Meer leren over de organisatie? We doen een gratis proefcollege!

We kunnen ons voorstellen dat het lezen over lerende organisaties en de rol die jij daarin kunt pakken, je nieuwsgierig maakt. Misschien zelfs wel hebberig… Hebberig omdat je meer informatie wilt. Hebberig omdat je aan de slag wilt. En misschien ook wel hebberig omdat je ziet en voelt dat er bij jou in de organisatie best nog wel stappen te nemen zijn. Dan hebben we goed nieuws: we doen een gratis proefcollege!

In het kort:

  • Lezen over lerende organisaties en wat er nodig is om de organisatie tot ontwikkeling te brengen alleen is niet voldoende.
  • Kennis over hoe de organisatie werkt – of zou moeten werken – is essentieel om zinvol in te kunnen grijpen of invloed uit te kunnen oefenen
  • We delen meteen een praktische manier van naar de organisatie kijken tijdens een proefcollege – niet alleen krijg je zo de kennis, maar we bespreken ook de actualiteit van jouw organisatie. Zo krijg je niet alleen inzicht, maar snap je ook meer van de organisatie.

Snappen hoe de organisatie werkt

Vanuit je dagelijkse ervaring binnen de organisatie zie en ervaar je dingen die niet optimaal lopen in de organisatie. Maar zijn dat ook allemaal zaken die je zou moeten veranderen als organisatie?

En vanuit je eigen vakinhoudelijke ervaring en expertise zie je ook kansen en bedreigingen voor de organisatie. Maar toch lijkt het soms net alsof het hogere management of bestuur de boodschap niet wil zien?

Wat gaat er nu mis? Zijn de zaken die jij ziet of ervaart niet correct of belangrijk? Of zitten er alleen maar mensen in het hogere management of bestuur die de wereld van de organisatie niet snappen? Beiden zijn gelukkig niet waar. Jij ziet het waarschijnlijk helemaal correct en weet ook wat belangrijk is – vanuit jouw plek in en perspectief op de organisatie. En in het hogere management en bestuur zitten hoogstwaarschijnlijk – we moeten een slag om de arm houden, want we kennen jouw hogere management en bestuur natuurlijk (nog) niet – mensen die hun werk prima doen. Maar ook weer vanuit hun plek in en perspectief op de organisatie.

En door die verschillende plekken kun je echt hele andere dingen zien en belangrijk vinden.

Het model van de organisatie

In het proefcollege gaan we daarom eerst aan de slag met het bedrijfskundige model van de organisatie. Dit is het basismodel dat je op elke organisatie ‘los’ kunt laten en dat je inzicht geeft in hoe de organisatie nu eigenlijk werkt.

Daarna gaan we in het komende proefcollege aan de slag met de verschillende lagen in de organisatie. Daardoor wordt het je bijvoorbeeld duidelijk hoe het kan dat jij andere dingen ziet en belangrijk vindt dan het bestuur van de organisatie.

Dit inzicht is belangrijk omdat je daarmee ook toegang krijgt tot methoden en aanpakken om zaken die voor jou belangrijk zijn op de agenda bij het hogere management of het bestuur te krijgen. En daarmee kun je invloed uitoefenen op hoe de organisatie zich ontwikkelt.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Introductiecollege Fast Track MBA

Is de Fast Track MBA iets voor jou? Kom dan naar het vrijblijvende DNHS Fast Track Introductiecollege via onze digitale collegezaal. Op dit college proef je de DNHS sfeer, bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, jouw ontwikkelbehoefte, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en kun je je vragen over de opleiding stellen.

Volwaardig gesprekspartner

Natuurlijk kunnen we je in een proefcollege geen volwaardig gesprekspartner maken voor het hogere management of bestuur van de organisatie. Maar we kunnen je wel meer begrip geven over hoe de organisatie werkt en waarom bepaalde dingen op verschillende ‘lagen’ van de organisatie op een andere manier belangrijk zijn.

Dat geeft je een eerste stap richting gesprekspartner zijn.

Wil je verder dan moet je meer kennis over de werking van de organisatie hebben en moet je ook de ‘taal’ van de directiekamer spreken. Zaken die we je leren tijdens de Fast Track MBA.

Snel kundig worden en snel resultaat zien

Het bijzondere van de Fast Track MBA is dat we het leerproces om een master in bedrijfskunde om hebben gedraaid. Daardoor beginnen we met de methoden en technieken die we ontwikkelt hebben voor integraal naar een probleem, situatie of de organisatie kijken. Daarmee borgen we dat je altijd integraal kijken en denken leert – in tegenstelling tot de meer klassieke opleidingen waar je vooral veel inhoud van de onderliggende vakgebieden leert.

Daardoor merken onze Fast Track MBA studenten meestal na drie maanden opleiding al een verschil in hun werk. En niet alleen zij… ze krijgen ook van hun managers en besturen terug dat ze al een verschil in bijdrage merken!

Dat is het snelle – en ook duurzame – resultaat dat we willen bereiken. En waar we ook voor staan.

De unieke DNHS aanpak

In al onze opleidingen hebben we namelijk een geheel unieke aanpak:

  • We werken vanuit een waarderende benadering: dus wat je al weet en wat je al hebt ervaren speelt een belangrijke rol in de opleiding
  • We werken met mensen die vaak al een tijdje uit de schoolbanken zijn. We leren je dus opnieuw leren en bieden je lesstof aan zoals jij het het gemakkelijkste kunt bestuderen – en daarin bieden we volop keuze.
  • Zoals gezegd: we hebben het leersysteem omgedraaid. INtegraal kijken en denken is niet het resultaat van de opleiding (dat in klassieke opleidingen meestal niet wordt bereikt), maar wij beginnen met methoden en technieken van integraal kijken en denken.
  • We hebben de lesstof echt teruggebracht tot het meest essentiële dat je moet weten – maximaal 15 A4-tjes als ‘must know’ kennis per vakgebied. Natuurlijk hebben we meer achtergronden als je dat wilt
  • We bieden maximaal alle lesstof online aan – zo kun je zelf beslissen waar en wanneer je studeert. Uiteraard hebben we volop contact en begeleiden we je zelfs 1-op-1. Studeren is immers een individuele ontwikkeling op gang brengen.
  • We stimuleren en faciliteren maximaal leren van en netwerken met andere studenten en alumni – door de MasterClasses, de Hot Seats en de fora op de digitale DNHS Campus. Volop ruimte om in een veilige omgeving samen te sparren en te oefenen.

Is 21ste eeuw studeren ook iets voor jou?

Lijkt studeren op de manier van de 21ste eeuw jou ook iets? Zie jij verbetermogelijkheden en wil je volwaardig gesprekspartner zijn voor jouw organisatie? Dan is de Fast Track MBA misschien wel een hele logische volgende stap voor jou.

In het introductiecollege vertellen we je ook graag meer over de opleiding en de unieke aanpak van DNHS Business School. Zo kun je ervaren hoe studeren anno nu ook kan.

Natuurlijk kun je ook eerst een brochure downloaden of meteen een kennismakingsgesprek met ons plannen. Want ook jou bijpraten over de Fast Track MBA en de mogelijkheden waarop we jou verder kunnen helpen gebeurd bij ons zoals ook de studie gaat: waarderend, zoekend naar mogelijkheden en vooral 1-op-1.

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?