Neem even afstand van de dagelijkse drukte

Een onvoorspelbare markt (corona, Brexit en de komende verkiezingen in de Verenigde Staten) brengt altijd onzekerheid en extra drukte met zich mee. Toch is het goed af en toe even afstand van de dagelijkse drukte te nemen en te overzien wat verstandig is voor jouw toekomst. Het gaat immers niet alleen over werken… het gaat ook over jouw ontwikkeling.

In de dagelijkse drukte

Je zou kunnen zeggen dat in de dagelijkse drukte je heel hard bezig bent met het doen van allerlei zaken die op jouw to-do lijst staan. Een lijst die – omdat iedereen het druk heeft – eerder de neiging heeft om te groeien dan om korter te worden. Als je flink blijft buffelen en je niet teveel af laat leiden door van alles dat er in de organisatie speelt, dan kun je misschien een flinke voortgang maken in alles wat je moet doen.

Totdat je even opkijkt van je ‘onderhanden werk’ en merkt dat via de mail en interne briefjes je weer een flink pakket aan vragen en andere to-do’s erbij hebt gekregen. Reden te meer om nog even extra hard door te werken….

Zeker in een jaar als 2020, waarin we plotseling werden geconfronteerd met corona neemt de dagelijkse drukte opeens drastisch toe. Thuiswerken is mooi. Maar het vraagt ook heel wat andere voorbereiding. Zoals:

 • Een goede werkplek,
 • Structuur in je werk (want nu opeens zit je aan de keukentafel te werken),
 • Strak agendabeheer,
 • Plannen van momenten waarvoor je anders even bij iemand aan zou lopen,
 • Etc. etc.

Andere dagelijkse drukte

Gelukkig zijn er ook vele en mooie voordelen aan deze periode van anders werken:

 • Vergaderingen worden over het algemeen efficiënter,
 • Je hebt meer controle over waar en wanneer je werkt (regie),
 • Geen woon/werk verkeer (met files),
 • Als je wel een keer naar kantoor moet of naar een klant: ben je aanzienlijk sneller op de weg,
 • Als je ongestoord wilt werken dan zijn er geen collega’s die binnenlopen,
 • Etc. etc.

Je kunt deze extra tijd en regie die je krijgt omzetten in meer tijd te besteden aan je to-do lijstjes met dagelijks gedoe, maar je kunt het ook anders doen…

Even afstand nemen van de dagelijkse drukte

Een alternatief voor meer gaan werken is de tijd en ruimte die nu ontstaat gebruiken om in jezelf te investeren. Niet alleen wij, maar ook collega Business Schools in binnen- en buitenland merken dat de interesse in een serieuze bedrijfskundige opleiding sinds het begin van de corona-crisis is gestegen. Mensen willen in zichzelf investeren. De vrijgekomen tijd gebruiken om zelf verder te komen. En dan is een MBA een heel geschikte stap.

De Fast Track MBA van DNHS Business School is een opleiding die heel goed te combineren is met werk en privé. En ook ruimte geeft om in tijden van onverwachte omstandigheden duidelijke prioriteiten te stellen – ook als die op dat moment even niet bij de opleiding liggen. We geloven namelijk heel erg in de eigen regie van onze studenten. Daarom werken we ook alleen met studenten die al serieuze en relevante werkervaring hebben.

Als jij even afstand neemt van de dagelijkse drukte, is het dan ook voor jou tijd om eens de volgende stap te nemen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling? Is het ook voor jou tijd om te investeren in jouw toekomst? Is de Fast Track MBA ook voor jou de volgende stap in jouw ontwikkeling? Maak dan eens een afspraak voor een 1-op-1 gesprek over jouw behoeften, wensen, werk-privé omstandigheden en de uitdagingen die jij in jouw werk en carrière hebt. We geven je een op maat advies over hoe de opleiding past bij jouw en wat je met de opleiding kunt bereiken.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?