Waarom de Fast Track MBA werkt

Onze Fast Track MBA studenten merken vaak al na drie maanden een verschil in de impact die ze hebben op de organisatie. En als zij het niet werken, dan merken hun collega’s het vaak wel. En dat is mooi, want dat is precies waarom je een bedrijfskundige opleiding doet.

Voor ons is dat altijd heel mooi om te horen. Zeker omdat een van de motivaties om met een eigen MBA te beginnen het onderzoek van eind vorige eeuw was waarin bleek dat:

  • Slechts 7% van de afgestudeerde MBA-ers inderdaad integraal kan kijken en denken -een van de belangrijkste redenen waarom managers, professionals en ondernemers voor een MBA-opleiding kiezen;
  • 60% van alles wat geleerd was tijdens de opleiding na een half jaar ook alweer vergeten was.

Voor ons de reden om het curriculum van onze Fast Track MBA echt drastisch anders vorm te geven. We willen gewoon zeker weten dat je bereikt waarvoor je bij ons komt. En uit de terugkoppelingen van onze studenten en hun organisaties lukt dat ruimschoots – zelfs al na drie maanden!

Waar zit dat dan in? Wat doen we waardoor de Fast Track MBA zo snel kan bereiken wat we beloven?

Dat komt door een combinatie van verschillende zaken, zoals:

  • We gebruiken geen andere cases als de situaties waar jij (en jouw studiegenoten) in jouw werk tegen aan loopt. Geen enkele ontwikkelde case kan de complexiteit van de werkelijkheid in jouw eigen organisatie weergeven… dus waarom zouden we het proberen? Je wilt bedrijfskunde immers ook in jouw organisatie gebruiken. Daar oefenen we dus ook constant mee, en dat geeft een enorme versnelling op je bedrijfskundige ontwikkeling;
  • We beginnen de opleiding met methoden van integraal kijken (in plaats van het te zien als een resultante van alle onderdelen van de opleiding samen). Hierdoor heb je veel sneller zicht op de bedrijfskundige kern van vraagstukken en situaties;
  • Omdat je vanaf het begin van de opleiding – echt vanaf de eerste week – bezig bent met het toepassen van de kennis en de vaardigheden die je aanleert. Daardoor is de ontwikkeling die je doormaakt een heel natuurlijk proces dat zich per week verder verdiept en uitbreidt.
  • De organisatie merkt dat je vanaf het allereerste begin een snelle ontwikkeling doormaakt en maakt daar gebruik van door je zwaardere projecten of een andere functie te geven. Die ervaring – de uitdaging die je in die nieuwe positie hebt – maakt dat je weer andere facetten van de opleiding benut. Zo ontstaat een wisselwerking die maakt dat de opleiding werkt.
  • We dagen je uit om anders naar de wereld om je heen te kijken – ook naar berichten van de organisatie en nieuws in de media. Je leert zelfstandig denken over deze berichten en leert betere vragen te stellen;
  • We geven je precies die informatie die je nodig hebt – dus geen ballast aan bedrijfskundige theorieën en modellen die je in de praktijk nooit gaat gebruiken, maar op maat, gericht op jouw bedrijfskundige ontwikkeling en de plek en rol die je hebt in de organisatie. En alle lesmaterialen die we aanbieden zijn in gewoon begrijpelijk Nederlands. Want studeren doe je nu eenmaal het gemakkelijkste in gewoon Nederlands.

Spreekt dit je aan? Lees dan meer over de Fast Track MBA (en download de brochure) of meld je aan voor een introductiecollege. In zo’n introductiecollege gaan we meteen aan de slag en krijg je het eerste bedrijfskundige model aangereikt waar je meteen je voordeel kunt doen. Zo kunnen we het beste en direct laten zien dat onze aanpak werkt. Je kunt ook een 1-op-1 kennismakingsgesprek plannen – dan kijk je met een van onze (kern)docenten naar jouw specifieke situatie en behoeften.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?