Werkstress

Stress ontstaat vaak als je het gevoel van controle verliest en je niet meer kunt overzien wat er moet gebeuren, of er ligt zoveel op je bordje dat je niet meer ziet hoe je dit allemaal af kunt krijgen. Door stress vinden er allerlei processen in je lichaam plaats die, als de stress heftig is en lang aanhoudt, je lichamelijk ziek kunnen maken. Stress kun je zowel uit privé situaties als uit je werk krijgen.

Als je stress ervaart door je werk noemen we dat werkstress.

Overigens: als de stress in je werk zo ver oploopt dat het problemen gaat geven, blijkt er in de praktijk vaak een combinatie van factoren mee te spelen, waarbij zich ook een deel buiten de werksfeer afspeelt.

Om werkstress anders te bekijken, er geen stress meer van te hebben, en meteen je zicht en IMPACT op de organisatie te vergroten kun je het programma ‘Weg met de Werkstress!!’ doen. In dit programma behandel ik op een bedrijfskundige manier de belangrijkste bronnen van werkstress onder professionals en managers (onderzoek DNHS, 2014), en help je om deze bronnen te plaatsen in ene bedrijfskundig perspectief EN geef je tips hoe je het van ‘geen controle’ naar ‘in control’ kunt komen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?