DNHS Boekenweekactie

De jaarlijkse DNHS Boekenweekactie gaat weer van start. Je kunt een week lang 5 DNHS managementboeken kiezen en gratis downloaden.

Je kunt meer lezen over deze actie en jouw 5 DNHS managementboeken op onze speciale DNHS Boekenweekactie- pagina.

vriendenwerfactie-2017

In dit DNHS managementboek kijken we naar wat zelfsturende teams nu eigenlijk zijn, waarom organisaties over willen gaan tot zelfsturing en welke kritische succesfactoren er zijn voor een succesvolle zelfsturing. Tot slot van dit boek kijken we naar de 5 meest voorkomende fouten bij zelfsturing in organisaties, en krijg je 5 gouden tips om zelfsturing tot een succes te maken.

48 pagina’s

screen-shot-2017-03-24-at-08.39.27

Vitaliteit is geen luxe meer voor organisaties, het is in toenemende mate een randvoorwaarde voor succes en zelfs bestaansrecht. In deze voorpublicatie van een boek over Vitaliteit dat later dit jaar verschijnt gaan we in op wat vitaliteit is, waarom vitaliteit nodig is en hoe vitaliteit in elkaar zit. Daarbij spelen drie invalshoeken mee: hoe vitaal is de organisatie, hoe vitaal is het team en hoe vitaal ben jij als individu binnen de organisatie?

36 pagina’s

screen-shot-2017-03-24-at-08.41.59

In 2016 zijn we begonnen met het delen van snelle bedrijfskundige inzichten, zogenaamde DNHS PowerBoosts, via de DNHS Campus en social media. In dit DNHS managementboek vind je een overzicht van de beste PowerBoosts van 2016 – beoordeeld door onze klanten: managers en professionals die in of met grotere organisaties werken. Voor jou, om dit jaar meteen een krachtige boost mee te geven.

53 pagina’s

powerboosts-2017

Als Business School houden we onze studenten en alumni graag op de hoogte van nieuwe en klassieke managementboeken. Dat doen we door middel van DNHS bookAbook – a book about a book -, een bedrijfskundige bespreking van een managementboek. In dit bookAbook bespreken we het boek ‘Good to Great – Why some companies make the leap…and others don’t’ van Jim Collins.

22 pagina’s

screen-shot-2017-03-24-at-08.47.55

Als Business School houden we onze studenten en alumni graag op de hoogte van nieuwe en klassieke managementboeken. Dat doen we door middel van DNHS bookAbook – a book about a book -, een bedrijfskundige bespreking van een managementboek. In dit bookAbook bespreken we het boek ‘Zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey – een ware klassieker onder de managementboeken.

36 pagina’s

screen-shot-2017-03-24-at-08.51.38

Waarom laten zelfs de beste sprekers van de wereld niet echt zien waarom ze succesvol zijn? Dit is omdat de geheimen van authentiek en effectief spreken goed bewaarde geheimen zijn. Insiders passen soms het tipje van de sluier toe. De meeste sprekers zijn echter huiverig om deze geheimen te delen. In dit DNHS managementboek deelt TEDx speakerscoach Nienke van Bezooijen de geheimen van de succesvolle sprekers met u.

19 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-17.48.04

Effectieve goede voornemens kunnen over jouw persoonlijke voornemens gaan, of over jouw voornemens als professional, of over wat je in/met je werk wilt bereiken. Wat ze effectief maakt is wat je doet met die voornemens… Dit DNHS Het werk(t)boek neemt je stap voor stap mee in de realisatie van jouw doelen.

33 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-17.47.04

Een van de basismodellen achter bedrijfskundig kijken en denken is de MVPDS. In dit DNHS managementboek wordt de MVPDS stap-voor-stap uitgelegd. En daarmee komt strategie en het strategieproces in een duidelijk perspectief – wat tot betere strategievorming leidt.

45 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-17.36.02

7 tips voor een effectieve strategie

Ieder bedrijf doet aan strategie, of het nu officieel beschreven is of niet. In dit compacte DNHS managementboek geven we je 7 tips uit ruim 30 jaar ervaring met strategie die de organisatie meteen effectiever maakt.

21 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-22.04.24

In dit populaire DNHS managementboek bespreekt Marischka veel gebruikte management uitspraken op een bedrijfskundige manier en laat daarmee de zin of onzin van deze uitspraken zien. En met het bespreken van deze management uitspraken wordt er meteen een boel duidelijk over hoe organisaties werken.

68 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-17.34.46

10 management begrippen en modellen die je zou moeten kennen

Deze top 10 in management begrippen en modellen die je eigenlijk zou moeten kennen is samengesteld op basis ruim 30 jaar ervaring met het opleiden van professionals en managers in toegepaste bedrijfskunde, en de dagelijkse en strategische praktijk in organisaties.

13 pagina’s

10-management-begrippen-en-modellen-die-je-zou-moeten-kennen

8 gouden tips voor snel bedrijfskundig kijken

In dit DNHS managementboek delen we 8 belangrijke invalshoeken, manieren van naar de organisatie kijken, die je helpen een snel inzicht te krijgen in hoe de organisatie er voor staat en wat je kunt doen om de organisatie zo te ontwikkelen dat er duurzaam bestaansrecht ontstaat. Je zou kunnen zeggen dat we je 8 gouden tips geven om snel tot de kern van het vraagstuk van de organisatie te komen.

24 pagina’s

8-gouden-tips-voor-snel-bedrijfskundig-kijken

Ben je als professional of manager op zoek naar een nieuwe of andere baan? Zie je op tegen wat er gebeurd op de arbeidsmarkt? Omdat er veel gebeurd op de arbeidsmarkt wordt een van de eBooks uit de training ‘Met Kracht naar een nieuwe baan’  voor jou beschikbaar. 10 stappen waarmee jij jezelf beter voor kunt bereiden op het vinden en krijgen van jouw ideale baan.

22 pagina’s

in-10-stappen-van-cv-naar-portfolio

Persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgt vorm als je mentaal sterk bent of sterker wordt als professional. In dit DNHS managementboek worden de, voor professionals en managers, belangrijkste onderdelen van mentale kracht (bedrijfskundig) besproken. Door op deze onderdelen jouw mentale kracht te vergroten wordt je effectiever in de organisatie.

50 pagina’s

screen-shot-2017-03-23-at-22.02.04

In 11 vragen naar een strategisch plan

Natuurlijk zijn deze 11 vragen geen vervanging van een gedegen analyse, maar soms heb je gewoon niet de tijd voor een compleet onderzoek. En dan zijn deze 11 vragen een goed alternatief.

9 pagina’s

in-11-vragen-naar-een-strategisch-plan

Start typing and press Enter to search

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!