinvestering: 4 tot 5 uur per module
Certificaat: nee

Boeken

Elke module komt online beschikbaar en is – indien gewenst – eenvoudig te printen.

Vragen?

Heb je vragen over dit eProgramma? Of wil je dit eProgramma als incompany in de organisatie inzetten? Mail dan naar info@dnhs.nl

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!