Weg met werkstress!!

Een op de acht werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Een miljoen Nederlanders gaan gebukt onder werkstress en burn-out klachten (bron: cijfers TNO). Hiermee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1 (bron: Ministerie van Sociale Zaken). Dit zijn indrukwekkende cijfers!!

Werkstress komt breed in de organisatie voor. Onderzoek laat zien dat niet het takenpakket de oorzaak is van stress, maar het gebrek aan autonomie. Het gaat juist om het zelf invloed uit kunnen oefenen op hoe je je werk doet en indeelt. 

Ons eigen DNHS onderzoek geeft een duidelijk beeld van de belangrijkste oorzaken van werkstress waar professionals en managers mee te maken hebben. Dit levert concrete situaties en uitingsvormen op waarin wij werkstress ervaren. Denk hierbij aan het gebrek aan steun van je leidinggevende, overmatige hiërarchie, collega’s die afspraken niet nakomen. 

In dit eProgramma ‘Weg met de Werkstress’ behandelen we de belangrijkste en meest voorkomende oorzaken van werkstress op een bedrijfskundige manier – dus op zo’n manier dat je de bron van werkstress eens en voor altijd wegneemt! De meeste vormen van werkstress komen namelijk voort uit het niet goed functioneren van de organisatie – wij leren je hoe je dit om kunt buigen. Zo werk je niet alleen aan jouw werkstress, maar ook aan een betere organisatie.

“Weg met de werkstress!!” is een online DNHS programma.

 

Onderwerpen

In het eProgramma ‘Weg met de Werkstress!!’ komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
 1. Wat is stress en is het slecht voor je?
 2. Soorten werkstress
 3. Omgaan met collega’s die niet doen wat ze zeggen
 4. Omgaan met ‘gedoe’ waardoor je werk in de knel komt
 5. Professioneel lummelen
 6. Je weg vinden in politieke spelletjes
 7. Rapportages en detailsturing
 8. Onhaalbare doelen
 9. Denken over stress

Werkwijze en materialen

“Weg met de werkstress!!” is een eProgramma. Dat betekend dat je na inschrijving voor het programma, toegang krijgt tot de verschillende modules via onze digitale DNHS Campus. Elke module gaat in op een bepaald – hierboven beschreven – onderwerp. Je krijgt uitleg over de oorzaken van werkstress, hoe dat bedrijfskundig in elkaar zit en wat je er tegen kunt doen om het voor altijd op te lossen. Bij elke module zit de mogelijkheid om jouw inzichten, leerpunten en vragen in te sturen naar de DNHS Bedrijfskundige Meesters. 

Als deelnemer van het “Weg met de Werkstress” eProgramma, krijg je ook toegang tot het speciale forum voor deelnemers. Hier kan je met andere managers, professionals  en Bedrijfskundige Meesters in gesprek gaan over werkstress en concrete situaties.

Vragen?

Heb je vragen over dit eProgramma? Of wil je meer informatie over hoe je dit eProgramma kan inzetten als incompany binnen jouw organisatie? Neem dan nu contact op via info@dnhs.nl.

Het ervaren van werkstress kan tot de volgende nadelige effecten leiden:

 • Je hebt het gevoel niet verder te komen – je hebt geen regie meer over je werk en jouw werkdagen.
 • Dat je een voor je gevoel te grote hoeveelheid werk weg moet werken;
 • Je regelmatig werk mee naar huis moet nemen.
 • Jouw bazen  weten zelf niet waar het naar toe moet en gooien daardoor jou in het diepe.

Voor professionals en managers die werkstress ervaren of die door de (samen)werking in de organisatie niet tot hun maximale effectiviteit en invloed komen. Of als je meer regie wilt hebben over je werk en de manier van samenwerken.

Prijs: 350 euro (vrijgesteld van BTW).

Take-away

 • De belangrijkste bronnen van werkstress bij managers en professionals.
 • Snappen waardoor er werkstress ontstaat.
 • Meer grip en invloed op stress krijgen.
 • Meer effectiviteit en IMPACT!

Indicatie tijdsinvestering: 9 modules – gemiddeld 4 uur per onderwerp + eindopdracht

CertificaatJa

Boeken: Elke module is online beschikbaar  en is – indien gewenst – eenvoudig te printen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?