Reden 2 om juist nu te ontwikkelen: aan snelheid winnen omdat je nieuwe dingen leert

Als je druk bent heb je niet echt tijd om na te denken of om nieuwe dingen uit te proberen – laat staan dat je de tijd hebt om er over na te denken hoe je de dingen die gedaan moeten worden anders kunt gaan doen. Daarmee is eigenlijk de enige manier om drukte te overleven door te doen wat je altijd al deed. Op de manier waarop je gewend bent het te doen. Je gaat werken op de automatische piloot.

Op zich is er niets mis met de automatische piloot… maar zoals de term al aangeeft denk je op de automatische piloot niet echt meer na -alles werkt op een automatisme. En het automatisme is gevormd door wat je altijd al deed. Voor een deel is dat heel handig als je het druk hebt, je hoeft namelijk niet echt na te denken voordat je in de actiestand kunt gaan.

Het nadeel is dat als de drukte langer duurt, je ook niets veranderd. Je hebt het druk en blijft druk. Om iets te kunnen veranderen aan de drukte – denk hierbij zowel aan structurele oplossingen vinden (effectiviteit)  als aan het veranderen van je automatismen waardoor je efficiënter kunt werken – moet je afstand kunnen nemen en nieuwe impulsen/ideeën krijgen.

In de Fast Track MBA geven we je deze nieuwe inzichten en inspireren we je om nog een kritisch naar jouw prioriteiten, je rol en toegevoegde waarde en naar de manier waarop je de dingen doet te kijken. Niet alleen door de lesstof die we je aanreiken, maar ook door de discussies met collega-studenten – allemaal ervaren managers, professionals en ondernemers.

Geïnteresseerd? Wil je inspiratie krijgen wanneer de automatische piloot voor en wanneer tegen je werkt? Wil je meer regie in je werk, meer impact in de besluitvorming en koers van de organisatie? Wil je tools en methoden om effectiever te worden? Vind dan meer informatie op onze site, of kom eens praten. Tijdens een introductiecollege of tijdens een 1-op-1 gesprek over jouw mogelijkheden. Kijk op: meer weten over de DNHS Fast Track MBA

 

Terug naar: Te druk? Tien redenen om dan juist NU met de Fast Track MBA te starten! om de andere redenen te lezen

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?