In de snel veranderende wereld waarin we leven en werken heb je als manager, senior professional en ondernemer niet meer genoeg aan het hebben van up to date vakinhoudelijke kennis – je moet integraal naar de organisatie, de vraagstukken die voorliggen en de ontwikkelingen in de buitenwereld kunnen kijken. Je hebt behoefte aan het vakgebied ‘toegepaste bedrijfskunde’.

Maar in datzelfde drukke bestaan heb je misschien ook geen tijd om meteen een langdurige opleiding zoals een MBA te doen (hoewel die van ons wel heel toegankelijk is gemaakt met 4 tot 6 uur studie per week) – of je hebt niet de ervaring die nodig is om zo’n MBA opleiding goed af te kunnen ronden. Speciaal voor jou heeft DNHS Business School de Bedrijfskunde Compact ontwikkeld.

Tijdens deze korte opleiding leer je de belangrijkste bedrijfskundige methoden om een organisatie en haar omgeving in kaart te brengen en structureel en onderbouwd met een plan te komen waarmee de organisatie kan verbeteren. In vier dagen leren we je de kneepjes van het vak, waarbij je je eigen organisatie als oefenmateriaal meeneemt. Daardoor heb je aan het einde van de opleiding een goed zicht op wat er aan de hand is in de organisatie en wat er nodig is om in je eigen organisatie te verbeteren. Ook leer je van wat er speelt in de organisaties van andere deelnemers.

Op de Slotdag – wat zowel een laatste collegedag is als de dag waarop we toetsen wat je geleerd hebt tijdens de opleiding – ga je met een team aan de slag met het in kaart brengen van een concrete organisatie die wij aanbrengen. Je kunt een vertegenwoordiger van de organisatie ondervragen en presenteert zowel jullie bedrijfskundige bevindingen als de plannen die jullie hebben om de organisatie te verbeteren.

Onderwerpen en dagen:

In de Bedrijfskunde Compact komen de volgende onderwerpen tijdens de collegedagen aan bod:
 • Bedrijfskundig naar een organisatie kijken
 • Zien wat er gebeurt in de organisatie
 • Zien waarom het gebeurt in de organisatie
 • Consistentie en congruentie: klopt het allemaal samen?

De opleiding wordt ondersteund door acht online modules met achtergrondinformatie die je via de DNHS Campus kunt gebruiken:

 1. Bedrijfskundig kijken
 2. Strategie en bestaansrecht
 3. Klantologie – de wereld van de doelgroep
 4. Structuur en proces
 5. Leiderschap en onderstroom
 6. Geld
 7. Het totale beeld en verbeterpotentieel
 8. Uitvoering en implementatie


Werkwijze en materialen

Bedrijfskunde Compact is een blended learning opleiding, waarbij de nadruk ligt op de collegedagen. Je krijgt vooraf gaand aan de collegedagen een opdracht die je in je eigen werk doet. De uitkomsten van deze opdracht neem je mee naar de collegedagen en dit vormt het oefenmateriaal waarmee we tijdens het college aan het werk gaan. Zo weet je zeker dat elke dag van deze opleiding je nieuwe inzichten gaat brengen die je echt meteen kunt gebruiken in de organisatie.

Aan het einde van de opleiding heb je zo een complete bedrijfskundige inventarisatie van de organisatie – of jouw deel van de organisatie – inclusief de verbeterpunten waar je meteen mee aan het werk kunt.

De stof uit de collegedagen wordt als achtergrond ook behandeld in de online modules bij deze opleiding.Het gaat hier niet om ‘leer’stof aangezien je de modules altijd kunt raadplegen. Reproduceren van kennis die je na kunt lezen past niet bij de visie en filosofie van ontwikkelen van DNHS Business School.

Voor wie?

 • Ondernemers, managers en senior professionals
 • HBO/HBO+ werk en denkniveau (aan te tonen met opleidingen en/of werkervaring)
 • Snel willen doorgronden wat er speelt in de organisatie
 • Volwaardig gesprekspartner voor de ondernemer/ het bestuur van de organisatie worden
 • Effectiever worden als manager

Opleidingsinformatie

Prijs: 4.900 euro (vrijgesteld van BTW)
Take-away:

 • Gesprekspartner voor hoger management en bestuur
 • Strategische scan voor de eigen organisatie (IST)
 • Onderbouwd doorgronden van de organisatie
 • Inzicht in verbeter- en innovatie mogelijkheden
 • Netwerk
 • Diploma Bedrijfskunde Compact

Indicatie tijdsinvestering: 5 dagen (inclusief slotdag) en gemiddeld 40 uur voorbereiding en studie
Diploma: Ja

Boeken

Alle studiematerialen zijn inclusief

Meer weten?

Download dan nu meteen de leaflet van de DNHS Bedrijfskunde Compact

Vragen?

Heb je vragen over deze opleiding? Of wil je deze opleiding als incompany in de organisatie inzetten? Mail dan naar info@dnhs.nl

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!