Terug- en vooruit kijken – Leg ook eens de Fast Track brochure op de leesstapel

In het kort:

  • De kerstvakantie is naast al het andere ook de tijd voor terugkijken, vooruitkijken en door een lekkere stapel boeken en series heen gaan
  • We geven de drie belangrijkste doelen van deze leesstapel en kijkvoorraad
  • En doen een suggestie om jouw stapel aan te vullen – kost je niets 🙂

We kijken uit naar de kerstvakantie – jij ook? Nu we in de laatste week voor Kerst zijn, nog meer dan anders. Want je klaarmaken voor Kerst is ook klaarmaken voor de overgang naar een nieuw jaar, een nieuw begin. En een de rituelen die we daarbij hebben – wij zeker – is lekker lezen en series kijken. Even tot rust komen, en tijdens het terugkijken op afgelopen jaar en het vooruitkijken naar komend jaar je laten inspireren.

Vaak hebben we vanaf de zomervakantie al wel een paar boeken liggen die we graag willen lezen. Maar als we daar de tijd niet voor hebben schuiven deze boeken vanzelf naar de leesstapel voor de vakantie. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat we deze vakantie wel nodig hebben om bij te kunnen lezen.

Natuurlijk zomaar wat boeken om lekker mee te ontspannen. Maar ook boeken die over ons vakgebied in brede zin gaan. En over de ontwikkelingen in de wereld. Al dan niet vanuit een historisch perspectief beschreven.

Je laten inspireren

Belangrijk bij de keuze wat er op de leesstapel gaat is waardoor jij:

  • beter terug kunt kijken en kunt oogsten wat er aan leermomenten zijn
  • beter vooruit kunt kijken en doelen kunt stallen en plannen kunt maken
  • je beter kunt ontspannen en energie op kunt doen voor het nieuwe jaar

De controlevraag is dan ook altijd: wat heb je op jouw leesstapel – of kijkvoorraad als het gaat om series – dat bijdraagt aan de drie bullits hierboven? Heb je voldoende alle in drie de categorieën? Helpt jouw selectie je bij terugkijken en vooruitkijken? En helpt het je om inspiratie te krijgen?

Inspiratie tips

Als je nog iets zoekt om je te laten inspireren… dan doen we graag een voorstel. Download de brochure van de DNHS Fast Track eens en leg die ook op jouw leesstapel. Niet omdat je tijdens de kerstvakantie in moet schrijven voor deze opleiding (mag wel natuurlijk). Maar omdat het je kan helpen na te denken over de volgende stap in jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Want wat heb je afgelopen jaar allemaal gedaan, meegemaakt, anders kunnen doen, of juist hetzelfde? En waar ben je tegenaan gelopen? Wat heb je geleerd afgelopen jaar? Over jezelf maar ook over wat wel of niet voor jou werkt in een jaar van thuiswerken en continue dreiging van corona-maatregelen? En hoe staat de organsiatie er na zo’n jaar voor?

Door de brochure van de Fast Track te downloaden en toe te voegen aan jouw leeslijst voor deze vakantie dwing je jezelf over dit soort vragen na te denken. Juist in een tijd dat je ook tijd hebt om te reflecteren, lessen te oogsten en plannen te maken. En dat is optimaal gebruik maken van de kerstvakantie en je leesstapel…

 

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?