Jezelf ontwikkelen… is het nu wel het juiste moment?

Werkend Nederland – voor zover hun werk zich daarvoor leent – is de afgelopen tijd in toenemende mate weer thuis aan het werk. Niet omdat we dat persé willen, maar door een oproep van de Minister President om de stijging in besmettingen een halt toe te roepen. De een zal dat fijn vinden en de ander veel minder fijn. Dit laatste vooral door het gemis van collega’s en sociale contacten die men ook op het werk vindt. Dit alles is weer op een laag pitje gezet.

Niet even kletsen bij het koffiezet apparaat of gewoon bij je maatje op het werk op de rand van het bureau. Maar weer thuis, achter de computer. Weliswaar met koffie, maar het voelt toch anders.  Het spontane contact, een grapje door de ruimte of het gewoon meteen even kunnen delen wat je meemaakte met die ene klant is er af. Want laten we wel zijn… om daar nu een zoom voor op te starten… dat doen we niet!

Uiteraard wordt er veel geprobeerd om ook de binding onderling te behouden, niet in de laatste plaats omdat de realisatie van doelstellingen zo weinig mogelijk in het geding moet komen. De ene keer gebeurd dit met beter resultaat dan de andere keer en soms leidt het zelfs tot verhoging van werkdruk omdat de tijd maar één keer besteed kan worden.

Daarnaast speelt het fenomeen dat veel thuiswerkers een verschuiving in hun dag ervaren als zij niet een stevige werkstructuur voor henzelf hebben neergezet. De werkdag moet uiteindelijk ook een keer tot een einde komen en er moet ook nog tijd zijn voor privé en andere zaken. De verleiding om lekker nog even door te gaan en net dat ene nog even snel af te willen maken ligt dus uitdrukkelijk op de loer.

Waarom dan nú een opleiding?

Je zou dus zeggen dat het niet voor de hand ligt om juist in deze tijd, waarin al veel tijd thuis wordt doorgebracht en waarin je het al zo druk hebt, je jezelf gaat ontwikkelen door jezelf een bedrijfskundige opleiding te gunnen.

En toch is het dat wel!

Allereerst: het blijft druk! Ook al hebben we Corona er straks weer onder en kunnen we elkaar weer gaan zien en opzoeken en live samenwerken met elkaar, het blijft druk! En dit is geen dreigement, maar een belofte. Sterker nog, we willen er wel een weddenschapje over aan gaan.

Omdat het druk blijft en jij drukte ervaart is het de hoogste tijd dat jij leert hoe jij zelf voor jezelf, maar ook in je rol als professional, efficiënter en effectiever wordt. Evaluaties van onze studenten geven, al na 3 maanden, aan dat zij door de opleiding in staat worden gesteld hun werk zo te managen dat ze hun werkzaamheden kunnen inzetten op de realisatie van hun doelstellingen. Zo kunnen ze overige werkzaamheden weg managen en daarover het juiste gesprek kunnen voeren met de directe betrokkenen waardoor zij meer rust en ruimte ervaren en er tijd overblijft voor andere zaken.

Het is een wonderlijke tijd. Een tijd waarin niets meer zeker is en – hoewel sommigen het nog denken – we niet meer terug gaan naar wat we voor maart kenden als “normaal”. Wil je je kansen zo maximaal mogelijk maken om ook in de toekomst van werk verzekerd te zijn? Dan is het belangrijk dat je je ontwikkelt en mee kunt in de VUCA wereld die andere eisen stelt aan managers, professionals en ondernemers. Als iets ons de afgelopen periode heeft geleerd, is dat toekomstige bestaansrecht voor organisaties niet vanzelfsprekend is en dat continue kijken en feeling houden bij de strategische fit een “must” is.

Waarom DNHS Business School?

Last but not least… Je krijgt er energie van! Ook dit komt naar voren uit de vele evaluaties die DNHS doet. De manier waarop wij Bedrijfskunde doceren is allesbehalve traditioneel, waarbij jouw online ervaring er één gaat worden die je nog niet eerder hebt meegemaakt. DNHS Business school heeft zich gespecialiseerd in praktisch toepasbare Bedrijfskunde. De MasterClasses zijn ingericht op oefenen met een leuke groep medestudenten in onze digitale collegezaal. Hard werken met elkaar en plezier maken staat daarbij voorop.

Juist omdat deze tijd nog wel even gaat duren, zou je er juist nu voor moeten kiezen om jezelf bedrijfskundig te willen ontwikkelen. Zo laad jij de accu op, word je als professional effectiever en maak je jezelf ondertussen “toekomst proof”!

Durf jij de uitdaging aan en kom je vrijblijvend ervaren hoe de Fast Track MBA in elkaar zit en kennis maken met de mensen van DNHS Business school? Dan nodigen we je graag uit voor ons eerstvolgend introductiecollege op 24 november a.s. https://dnhs.nl/agenda/introductie-college-fast-track-mba/ We gaan het dan hebben over de VUCA wereld en bestaansrecht.

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?