DNHS Boekenweekactie

De jaarlijkse DNHS Boekenweekactie gaat weer van start. Je kunt een week lang 5 DNHS managementboeken kiezen en gratis downloaden.

Je kunt meer lezen over deze actie en jouw 5 DNHS managementboeken op onze speciale DNHS Boekenweekactie- pagina.

vriendenwerfactie-2017

Alle PowerBoosts die in 2017 zijn verschenen in ene handige bundel bij elkaar gebracht zodat je meteen aan de slag kunt met het verder professionaliseren! Praktijkgerichte en hele concrete bedrijfskundige tips die je meteen kunt implementeren.

75 pagina’s

powerboosts-2018-def_pagina_01

Leer van de leiderschapsaanpak van de Navy Seals en pas deze lessen en inzichten toe in je eigen werk. Deze boekbespreking maakt het boek ‘Extreme Ownership’ in een handige, Nederlandstalige samenvatting, met bedrijfskundige uitleg van de DNHS experts, voor jou beschikbaar.

 

21 pagina’s

bookabook-extreme-ownership-voorjaar-2018_pagina_01

In de wereld waarin we nu leven en werken wordt het leren van en binnen organisaties steeds belangrijker. Deze boekbespreking van Peter Senge’s ‘De vijfde discipline’ maakt het bekendste managementboek over lerende organisatie eenvoudig voor je beschikbaar. Nederlandstalige samenvatting, inclusief bedrijfskundige uitleg van de DNHS experts.

35 pagina’s

bookabook-senge-fifth-discipline-voorjaar-2018_pagina_01

De top 10 leiderschapseigenschappen uit onderzoek van Harvard Business Review voor jou uitgewerkt en met een aanpak waardoor jij deze leiderschapseigenschappen zelf verder kunt ontwikkelen en kunt gebruiken in je werk. Dat is Leiderschapsontwikkeling volgens DNHS Business School.

 

28 pagina’s

top-10-eigenschappen-van-leiders-def_pagina_01

Bedrijfskundig kijken is een vaardigheid die je altijd en overal gebruikt. Zo kun je de natuur als inspiratiebron nemen. In dit ‘foto-boek’ gebruiken we de mooiste natuurfoto’s genomen door Marischka Setz als uitgangspunt om belangrijke bedrijfskundige inzichten te delen.

56 pagina’s

2018-03-06-cover-rechtopstaand-wat-je-van-beren-leren-kunt

In dit DNHS managementboek kijken we naar wat zelfsturende teams nu eigenlijk zijn, waarom organisaties over willen gaan tot zelfsturing en welke kritische succesfactoren er zijn voor een succesvolle zelfsturing. Tot slot van dit boek kijken we naar de 5 meest voorkomende fouten bij zelfsturing in organisaties, en krijg je 5 gouden tips om zelfsturing tot een succes te maken.

48 pagina’s

zelfsturende-teams

Vitaliteit is geen luxe meer voor organisaties, het is in toenemende mate een randvoorwaarde voor succes en zelfs bestaansrecht. In deze voorpublicatie van een boek over Vitaliteit dat later dit jaar verschijnt gaan we in op wat vitaliteit is, waarom vitaliteit nodig is en hoe vitaliteit in elkaar zit. Daarbij spelen drie invalshoeken mee: hoe vitaal is de organisatie, hoe vitaal is het team en hoe vitaal ben jij als individu binnen de organisatie?

36 pagina’s

survival-of-the-fittest-oktober-2017_pagina_01

Als Business School houden we onze studenten en alumni graag op de hoogte van nieuwe en klassieke managementboeken. Dat doen we door middel van DNHS bookAbook – a book about a book -, een bedrijfskundige bespreking van een managementboek. In dit bookAbook bespreken we het boek ‘Good to Great – Why some companies make the leap…and others don’t’ van Jim Collins.

22 pagina’s

bookabook-good-to-great–jim-collins_pagina_01

Waarom laten zelfs de beste sprekers van de wereld niet echt zien waarom ze succesvol zijn? Dit is omdat de geheimen van authentiek en effectief spreken goed bewaarde geheimen zijn. Insiders passen soms het tipje van de sluier toe. De meeste sprekers zijn echter huiverig om deze geheimen te delen. In dit DNHS managementboek deelt TEDx speakerscoach Nienke van Bezooijen de geheimen van de succesvolle sprekers met u.

19 pagina’s

10-geheimen-om-succesvol-te-spreken-voor-publiek_pagina_01

Een van de basismodellen achter bedrijfskundig kijken en denken is de MVPDS. In dit DNHS managementboek wordt de MVPDS stap-voor-stap uitgelegd. En daarmee komt strategie en het strategieproces in een duidelijk perspectief – wat tot betere strategievorming leidt.

45 pagina’s

mvpds-de-strategie-in-perspectief_pagina_01

7 tips voor een effectieve strategie

Ieder bedrijf doet aan strategie, of het nu officieel beschreven is of niet. In dit compacte DNHS managementboek geven we je 7 tips uit ruim 30 jaar ervaring met strategie die de organisatie meteen effectiever maakt.

21 pagina’s

7-tips-voor-een-effectieve-strategie-1-sept-2014_pagina_01

In dit populaire DNHS managementboek bespreekt Marischka veel gebruikte management uitspraken op een bedrijfskundige manier en laat daarmee de zin of onzin van deze uitspraken zien. En met het bespreken van deze management uitspraken wordt er meteen een boel duidelijk over hoe organisaties werken.

68 pagina’s

management-bla-bla-december-2015-def-copy_pagina_01

10 management begrippen en modellen die je zou moeten kennen

Deze top 10 in management begrippen en modellen die je eigenlijk zou moeten kennen is samengesteld op basis ruim 30 jaar ervaring met het opleiden van professionals en managers in toegepaste bedrijfskunde, en de dagelijkse en strategische praktijk in organisaties.

13 pagina’s

10-management-begrippen-en-modellen-die-je-zou-moeten-kennen-september-2016_pagina_01

8 gouden tips voor snel bedrijfskundig kijken

In dit DNHS managementboek delen we 8 belangrijke invalshoeken, manieren van naar de organisatie kijken, die je helpen een snel inzicht te krijgen in hoe de organisatie er voor staat en wat je kunt doen om de organisatie zo te ontwikkelen dat er duurzaam bestaansrecht ontstaat. Je zou kunnen zeggen dat we je 8 gouden tips geven om snel tot de kern van het vraagstuk van de organisatie te komen.

24 pagina’s

8-gouden-tips-voor-snel-bedrijfskundig-kijken-versie-maart-2016-1_pagina_01

In 11 vragen naar een strategisch plan

Natuurlijk zijn deze 11 vragen geen vervanging van een gedegen analyse, maar soms heb je gewoon niet de tijd voor een compleet onderzoek. En dan zijn deze 11 vragen een goed alternatief.

9 pagina’s

in-11-vragen-naar-een-strategisch-plan

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!