Een programma en leeromgeving opgebouwd op basis van de meest recente didactische ontwikkelingen en inzichten.

De DNHS Campus is jouw digitaal leer-, ontwikkel- en communicatieplatform. Het is de plek waar je alles over de master en de modules vindt, waar de rijkgevulde bibliotheek voor je klaarstaat, waar je aan fora meedoet, berichten ontvangt, inzichten in voortgang krijgt, persoonlijke feedback op de oefeningen ontvangt, enz.

Het programma van de Fast Track MBA is opgebouwd en samengesteld op basis van de meest recente didactische ontwikkelingen en inzichten. Het programma bestaat uit 5 onderdelen.

1. De bedrijfskundige Basics van de MBA

Met het door en voor DNHS ontwikkelde lesmateriaal leer je de taal en inzichten uit de bedrijfskunde. Steeds vanuit een integrale benadering en met als doel de samenhang en effectiviteit van activiteiten en keuzes te doorgronden.

Niet de theorie staat centraal, zoals bij de klassieke MBA’s, maar het met een bedrijfskundig oog te leren kijken. Tijdens je studiejaar ontvang je elke drie weken een lesmodule – die samen vier blokken van de opleiding vormen. Voor aanvang van elke module krijg je inzicht in de specifieke leerdoelen, ontvang je een introductievideo die je wegwijs maakt wat er in de module gaat gebeuren en hoe dit past in het geheel. Per module reiken wij je vervolgens de studiekern aan, die de essentie weergeeft wat je nodig hebt om je bedrijfskundig oog op dit onderwerp te ontwikkelen.

We besteden veel aandacht aan de externe omgeving en de manier waarop de organisatie met de markt omgaat. We lopen voorop door de speciale aandacht die we besteden aan de culturele aspecten van de organisatie, omdat cultuur, paradigma en leiderschap sleutelwoorden zijn bij de bepaling van haalbaarheid en keuzes die de organisatie maakt.

Tijdens de studie heb je toegang tot de DNHS bedrijfskundige bibliotheek: een uniek hulpmiddel en jouw vraagbaak over modellen, technieken, stromingen en actuele managementliteratuur. Bij elke module, die direct wordt toegepast in je eigen praktijk, ontvang je verdieping op de stof, zoals: actuele voorbeelden op basis van het nieuws, video’s, audio, alternatieve benaderingen, oefeningen, Q&A van studenten, tips van bedrijfskundigen enz.

Aan het einde van een blok neem je online deel aan een relevante casestudy: de zogenaamde Proka case die de complexiteit van een real life case zeer dicht benadert. Zo kun je in een veilige omgeving oefenen met bedrijfskundig kijken en analyseren.

2. De bedrijfskundige Analyse

De bedrijfskundige Analyse gaat over het oefenen van jouw bedrijfskundig oog in je eigen praktijk. Je gaat in je eigen organisatie aan de slag met een strategische analyse en versnelt het proces door de toepassing van de methodologie Fast Track Analyseren, zoals uiteengezet in het boek ‘Het bedrijfskundig Oog: van Analyse tot Helicopterview’ van Marischka Setz (DNHS). De aanpak is erop gericht om eerst de-vraag-achter-de-vraag te achterhalen en daarna pas verdieping te zoeken met inhoudelijke deelanalyses. We leren je daarmee de meest effectieve manier van analyseren.

Samen gaan we op zoek naar een voor jou en jouw organisatie interessant vraagstuk. De analyse eindigt in een rapport: je zogenaamde MeesterWerk. Voor het afronden van de Fast Track MBA zijn er drie varianten van het MeesterWerk: een (klassieke) strategische analyse, een expert MeesterWerk of een ondernemers MeesterWerk. Tijdens de MasterClass dagen gaan we onderzoeken welke variant het beste lijkt te passen in jouw situatie.

3. De MBA Masterclasses en persoonlijke coaching

Tijdens het studiejaar worden er zes thematische MasterClasses aangeboden die je helpen de geleerde stof toe te passen en in perspectief te plaatsen. Het is aan jou een keuze te maken om deze classes live of digitaal te volgen.

Tijdens je studie heb je drie momenten waarop je 1-op-1 feedback of coaching ontvangt. Jij bepaalt de agenda. Elk relevant onderwerp is welkom! Je kunt overigens meer coachmomenten aanvragen. Via de DNHS Campus kun je tijdens het studiejaar 24/7 vragen stellen aan docenten en medestudenten.

4. De bedrijfskundige Dialoog: Hot Seats

De DNHS Hot Seats zijn werkcolleges waarin actuele cases centraal staan. Het is de plek en plaats waar jij en je medestudenten alle vragen kunt stellen die jou helpen je bedrijfskundig oog verder te ontwikkelen. Ook bieden we MasterClasses en Hot Seats aan waarin we een bepaald thema verdiepen. Het betreft 4 live bijeenkomsten en 2 digitale Hot Seats.

5. De proeve van bekwaamheid

Nadat jij de modules hebt gevolgd en je analyse (Meesterwerk) hebt afgerond kun jij je eindgesprek aanvragen. Als input voor dit gesprek vragen wij je een schriftelijke uitwerking van de analyse te maken (het MeesterWerk), ontvang je een aanvullende innovatieve opdracht (Blue Ocean) en zien we je reflectie op jouw leerproces graag tegemoet. In het eindgesprek toetsen wij jouw bedrijfskundig oog en de manier van bedrijfskundig denken.

Na het afleggen van de proeve van bekwaamheid ontvang je het DNHS Fast Track MBA diploma en mag je de titel MBA voeren.

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!