Zelf-leiderschap

Elke (middel)manager en professional krijgt er mee te maken: onverwachte situaties waarin de druk  oploopt en waarin meteen besluiten gevraagd worden. Tijdens deze situaties moet je als middenkader van de organisatie het hoofd koel houden en goede beslissingen nemen. Zeker omdat we te maken hebben met een snel veranderende wereld en de reacties van organisaties daarop aangepast moeten worden. In zulke gevallen heb je zelf-leiderschap nodig: je moet leiderschap over jezelf uit kunnen oefenen en voorbeeldgedrag voor anderen binnen de organisatie laten zien. Het hoofd koel houden en alle input meenemen om tot de beste beslissingen te komen.

Zelf-leiderschap zorgt ervoor dat je in alle situaties het hoofd erbij kunt houden, je blik en “mind” open houdt en in alle situaties het beste uit jezelf, de mensen om je heen en de organisatie kunt halen. Je leert hoe het systeem van zelf-leiderschap werkt en krijgt praktische tools en tips die je meteen in de praktijk toe kunt passen.

“Zelf-leiderschap” is een online DNHS programma.

Onderwerpen

Het eProgramma ‘Zelf-leiderschap’ omvat de volgende modules:

 1. Inleiding
 2. Basisbeginselen van Zelf-leiderschap
 3. Werken met signalen van je lichaam
 4. Zelf-leiderschap en communicatie
 5. Omgaan met lastige mensen, situaties en krachtige emoties
 6. Omgaan met veranderingen
 7. Extra: Zelf-leiderschap en leidinggeven
 8. Extra: De audio oefeningen

Werkwijze en materialen

“Zelf-leiderschap” is een eProgramma. Dat betekent dat je na inschrijving voor het programma, toegang krijgt tot de verschillende modules. Elke module gaat in op een bepaald – hierboven beschreven – onderwerp. Je krijgt uitleg en handreikingen hoe je beter om kunt gaan met onverwachte en stress-situaties. En hoe je in deze onverwachte en stressvolle situaties het hoofd koel en je ogen en oren open kunt houden. Hierdoor leer jij hoe je altijd zelf de regie kunt houden op jouw reacties en gedrag. In het eProgramma zitten ook elke handige en eenvoudig mee te nemen meditaties die je overal kunnen helpen zelf-leiderschap toe te passen. Bij elke module zit de mogelijkheid om jouw inzichten, leerpunten en vragen in te sturen naar de DNHS Bedrijfskundige Meesters. 

Als deelnemer van het “Zelf-leiderschap” eProgramma, krijg je ook toegang tot het speciale forum voor deelnemers. Hier kan je met andere managers, professionals  en Bedrijfskundige Meesters in gesprek gaan over (zelf)leiderschap en concrete situaties.

Vragen?

Heb je vragen over dit eProgramma? Of wil je meer informatie over hoe je dit eProgramma kan inzetten als incompany binnen jouw organisatie? Neem dan nu contact op via info@dnhs.nl.

Zelf-leiderschap helpt bij situaties als:

 • Onverwachte (uitdagende en stress-veroorzakende) situaties.
 • Omgaan met collega’s waarmee je geen klik hebt.
 • Rationele besluitvorming in emotionele situaties.
 • Professioneel blijven als je je niet professioneel voelt – bijvoorbeeld bij problemen of presentaties.
 • Als je merkt dat je de grip op de situatie verliest.

Voor professionals en managers die hun effectiviteit en impact willen vergroten door zichzelf in alle situaties beter te kunnen leiden door middel van zelf-leiderschap. Ook voor managers en professionals die beter afgestemd willen zijn op de organisatie zonder zichzelf te verliezen in het (werk)proces. En voor managers en professionals die in alle omstandigheden zelf de regie willen houden over hun denken, beslissen en gedrag.

Prijs: 750 euro (vrijgesteld van BTW).

Take-away

 • Alle facetten van zelf-leiderschap en zelf-regie in beeld.
 • Praktische do’s en don’ts.
 • Middelen om je effectiviteit en professionaliteit te vergroten.
 • Professioneel voorbeeldgedrag laten zien.

Indicatie tijdsinvestering: 8 modules – gemiddeld 4 uur per module + eindopdracht

CertificaatJa

Boeken: Elke module is online beschikbaar  en is – indien gewenst – eenvoudig te printen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?