Werkstress de baas

Nu we de periode van afstand nemen en overdenken – tijdens natuurlijk allemaal leuke en ontspannende vakantieactiviteiten – in gaan, is het ook goed om na te denken over werkstress. Heb jij werkstress? Zijn er perioden in je werk dat het werk gewoon niet af komt? Neem je regelmatig werk mee naar huis (ongeacht of je het dan ook nog doet)? Is jouw ‘to do’-lijst meters lang en lijken er steeds meer dingen bij te komen?

Dan zijn er twee concrete tips die we je mee kunnen geven om deze zomer eens over na te denken:

Tip 1 – werkstress benadert vanuit prioriteiten stellen

Vaak heeft werkstress te maken met het niet stellen van prioriteiten. Als je jouw prioriteiten niet scherp hebt dan is alles even belangrijk. En alle vraag die dan binnenkomt gaat rechtsreeks op de ‘to do’-lijst. Iedereen die binnenkomst en iets wil, of iets bij jou kwijt wil, zorgt voor extra werk dat ook nog even gedaan moet worden.

Herkenbaar?

Dan wordt het tijd om jezelf bedrijfskundig te scholen. Dan leer je namelijk het verschil tussen ‘druk zijn’ en ‘waarde toevoegen’. En het verschil tussen effectief zijn en efficiënt zijn.

Nu horen je je al denken: een opleiding, daar heb ik het veel te druk voor! Maar de werkelijkheid weerspreekt dat. Door bedrijfskundig te keren kijken en denken kun je betere keuzes maken waar je wel en geen tijd in steekt. En dat levert na een maand al een betere ‘workload’ op. Terwijl je tegelijkertijd meer bereikt.

Of zoals onze Fast Track MBA alumnus Nicole – tegenwoordig ook Register Bedrijfskundige – het zo mooi verwoordde:

Ik doe minder, maar ik bereik veel meer!

Wil je ook minder doen en meer bereiken? Dan is de eerste stap dat je eens meedoet aan een introductiecollege. Je leert meteen de eerste bedrijfskundige principes die je in je werk gaan helpen. En je krijgt een goed beeld over hoe eenvoudig en goed te combineren Fast Track MBA-studeren kan zijn. Kijk hier naar de data en schrijf je gelijk in.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Introductiecollege Fast Track MBA

Is de Fast Track MBA iets voor jou? Kom dan naar het vrijblijvende DNHS Fast Track Introductiecollege via onze digitale collegezaal. Op dit college proef je de DNHS sfeer, bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, jouw ontwikkelbehoefte, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en kun je je vragen over de opleiding stellen.

Tip 2 – Jij snapt het wel, maar jouw collega’s niet

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij feilloos weet hoe de wereld, het werk en de organisatie in elkaar zit, maar dat jouw collega’s er niets van snappen. En dat dat jou werkstress oplevert.

Als jij echt weet hoe de wereld, het werk en de organisatie in elkaar zit, dan willen we graag in contact met je komen. Je bent een van de weinige mensen die het echt snappen. En dan willen wij het natuurlijk ook graag weten en jouw inzichten delen met iedereen die het nog niet weet. Bijvoorbeeld in een Let’s talk Business… Voel je vrij om dat contact met ons op te nemen…

Het kan natuurlijk zijn dat je denkt ‘ik heb geen behoefte aan een bedrijfskundige opleiding, ik wil gewoon een aantal praktische tips waardoor ik mijn werk en dus mijn werkstress beter onder controle kan houden.’ Ook dan hebben we een goede tip voor je.

Voor corona hebben we een onderzoek gedaan bij managers en professionals over de meest voorkomende bronnen van werkstress.  De zes meest voorkomende bronnen behandelen we heel praktisch in het korte eProgramma ‘Weg met de werkstress!’ 

Dit korte DNHS eProgramma geeft je zicht op:

  • waar deze stress door veroorzaakt wordt
  • wat je er tegen kunt doen
  • hoe je deze bron van werkstress voor eens en altijd oplost

Dus geen tips om de stress beter te kunnen managen, maar tips en aanpakken om de bronnen van de werkstress op te lossen. Een methode die al vele managers, professionals en organisatie structureel geholpen heeft.

Lees hier meer en schrijf je meteen in.

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?