VUCA wereld en de veranderende succesfactoren

In het kort:

  • Als de wereld verandert moeten organisaties ook veranderen
  • Het bijzondere van deze tijd is dat de randvoorwaarden voor succes veranderen
  • We praten je graag bij tijdens het eerstvolgende introductiecollege op 4 maart a.s.

Het dreigt al een dooddoener te worden, maar des te verbazingwekkender is het dat bedrijven maar ook werknemers zich zo weinig voorbereiden.

Wat is er namelijk aan de hand? De wereld en daarmee de markt is snel aan het veranderen. Maar dat wist je al…Sneller en anders dan we gewend zijn. En dat wist je misschien nog niet. We noemen een wereld die sneller en anders verandert dan we gewend zijn een VUCA wereld.

Randvoorwaarden voor succes veranderen.

Wat je wellicht ook niet wist is dat in een VUCA wereld de randvoorwaarden voor succes van organisaties ook veranderen.

Vroeger waren grote en stabiele organisaties het meest toekomstbestendig. Nu zijn dat de meest veranderbare of flexibele organisaties. Dus de organisaties die het gemakkelijkst in kunnen spelen op de veranderingen in de markt. Vergelijk het met een oceaanstomer (vroeger) en een rank zeilschip (nu).

Dit betekent niet dat het slechts kleine organisaties zijn die kunnen overleven. Integendeel. Dat zou het bestaansrecht van Amazon, Zalando en andere grote organisaties onderuit halen en dat is niet waar. Nee, de wendbaarheid moet met name gevonden worden in hoe organisaties hun dienstverlening organiseren. En dit betekent voor een Amazon en Zalando, dat zij zich organiseren niet als een oceaanstomer maar als een vloot zeilschepen.

Wat zijn de benodigde toekomstige competenties?

Bovenomschreven ontwikkeling vraagt ook iets van de ontwikkeling van mensen. De toekomstige werknemer in een VUCA wereld of de toekomstige ondernemer in die VUCA wereld is voorbereid, creatief en proactief, leert van fouten en begint weer opnieuw. We leggen je graag uit hoe de VUCA wereld in elkaar zit en wat dit van organisaties vraagt. Een mini-college over de VUCA wereld is onderdeel van het introductie college voor de Fast Track MBA op 4 maart a.s. We vertellen je dan ook meteen hoe integraal bedrijfskundig kijken en denken helpt bij het snel doorzien en schakelen op veranderingen in die VUCA wereld.

Nieuwsgierig? Meld je aan en laat je door ons bijpraten!

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?