Reden 4 om juist nu te ontwikkelen: Jezelf bij de les en klaar voor de toekomst houden

Als je het druk hebt is het erg verleidelijk om in de ‘werk-stand’ te schieten en te gaan buffelen. Sterker nog, die werkstand kan verslavend zijn. Druk is namelijk lekker – het is het gevoel dat je nuttig bent, nodig bent. En wie wil er niet nuttig en nodig zijn?!

Wat belangrijk is om hierbij in de gaten te houden is dat nuttig en nodig nu niet hetzelfde is als nuttig en nodig straks.

De rol van (middel)managers en professionals binnen organisaties gaat veranderen. We zien dat met het toenemen van de snelheid van veranderingen in de wereld om ons heen – met name door de snelle technologische vernieuwingen en de verandering van cultuur door de mogelijkheden berichten en contacten van over de hele wereld te ontvangen. Dat heeft als gevolg dat bestuurders van organisaties steeds meer naar buiten gericht moeten werken, tijd moeten maken voor stakeholders management.

De rol die bestuurders nu nog nemen richting de organisatie – koers uitzetten, richting en voortgang bewaken, prioriteiten stellen bij knelpunten – komt dan voor een belangrijk deel te liggen bij de laag onder het bestuur. Als jij die plek ambieert dan is het belangrijk dat je nu – ook in tijden dat het druk is – tijd neemt om jezelf hierop voor te bereiden.

Ben je niet voorbereid? Dan gaat deze ontwikkeling aan jou voorbij…

Wil jij voorbereid zijn op de nieuwe plek en rol van (middle)managers en professionals? Vind dan meer informatie op onze site, of kom eens praten. Tijdens een introductiecollege of tijdens een 1-op-1 gesprek over jouw mogelijkheden. Tijdens het introductiecollege krijg je meteen al de eerste tools om overzicht te creëren en toe te werken naar een nieuwe invulling van jouw rol en bijdrage aan de organisatie. Kijk op: meer weten over de DNHS Fast Track MBA

Terug naar: Te druk? Tien redenen om dan juist NU met de Fast Track MBA te starten! om de andere redenen te lezen

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?