Reden 3 om juist nu te ontwikkelen: Overzicht krijgen – de bedrijfskundige perspectieven van kijken

Druk zijn op zich is niet erg. Druk zijn zonder dat je controle hebt op de drukte of op jouw werkzaamheden wel – het is namelijk de bron van werkstress. En van werkstress kennen we de negatieve gevolgen, die zelfs tot burn out en lichamelijke kwalen kunnen leiden.

We hebben geen regie op onze werkzaamheden als we geen zicht hebben op het nut, de dringendheid en de prioriteiten der dingen. We kunnen de werkzaamheden die we hebben liggen niet meer plaatsen en dus is alles belangrijk en kun je niet anders dan stuk voor stuk de taken afwerken, wetende dat je altijd tegen deadlines aanwerkt en dat de werkdag eigenlijk nooit echt lang genoeg is om alles af te krijgen. Zeker niet met alle vergaderingen en besprekingen die je ook nog moet doen.

Wat helpt is een eigen inzicht in wat voor jou, voor jouw afdeling, voor de organisatie het meest belangrijk is – zodat je altijd zicht hebt op wat NU moet gebeuren en wat meer tijd heeft. Je kunt dan regie uit gaan oefenen op je werk en planning. En het mooie is dat regie hebben wonderen doet voor de werkdruk en werkstress. Of zoals Nicole – alumnus van de Fast Track MBA – het aan het begin van deze serie redenen om juist nu de Fast Track MBA te gaan doen al zegt: je krijgt het minder druk en kunt tegelijkertijd meer bereiken.

Geïnteresseerd? Wil je ook weten hoe je meer overzicht krijgt en daarmee de drukte achter je kunt laten en tegelijkertijd meer bereikt? Vind dan meer informatie op onze site, of kom eens praten. Tijdens een introductiecollege of tijdens een 1-op-1 gesprek over jouw mogelijkheden. Tijdens het introductiecollege krijg je meteen al de eerste tools om overzicht te creëren. Kijk op: meer weten over de DNHS Fast Track MBA

Terug naar: Te druk? Tien redenen om dan juist NU met de Fast Track MBA te starten! om de andere redenen te lezen

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?