Bedrijfskunde Compact: een snel overzicht en inzicht in hoe de organisatie werkt

Bedrijfskunde Compact aan DNHS Business School

De essentie van bedrijfskundig kijken en denken leren, zonder meteen een complete bedrijfskundige opleiding te doen. Dat is het idee achter de Bedrijfskunde Compact. In een unieke blended systeem – van online lesmateriaal voor zelfstudie en interactieve MasterClasses waarin je met docenten en mede-studenten kijkt naar de eigen organisatie – leer je in korte tijd gestructureerd naar de organisatie, vraagstukken en uitdagingen kijken… en oplossen!

Onze belofte aan jou en jouw organisatie

Als exclusieve Business School gericht op middelmanagers, professionals en mkb-ondernemers staat DNHS Business School met haar docenten garant voor decennialange ervaring in het opleiden van managers, professionals en ondernemers. Een positie die ons inspireert, waarop we trots zijn maar die ook verantwoordelijkheid vraagt. En dat typeert onze identiteit die jij vanaf de eerste minuut zult ervaren. Dit is onze belofte voor de Bedrijfskunde Compact:

De essenties van bedrijfskundig kijken en denken

Een op de arbeidsmarkt onderscheidend diploma.

Leren heel persoonlijk gemaakt.

24/7 studeren en minimale reistijden.

Maximale actualiteit. Specialisatie naar behoefte.
Het geleerde direct in je eigen praktijk kunnen toepassen;

Een gedegen inzicht in de organisatie nu + een plan met strategische verbeteringen

Een aantrekkelijke investering van € 4.900,- BTW vrijgesteld.

Een compacte maar gedegen eerste kennismaking met bedrijfskundig naar de organisatie kijken.

In de snel veranderende wereld waarin we leven en werken heb je als manager, senior professional en ondernemer niet meer genoeg aan het hebben van up to date vakinhoudelijke kennis – je moet integraal naar de organisatie, de vraagstukken die voorliggen en de ontwikkelingen in de buitenwereld kunnen kijken. Je hebt behoefte aan het vakgebied ‘toegepaste bedrijfskunde’.

Maar in datzelfde drukke bestaan heb je misschien ook geen tijd om meteen een langdurige opleiding zoals een MBA te doen (hoewel die van ons wel heel toegankelijk is gemaakt met 4 tot 6 uur studie per week) – of je hebt niet de ervaring die nodig is om zo’n MBA opleiding goed af te kunnen ronden. Speciaal voor jou heeft DNHS Business School de Bedrijfskunde Compact ontwikkeld.

Meer weten? Boek een gratis intakegesprek

Geen uitgebreide theoretische lessen, maar meteen onder begeleiding aan de slag...

Tijdens deze korte opleiding leer je de belangrijkste bedrijfskundige methoden om een organisatie en haar omgeving in kaart te brengen en structureel en onderbouwd met een plan te komen waarmee de organisatie kan verbeteren. In negen modules leren we je de kneepjes van het vak, waarbij je je eigen organisatie als oefenmateriaal meeneemt. Daardoor heb je aan het einde van de opleiding een goed zicht op wat er aan de hand is in de organisatie en wat er nodig is om in je eigen organisatie te verbeteren. Ook leer je van wat er speelt in de organisaties van andere deelnemers, die je ontmoet tijdens de speciale Compact dagen.

Je kunt de opleiding afronden door een paper te schrijven over de toepassing van wat je geleerd hebt op je eigen werk en organisatie. Dit door je door een analyse te maken zoals je tijdens de opleiding geleerd hebt en op basis daarvan een concreet verbetervoorstel te schrijven dat je meteen in kunt brengen in jouw organisatie.

Programma

In de Bedrijfskunde Compact komen de volgende onderwerpen tijdens de collegedagen aan bod:
 • Bedrijfskundig naar een organisatie kijken
 • Zien wat er gebeurt in de organisatie
 • Zien waarom het gebeurt in de organisatie
 • Consistentie en congruentie: klopt het allemaal samen?

De opleiding omvat negen online modules met achtergrondinformatie die je via de DNHS Campus kunt gebruiken:

 1. Bedrijfskundig kijken
 2. Strategie en bestaansrecht
 3. Klantologie – de wereld van de doelgroep
 4. Structuur en proces
 5. Leiderschap en onderstroom
 6. Geld
 7. Het totale beeld en verbeterpotentieel
 8. Uitvoering en implementatie
 9. Afronding en eindopdracht
Na afronding van de Bedrijfskunde Compact kun je – met korting – doorstromen naar de DNHS Fast Track MBA.

1. Bedrijfskundig naar een organisatie kijken

Je leert de essentiele bedrijskundige theorie, modellen en hulpmiddelen om niet alleen bedrijfksundig te kunnen kijken en denken, maar ook om volwaardig gesprekspartner te zijn binnen de organisatie.

2. Zien wat er gebeurt in de organisatie

De bedrijfskundige aanpak die je leert ga je meteen – onder begeleiding – gebruiken om beter te snappen wat er bij jouw in de organisatie gebeurd. Hier ligt ook meteen de basis voor mogelijke verbeteringen die je door kunt voeren of in kunt brengen.

3. Zien waarom het gebeurt

We besteden niet alleen volop aandacht aan de zichtbare kant van de organisatie (de bovenstroom) maar ook aan de onderstroom – alles wat gaat over leiderschap, cultuur, paradigma… Juist omdat dit zo belangrijk is in het uiteindelijke succes van de organisatie.

4. Consistentie en congruentie

Je leert om oog te hebben voor consistentie en congruentie bij alles wat er in de organisatie gebeurd. Zo ontwikkel je direct een zesde zintuig als het gaat om ‘dingen snel aanvoelen’.

5. Een foto en verbeterplan

Onderdeel van de DNHS aanpak is dat elke opleiding direct effect moet hebben in de organisatie – je werkt tijdens de Bedrijfskunde Compact dan ook aan een foto en een verbeterplan voor de eigen organisatie en je eigen bijdrage daarin.

Ervaringen van deelnemers

“Het is een soort snelkookpan waar je in gaat. Je duikt onder en verzamelt in vier dagen een schat aan inzichten. En de taal om dit binnen de organisatie te verkopen. Het was voor mij echt een hele waardevolle investering.”

DNHS deelnemers werken o.a. bij

Meld je aan

Je kunt je direct inschrijven voor de Bedrijfskunde Compact. Het enige wat we van je vragen is een open en nieuwsgierige instelling en minimaal 3 jaar werkervaring.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?