Omdenkvraag: Wat wil je dan wel?

Vaak horen we mensen en organisaties praten in wat ze allemaal niet (meer) willen. We willen niet zo star zijn, we willen niet meer reactief zijn bij ontwikkelingen in de markt. We willen niet meer zoveel last hebben van de concurrent. Of we willen als professional, manager of ondernemer niet meer voor het blok gezet worden door mensen waarmee we werken. We willen niet meer de hele dag brandjes blussen en ’s avonds nog ons eigenlijke werk moeten doen…

Herkenbaar?

Weet dan dat denken wat je allemaal niet meer wilt, niets op lost. De enige stap die je kunt maken en die je wel gaat helpen, is jezelf de vraag te stellen wat je dan wél wilt!

Stel jezelf een doel

Op het moment dat je na gaat denken over wat je wél wilt, stel je jezelf namelijk een doel. En naar een doel kun je toewerken. Daar kun je plannen bij maken, activiteiten bij plannen en die activiteiten in de tijd gaan realiseren.

Als je alleen maar ergens vandaan wilt, ergens weg van wilt, dan heb je geen doel. Je hebt dus ook geen houvast bij het bedenken hoe je ergens vandaan komt, ergens bij weg wilt. Hoe moet je weten – als je alleen maar ergens weg wilt of iets niet meer wilt – dat de stappen die je gaat zetten je ergens brengen waar het ‘beter’ is, als je niet nagedacht hebt over wat dat dan moet zijn?

Dat is misschien wel een van de meest essentiële lessen die je als bedrijfskundige in opleiding aan het begin van de Fast Track MBA leert: je moet jezelf en de organisatie een doel stellen. Iets om naar toe te groeien, naar toe te werken. Pas als je weet waar je naar toe wilt, kun je bewust en planmatig aan het werk gaan. En dan, en ook alleen dan, kun je praten over zaken als effectiviteit en efficiency.

Daarnaast leren we je ook om het doel dat je jezelf stelt – privé, als professional en voor de organisatie – af te stemmen op ambities en de ontwikkelingen in de omgeving. Met andere woorden: we leren je hoe je ervoor zorgt dat als je je doel bereikt, je ook echt wat hebt gerealiseerd. Een fit met de markt bijvoorbeeld. Of bestaansrecht als organisatie.

Wil je ook leren hoe je doelen stelt die er toe doen? Voor jezelf en voor de organisatie? Dan is misschien de Fast Track MBA wel een goede volgende stap voor je. Lees meer over de DNHS Fast Track MBA of schrijf je meteen in voor een vrijblijvend introductiecollege om te ontdekken of deze manier van werken aan jouw toekomst bij jou past.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?