Ooooo, kom er eens kijken…, wat ik in mijn schoentje vind!

Dit is de eerste regel van een, denk ik wel bekend, Sinterklaas lied. Het is inmiddels weer december en de feestdagen staan voor de deur. Te beginnen met het Sinterklaas feest.

Het feest waar we elkaar geschenken geven, die we vergezeld laten gaan met soms een surprise en soms een gedicht en soms ook allebei.

Van de gedichten en de surprises wordt vaak gebruik gemaakt om degene die we een cadeau schenken een beetje plagend op de hak te nemen.  We gaan in op de goede of minder goede gewoontes die de betrokkene het afgelopen jaar heeft laten zien. De mogelijkheden en onmogelijkheden of kansen die gegrepen zijn, of gemist.

Evalueren en reflecteren.

Hoewel vaak niet zo opgevat, markeert het Sinterklaas feest ook het begin van een periode die gekenmerkt wordt door het evalueren en reflecteren op het afgelopen jaar.Door mooie en gekke gedichten gespiegeld, worden we geconfronteerd met voorvallen en goede voornemens, die ons kenmerken. Liefst zien we goede voornemens en voorvallen niet goed uitpakken, omdat er anders niets te lachen valt.

En toch is dit een mooi stukje cultuur, dat niet alleen leuk is maar ook zijn nut heeft. Leuke toevoeging kan daarbij zijn dat je je vanaf heden af gaat vragen wat nu voorvallen zijn die een ander gaat gebruiken in zijn of haar gedichten voor jou. 🙂

Zogenaamde “goede voornemens”

Het markeert namelijk een begin als een opmaat naar een latere evaluatie die wat serieuzer is en die gekenmerkt wordt door de alom bekende parafrasering: “Goede voornemens”.  Die goede voornemens zijn vaak een middel. Beter zou het zijn te spreken over wat je wilt bereiken.

Welke doelstellingen heb jij voor volgend jaar? En, als vervolg daarop, hoe ga je die dan realiseren?

Dit is een betere vraag dan te informeren naar goede voornemens. Al was het alleen maar omdat je houden aan goede voornemens moeilijk is. Daarvan blijkt het gros al binnen één week  mislukt te zijn.

De excuses zijn op!

Is het doen van een opleiding voor jou een goed voornemen? Of een doel voor 2021? Heb jij altijd al een MBA willen doen?  Maar is het er tot op heden niet van gekomen omdat het je ontbrak aan tijd, geld, en de mogelijkheid om een studie in te passen in je toch al drukke leven.

Wordt 2021 voor jou een jaar waarin je je doelstellingen wel gaat realiseren?

Is het dan niet tijd om jezelf voor Sinterklaas dit jaar de Fast Track MBA opleiding cadeau te doen?

 

Want je hebt het altijd al gezegd, dat eens de tijd ging komen,

Dat jouw doel voor jouw ontwikkeling, in een sneltreinvaart zou komen,

Het is nu dan ook zover, je gaat beginnen aan de Fast Track MBA

In investering in jezelf, dat gaat een leven lang mee!

 

Graag gaan we met je in gesprek!

 

 

 

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?