Reden 1 om juist nu te ontwikkelen: Effectiviteit versus efficiency

‘Ik had het altijd heel druk. Nu heb ik het veel minder druk, maar bereik ik veel meer.’
     – Nicole, alumnus van de DNHS Fast Track MBA

Vaak staat in organisaties efficiency – en efficiency verhoging – centraal, zeker als het goed gaat met de zaken en de druk hoog is. Er moet immers veel gebeuren in eigenlijk te weinig tijd en met te weinig mensen en middelen. Uitbreiden kan niet, want het is niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt en bovendien weet je nooit hoe lang deze drukke periode duurt.

Wij leren je dat het verstandiger is om de nadruk te leggen op effectiviteit. Bij efficiency gaat het namelijk om meer te bereiken in minder tijd en met optimale inzet van mensen en middelen. Dat komt in de praktijk vaak neer op harder werken. En als je niet meer harder kunt werken, is de oplossing vaak schipperen tussen twee dingen die allebei moeten of werk meenemen voor thuis. En dat is uiteindelijk geen echte oplossing.

Als je de nadruk legt op effectiviteit ben je continu en consequent bezig met het beslissen in welke activiteiten je wel energie steekt en in welke dus ook niet. Je doet dan niet alles meer, maar het effect van wat me doet is veel groter. En dan kom je in het stadium waar Nicole – inmiddels afgestudeerd aan de DNHS Fast Track MBA – het in haar uitspraak bovenaan dit artikel over heeft: je gaat minder doen, je hebt het dus ook minder druk, maar je bereikt wel meer.

In onze MBA-opleiding leren we je precies hoe je het verschil maakt tussen effectiviteit en efficiency, hoe je de juiste keuzes maakt en hoe je dit in de organisatie ook kunt laten werken -en dus ook hoe je jouw leidinggevende en collega’s vertelt waarom je sommige dingen niet meer doet.

Geïnteresseerd? Wil je weten hoe je de drukte weer onder controle krijgt door de juiste prioriteiten te stellen en effectiviteit boven efficiency te stellen? Vind dan meer informatie op onze site, of kom eens praten. Tijdens een introductiecollege of tijdens een 1-op-1 gesprek over jouw mogelijkheden. Kijk op: meer weten over de DNHS Fast Track MBA

 

Terug naar: Te druk? Tien redenen om dan juist NU met de Fast Track MBA te starten! om de andere redenen te lezen

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?