Probeer eens wat nieuws… De VUCA wereld vraagt er om

Als we iets geleerd hebben tijdens afgelopen corona-jaar – en nu we weer in ene lock down zitten, een strengere lockdown dan ooit – is dat we best veel veranderingen aankunnen. Wie had vorig jaar om deze tijd gedacht dat we massaal thuis zouden werken? En dat we dat werk voor een groot deel ook nog zouden combineren met thuisschool voor onze kinderen? En dat we sturing aan de organisatie, afdelingen, teams en aan projecten ook prima op afstand zouden kunnen doen? Zonder wekelijke vergaderingen waar iedereen al moe en ongeïnspireerd naar binnen loopt…

En dat we best veel veranderingen aan kunnen is goed nieuws – dat wordt namelijk in toenemende mate van ons gevraagd in een VUCA wereld. Als je de voorspellingen mag geloven is dit nog maar het begin.

Een VUCA wereld is VUCA organiseren

Een van de veranderingen waar we als samenleving mee te maken hebben is dat veranderingen zoals we afgelopen jaar zagen de norm gaat worden. We krijgen steeds betere en verdergaande technologie. Voor werken, maar ook voor leven en bijvoorbeeld reizen. Als we daar niet mee om kunnen gaan verliezen we onze fit met de markt. De organisatie, maar ook jij als manager, professional en ondernemer.

De vraag is dan ook of jij en of jouw organisatie al toe zijn aan deze VUCA wereld. Het vraagt namelijk niet alleen dat jij plannen maakt voor jouw eigen toekomst, maar ook dat je anders gaat kijken naar de organisatie. En daar kan toegepaste bedrijfskunde bij helpen.

Of eigenlijk kan dat bij beiden helpen: het kan jou helpen jezelf op de toekomst te richten. En je kunt meer betekenen voor de organisatie. We leggen het principe van de VUCA wereld uit, plus wat het betekent voor de organisatie tijdens ons volgende Introductiecollege voor de Fast Track MBA.

Probeer dus eens wat nieuws… de VUCA wereld vraagt er om!

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?