Talenten

Het menselijke brein werkt op basis van het doorgeven van elektronische pulsen (ik weet, dit is een sterk vereenvoudigde weergave van de werking van het brein, maar je komt hier niet voor een technisch college).  Deze elektronisch pulsen volgen bepaalde routes door je brein.

Talenten zijn de voorkeursroutes, of neurologische snelwegen, die je brein kent en die je als je er niet bewust over nadenkt gebruikt om elektronische pulsen over te ‘vervoeren’. Deze neurologische snelwegen bepalen daarmee in grote mate hoe je denkt, reageert en handelt.

Marcus Buckingham heeft in zijn tijd bij de GallupOrganization een groot internationaal onderzoek gedaan naar dit soort neurologische patronen of snelwegen. Zijn analyse is dat er grofweg 34 neurologische patronen of Talenten zijn, en dat elk mens een top 5 heeft van zeer goed ontwikkelde neurologische patronen.

Behalve voorkeursroutes in je brein, zijn Talenten op zich dus nog niets. Ze krijgen pas waarde als je iets met die neurologische snelwegen gaat doen, er iets over gaat transporteren. Dan worden Talenten Sterke Punten. In de opzet van Marcus Buckingham zit tussen Talenten en Sterke Punten het fenomeen van ‘Kennis, Ervaring en Vaardigheden’ kortweg KEV.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?