Leiderschap en gedrag

Organisaties zijn samenwerkingsverbanden tussen mensen om een gezamenlijk doel te behalen, dat niet alleen te bereiken is en dat mogelijkheden geeft voor het behalen of realiseren van persoonlijke doelen. Dit is de bedrijfskundige definitie van een organisatie. Het meest wezenlijke hierin is dat de organisatie een samenwerkingsverband is tussen mensen.

In dit eProgramma leer je waarom mensen reageren zoals ze reageren en waarom bepaald gedrag soms effectief is en in een andere situatie destructief. De laatste inzichten uit gedragstheorie en de organisatiepsychologie worden samengebracht in dit compacte eProgramma, samen met praktische tips en tools die de samenwerking binnen de organisatie kunnen verbeteren. Je leert hoe jezelf reageert en waarom, en je leert ook herkennen hoe mensen in jouw omgeving reageren (en waarom). Ook reiken we je concrete tips aan hoe je de reacties van anderen voor kunt zijn of om kunt buigen naar het realiseren van doelen. Een onmisbaar onderdeel van leiderschapsontwikkeling dus.

“Leiderschap en gedrag” is een online DNHS programma.

Onderwerpen

Het eProgramma “Leiderschap en gedrag” omvat de volgende modules:

 1. Inleiding in de gedragstheorie en organisatie psychologie
 2. De kern van het menselijke brein – het reptielenbrein herkennen
 3. Het paleo limbisch systeem – hoe we in groepen passen
 4. Het neo limbische systeem – onze persoonlijkheid
 5. Ons pre frontale brein
 6. Het geintegreerde brein
 7. Neuroplasticiteit – het brein en ons leervermogen
 8. Eindopdracht

Werkwijze en materialen

Per module gaan we in op een ander facet van het menselijk brein gericht op het doorgronden van reacties en denkpatronen. Al deze facetten van het menselijke brein worden aan elkaar gekoppeld om een totaal beeld te krijgen van reacties en gedragingen die mensen kunnen vertonen binnen een organisatie. Je leert niet alleen herkennen, maar je leert ook de beste strategieën om deze reacties en gedragingen om te buigen naar gedrag dat bijdraagt aan het realiseren van doelen. Daarmee is inzicht in leiderschap en gedrag een onmisbare schakel in het ontwikkelen van professioneel leiderschap.

Leiderschap en Gedrag is een eProgramma. Dat betekend dat je na inschrijving voor het programma, toegang krijgt tot de verschillende modules. Elke module gaat in op een bepaald – hierboven beschreven – onderwerp. Je krijgt uitleg en handreikingen waar gedrag vandaan komt en hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Als deelnemer van het “Leiderschap en Gedrag” eProgramma, krijg je ook toegang tot het speciale forum voor deelnemers. Hier kan je met andere managers, professionals  en Bedrijfskundige Meesters in gesprek gaan over Leiderschap en gedrag en concrete situaties waarin je jouw nieuwe kennis en inzichten wilt gebruiken.

Vragen?

Heb je vragen over dit eProgramma? Of wil je meer informatie over hoe je dit eProgramma kan inzetten als incompany binnen jouw organisatie? Neem dan nu contact op via info@dnhs.nl.

Als je in of met een organisatie werkt, heb je (dagelijks) te maken met mensen. Mensen die weerstanden en voorkeuren hebben, die soms met je meedenken en soms opeens tegenwerken. Gedragstheorie en organisatiepsychologie geven inzicht in waarom mensen doen wat ze doen. Deze kennis en inzichten gebruiken we in dit eProgramma om je te leren herkennen waar reacties vandaan komen en hoe je daar het meest effectief mee om kunt gaan.

Voor managers, professionals en ondernemers die meer vat willen krijgen en meer regie willen hebben over hoe de organisatie omgaat met doelen, acties en keuzes. Inzicht in de onderwerpen met betrekking tot leiderschap en gedrag zijn onmisbaar in de toenemende complexiteit van onze samenleving, waarbij de omgeving van de ene op de andere dag een bocht kan maken.

Prijs: 950 euro (vrijgesteld van BTW).

Take-away

 • Inzicht in keuzes en gedrag van mensen binnen en buiten de organisatie.
 • Tips en tools hoe met de reacties van mensen om te gaan.
 • Tips en tools om de activiteiten, inspanningen en uitkomsten te sturen richting de beoogde doelen.
 • Meer impact bereiken met minder inspanning en stress.

Indicatie tijdsinvestering: 7 modules – gemiddeld 4 uur per module + eindopdracht

Certificaat: Ja

Boeken: Elke module is online beschikbaar  en is – indien gewenst – eenvoudig te printen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?