Missie & Visie

Waarom is DNHS Business School begonnen?

Onderzoek laat zien dat klassiek bedrijfskundig onderwijs niet effectief is – maar 7% van de deelnemers leert tijdens zo’n opleiding echt integraal kijken (onderzoek dat door McKinsey en de London School of Management einde vorige eeuw is gedaan naar het effectieve rendement van MBA-opleidingen onder alumni van deze opleidingen). In de meer klassieke benadering van de meeste Business Schools, staan de inhoudelijke vakken centraal en is het ontwikkelen van een integrale blik een resultante. Echter, door de snelle veranderingen in de wereld om ons heen, veranderen de rollen binnen de organisatie ook snel. Managers en professionals krijgen de kans om een impactvolle rol binnen de organisatie – net onder het bestuur – te pakken. Hiervoor moeten zij integraal kunnen kijken, denken en handelen. Bij DNHS Business School staat juist de integrale benadering centraal. De afzonderlijke bedrijfskundige vakgebieden worden in een integrale of bedrijfskundige manier van kijken geplaatst. Zo wordt er vanaf het eerste moment gewerkt aan het zien van de samenhang binnen de organisatie. 

We vinden hierbij de directe toepassing van bedrijfskundige inzichten voor jezelf en voor de organisatie het belangrijkste – onze studenten (en hun collega’s) merken vaak na drie maanden al een verandering in werken, vragen stellen en kijken naar bijvoorbeeld besluiten en prioriteiten. Daarom hebben we van het begin af aan gekozen ons te richten op wat in het Amerikaanse systeem een MBA-opleiding is – waarbij we ons qua inhoud richten op de internationale normen van de AMBA. We hebben daarom een Fast Track MBA ontwikkeld die de nadruk legt op het integraal kijken, strategisch denken en het verbeteren van de korte en langere termijn resultaten van de organisatie – een MBA volgens het oorspronkelijke doel van de Amerikaanse opleidingen. De Fast Track MBA geeft geen master-titel zoals door de Nederlandse wet is vastgelegd.

Hoe gaat DNHS Business School te werk?

DNHS Business School biedt verschillende – geheel Nederlandstalige – opleidingen. De meest gekozen opleiding – Fast Track MBA – bestaat uit 17 online modules van elk 3 weken. In de modules ligt de nadruk op het integraal kijken en denken, waarbij je jouw werkervaring tot nu toe inzet om te leren hoe de organisatie werkt (en soms ook niet werkt) zodat jij een enorme versnelling krijgt in het leerproces. Door middel van verschillende opdrachten waarin je ook met mensen in de organisatie gaat praten, zie je ook meteen de effecten in jouw werk! Hier onderscheidt DNHS Business School zich echt van andere Business Schools: bij elk onderdeel van de opleiding nodigen wij jou uit om de vertaling te maken naar jouw werk en voorbeelden te vinden uit jouw werkervaring. Zo wordt het studeren heel persoonlijk en individueel!

Al onze opleidingen hebben kleine groepen. Hierdoor kan jij goed met mede-studenten sparren over bedrijfskundige vraagstukken die jij tijdens je opleiding of werk tegenkomt. Op deze manier leer je niet alleen bedrijfskundig naar jouw eigen organisatie kijken, maar zo leer je vooral een bredere kijk te hebben op organisaties in het algemeen. 

Wat draagt DNHS Business School bij aan de ontwikkeling van haar studenten?

Omdat we alleen werken met en voor (middel)managers, professionals en MKB ondernemers met een middelgroot bedrijf hebben we in elke opleiding en groep een grote diversiteit aan mensen en ervaringen. En met die diversiteit aan ervaringen in verschillende soorten organisaties en branches gaan we tijdens de opleidingen aan het werk. Geen enkele case study is immers zo complex als de werkelijkheid van organisaties! Op deze manier zorgen we ervoor dat alles wat je leert ook direct te gebruiken is in jouw werk en in situaties waar je tot nu toe nog niet mee te maken hebt gehad. Zo ben je maximaal voorbereid op alle situaties.

We leren je niet alleen om beter te worden in de rol en taak die je nu hebt, maar ontwikkelen je ook tot een volwaardig gesprekspartner voor het bestuur of de directie. Zo kun jij – met alle inzichten die je opdoet – meer impact bereiken en invloed uitoefenen op het beleid van de organisatie. In de DNHS Fast Track MBA doe je bijvoorbeeld een strategische analyse voor jouw organisatie en schrijf je een strategisch advies. Daar help je de organisatie directe verder mee.

Omdat elke organisatie, elke situatie en ook elke student uniek is, is studeren bij DNHS Business School heel persoonlijk. Niet alleen gaat het om jouw unieke organisatie met haar eigen unieke kenmerken, ook jouw eigen unieke talenten, behoeften en vragen komen aan bod. Door de oefeningen, de 1-op-1 begeleiding en het directe en persoonlijke contact met de DNHS docenten en staff maakt studeren bij DNHS Business School tot een hele persoonlijke ervaring. En dat komt het studeren ten goede is onze ervaring.

Hoe geeft DNHS Business School les?

Alle opleidingen van DNHS Business School zijn ontwikkeld op basis van de laatste inzichten op gebied van blended learning. Dat betekent dat we uitgaan van de volgende principes:

  • Uitleg en toelichting over bedrijfskundige kennis, theorie en modellen doen we online en op meerdere manieren (tekst, audio, video, schema’s).
  • Theorie wordt altijd aangevuld met oefeningen die je helpen om de theorie naar de praktijk te vertalen.
  • Studeren doe je zelf, waar en wanneer het voor jou het beste past – gewoon via onze digitale DNHS Campus.
  • We versnellen het leerproces daar waar nodig – zoals bij de Fast Track MBA en de Bedrijfskunde Compact – met interactieve MasterClasses (digitaal en/of fysiek op locatie bij DNHS Business School)
  • We werken altijd met real live life cases – uit jouw eigen werk, uit de organisaties van mede-studenten of docenten maar ook met organisaties die de media hebben gehaald. Omdat een studiecase nooit de complexiteit bereikt die het echte leven wel heeft – en daar moet je ook aan de slag met je nieuwe kennis en inzichten.
Door deze mix in het aanbod van alle DNHS opleidingen kun jij aansluiten bij wat voor jou het beste werkt bij het leren en studeren. En daar helpen de DNHS docenten en medewerkers je graag bij in de 1-op-1 begeleiding.
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?