Bedrijfskundig model van de organisatie

Het bedrijfskundig model van de organisatie – de MVPDS – is de bedrijfskundige logica en opbouw die achter ELKE organisatie zit. Het kennen en herkennen van dit bedrijfskundig model van de organisatie helpt om sneller tot de kern van de organisatie te raken en de vraag-achter-de-vraag te ontdekken.

 

Toelichting:

Het kunnen doorzien van een organisatie, een vraagstuk, situatie of probleem kan het snelste door de vraag te plaatsen binnen het kader van het bedrijfskundig model van de organisatie. Zodra je de positie binnen de MVP kunt bepalen, weet je ook:

  • Hoe je naar de vraag moet kijken
  • Je achterliggende en verwante vraagstukken kunt vinden
  • Waar je moet kijken voor de oplossing

Het kennen en snappen van dit bedrijfskundig model van de organisatie is een belangrijke stap in het ontwikkelen van bedrijfskundig kijken en het bedrijfskundig oog.

 

Overig:

Het bedrijfskundig model van de organisatie – de MVPDS – is een rode draad in de Fast Track MBA en is een van de kernaanpakken waarmee een ervaren professional of manager in een jaar tijd, met gemiddeld 4 tot 6 uur studie per week, zich kan ontwikkelen tot Master-niveau in de bedrijfskunde.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?