Bedrijfskundig kijken

Bedrijfskundig kijken is het ‘door de vakgebieden heen’ naar een vraagstuk, probleem, situatie of organisatie kijken. Het gaat hierbij om het zien van verbanden, raakvlakken en de vraag-achter-de-vraag en daarop kunnen handelen. Bedrijfskundig kijken is het einddoel van de Fast Track MBA.

 

Toelichting:

Op het moment dat je in je ontwikkeling of in je werk de stap maakt van inhoudelijk werk naar projecten en werkzaamheden die van strategisch belang zijn voor de organisatie, ontstaat de behoefte aan bedrijfskundig kijken. Bij deze overgang wordt namelijk niet alleen meer van je gevraagd dat je inhoudelijk goed bent in je vak (en dus ontwikkelingen in je vak kunt uitvoeren of kunt aansturen), maar ook wat voorstellen en beslissingen in jouw vak betekenen voor andere vakgebieden en voor de organisatie in totaal.

Het antwoord zit in bedrijfskundig kijken, een vaardigheid waarbij je de samenhang tussen verschillende afdelingen, eenheden en werkzaamheden kunt zien en snapt of en hoe bepaalde beslissingen bijdragen aan het halen van doelen en het creëren van toekomstig bestaansrecht.

Dit is meestal de reden waarom professionals en managers in de loop van hun carrière een MBA opleiding gaan doen.

 

Overig:

De DNHS Fast Track MBA is gericht op het ontwikkelen van deze vaardigheid. Het behalen van het diploma – en de MBA titel – is dan ook afhankelijk van de mate waarin bedrijfskundig kijken zich heeft ontwikkelt.

Wil je een eerste voorproef van bedrijfskundig kijken in de praktijk? Schrijf je dan GRATIS in op de DNHS Campus en doe mee in de openbare fora, of schrijf je in voor een introductiecursus.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?