Going concern

Going concern is de aanname dat een organisatie in de voorzienbare toekomst geen risico van liquidatie loopt. Het impliceert dat de organisatie haar activiteiten kan voortzetten met het oog op de langere termijn, een vereiste voor het opmaken van de jaarrekening onder IFRS-regelgeving.

Bedrijfskundig bedoelen we met going concern de activiteiten die nodig zijn om deze liquidatie die hierboven beschreven wordt te voorkomen. Met andere woorden: de dingen doen die je als organisatie al deed:

  • De producten maken die je al maakte
  • in de hoeveelheden die je al maakte
  • met de hoeveelheid en soort klanten die je al bediende
  • met de medewerkers die je al in dienst had

Natuurlijk bedoelen we niet letterlijk dat je alle mensen die je in dienst had in dienst moet houden of dat er geen klanten weg mogen gaan. We bedoelen dat het aantal en soort medewerkers gelijk blijft en het aantal en soort klanten gelijk blijft. Dan blijft namelijk de organisatie gewoon doordraaien. Als er medewerkers of klanten weggaan, dan moeten die vervangen worden door soortgelijke nieuwe medewerkers of klanten. De activiteiten die behoren tot het aantrekken van deze nieuwe vervangende medewerkers en klanten behoren ook tot de going concern activiteiten. Net zoals het onderhoud van machines, systemen, producten en kennis en vaardigheden.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?