Toegepaste bedrijfskunde voor het middenveld van de organisatie

Top dat je doorgeklikt hebt naar deze pagina op onze website, want we hebben hier een overzicht voor je gemaakt hoe jij snel meer kunt ontdekken over de nieuwe kijk op de rol van managers, leidinggevenden en staf-professionals op het middenveld van de organisatie.

Hieronder vind je een overzicht van blogs, podcasts, onderzoeken en een netwerk van middenvelders waar elke dag nieuwe inzichten en cases besproken worden.

Artikelen en blogs over het middenveld van de organisatie

We hebben een hele serie blogs op onze site staan, maar om je snel up-to-date te brengen over de ontwikkelingen op en over het middenveld hebben we deze eerste selectie voor je gemaakt:

De vijf meest recent verschenen blogs:

En onze top 5 gericht op het middenveld van de organisatie:

Het overzicht met alle blogs vind je hier.

Altijd meteen op de hoogte zijn van de informatieve blogs van DNHS docenten? Bekijk het overzicht van alle tot nu toe verschenen blogs, en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief – dan lees je als eerste van nieuwe blogs en nieuws over DNHS Business School en onze activiteiten.

Podcast

Sinds het begin van de coronatijd nemen DNHS-ers Karin en Marischka elke week een podcast op over een actueel of bedrijfskundig onderwerp.

We hebben de volgende afleveringen van de DNHS podcast Let’s talk Business voor je geselecteerd:

Over het middenveld en wat daar speelt:

En specifiek over de 6 rollen van het middenveld van de organisatie:

Meer poscasts van DNHS luisteren en nooit meer een nieuwe aflevering van Let’s talk Business missen? Volg ons op verschillende podcast-platforms, zoals op Spotify. Of kijk verder naar alle afleveringen op de speciale podcast-pagina op deze site.

Onderzoek

Vanaf 2018 doet DNHS Business School onderzoek naar de positie en de impact die managers, leidinggevenden en staf-professionals op het middenveld van de organisatie hebben op de effectiviteit en slagkracht van de organisatie.

Uit dit onderzoek zijn in 2020 de zes rollen van het middenveld voortgekomen.

Op dit moment doen we een verdiepingsonderzoek. Je zou ons enorm helpen als je de enquete van dit verdiepingsonderzoek in zou vullen. Uiteraard kun je aan het einde van de enquete ook aangeven dat we je de resultaten en de inzichten van het onderzoek na afloop mogen toesturen.

Het invullen van de enquête kost je ongeveer 10 minuten tijd… en levert een veelvoud aan inzichten op!

Netwerk en actuele cases

Als manager, leidinggevende en staf-professional kun je een gratis account aanmaken op onze digitale DNHS Campus. Op dit online platform kun je alle opleidingen van DNHS Business School vinden, maar worden ook bijna dagelijks cases, blogs van docenten en bedrijfskundige tips gedeeld.

Meedoen kost niets, en we sturen je slechts 1 keer per maand een nieuwsbrief… Dus wat let je om meteen een account aan te maken?!

Snelle update op actuele thema’s voor het middenveld

Als DNHS Business School hebben we principieel gekozen voor het middenveld van de organisatie – omdat wij weten dat juist bij managers, leidinggevenden en staf-professionals de sleutel ligt voor het succes en het bestaansrecht van organisaties. Nu en in de toekomst.

We zorgen dus dat we steeds aangesloten zijn op actuele onderwerpen en thema’s die spelen of gaan spelen op het middenveld van de organisatie. Hier gaan onze open MasterClasses over. Tot aan de zomervakantie 2024 hebben we de volgende open MasterClasses op de planning staan:

Echt aan de slag met toegepaste bedrijfskunde

Het kan natuurlijk dat je door het lezen van al onze informatie meteen echt aan de slag wilt met het toepassen van bedrijfskundige inzichten in jouw werk en organisatie. Dat kan! Kijk dan naar onze DNHS opleidingen:

  • Kies bijvoorbeeld voor een kort eProgramma – waarin je een specifieke middenveldcompetentie ontwikkelt, zoals bijvoorbeeld professioneel delegeren of het managen van werkstress voor jezelf of voor het team
  • Kies voor een langer eProgramma zoals TEAMS, waarin je leert hoe je van jouw team een echt top-TEAM maakt dat samen gaat voor het realiseren van doelen. Of werk aan de leiderschapseigenschappen zoals Covey die heeft geformuleerd – voor jezelf, maar ook om in je team in te zetten.
  • Breng jezelf echt op een hoger plan als middenvelder in de organisatie en kies voor de DNHS Fast Track MBA – ons volwaardige, door de NVAO recent positief beoordeelde MBA-programma speciaal voor managers, leidinggevenden en staf-professionalsie op het middenveld van de organisatie werken. We brengen je in minimaal een jaar en maximaal twee jaar op master-niveau in toegepaste bedrijfskunde

Het overzicht van al onze opleidingen en eProgramma’s vind je hier.

Hulp in jouw organisatie

Naast onderzoek, informatie en opleidingen voor managers, leidinggevenden en staf-professionals die het middenveld van de organisatie vormen, helpen we ook gewoon bij jou in de organisatie als daar behoefte aan is. Zo hebben we de afgelopen jaren geholpen met:

  • Het opleiden en in positie brengen van het nieuw te vormen middenveld bij een aantal snel groeiende organisatie in bijvoorbeeld de food (productie) en de financiële dienstverlening.
  • Visie workshops en het vertalen van de gevormde visie naar een plan voor functionele groepen in verschillende ziekenhuizen, brancheorganisaties en beroepsverenigingen
  • Het bedrijfskundig verder helpen van een netwerk ondernemers door het organiseren van een jaarcyclus aan lezingen en interactieve workshops. Dezelfde opzet hebben we ook verzorgt voor professionaliseringsprocessen in verschillende organisaties
  • Het doorlichten van niet optimaal werkende organisaties om de structuur, sturing, managementcyclus en de cultuur en leiderschap in lijn te brengen en het realiseren van de doelen centraal te zetten voor leiding en middenveld
  • Het in het werk begeleiden en coachen van managementteams, en teams op het middenveld.

Denk je dat een DNHS-aanpak bij jou zou kunnen helpen en wil je snel eerste resultaten zien – wat bij onze aanpak eigenlijk altijd gebeurd – kom dan in contact. Omdat wij sturen op blijvend resultaat bespreken we graag met je wat er speelt zodat we een op maat aanpak voor kunnen stellen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?