Inspiratie en bezieling zoeken (en vinden) – wij weten hoe

De geest krijgen is een vorm van inspiratie en bezieling krijgen. Een thema dat deze tijd van het jaar actueel is. Maar hoe pak je als ondernemer, manager of professional het krijgen van inspiratie en bezieling aan? DNHS Business School is hier een kei in…

In het kort:

  • Inspiratie en motivatie gaan hand in hand – daarom zijn er boeken volgeschreven voor managers over hoe ze hun medewerkers kunnen inspireren.
  • Maar waar haal jij als ondernemer, manager of professional jouw inspiratie vandaan?
  • We hebben een aantal tips voor je.

Inspiratie en motivatie

Lance Secretan – ooit CEO van Manpower, die het bedrijf uit wist te bouwen tot een wereldwijde organisatie met zo’n 72.000 medewerkers – zet in zijn nieuwe bestaan als coach en consultant het verschil tussen motivatie en inspiratie scherp neer:

“We halen de termen ‘motivatie’ en ‘inspiratie’ vaak door elkaar. Het woord inspiratie is afgeleid van het Latijnse ‘spirare’, wat ‘ademen’, ‘bezielen’ betekent. Inspiratie is het moment waarop je contact hebt met het onzegbare, spirituele in jezelf. Het is je creatieve essentie, hartstocht en blijdschap die een golf van energie uit je hart doet stromen. Het is een innerlijk weten dat iedere motivatie te boven gaat. Motivatie daarentegen komt vaak voort uit angst. Motivatie zorgt voor een houding van tekort en zorg om jezelf; ‘Ik wil je gedrag met een beloning of aanmoediging veranderen. Als je de door mij bedachte doelstellingen haalt, dan heb ik bereikt wat ik wil en ben ik safe’.

Wie motiveert, zorgt in de eerste plaats voor zichzelf. Wie inspireert, zorgt in de eerste plaats voor een ander. Motivatie komt voort uit angst. Inspiratie komt voort uit liefde. Het zijn bijna tegengestelde dingen. Inspiratie is essentieel als je anderen wilt helpen voldoening te vinden in hun leven en een constructieve maatschappij te scheppen. Inspiratie is een zorgende relatie met anderen waarvan de wereld beter wordt.

Geen wonder dat er boekenkasten met managementboeken uit worden gebracht over inspiratie.

Wat inspireert jou? Hoe zorg jij dat jij geïnspireerd wordt?

Maar als jij bezig bent jouw mensen te inspireren – door bijvoorbeeld een goede, bedrijfskundige visie te ontwikkelen – wie houd zich dan bezig met jou te inspireren?  De werkelijkheid is dat dat ook tot jouw taak behoord. Niet omdat je bang bent om niet goed te presteren, maar omdat je jezelf, de mensen met wie je werkt en de organisatie en de klanten van de organisatie verder wilt helpen.

En het is een belangrijke taak om te zorgen dat je geïnspireerd wordt. Want als jij niet geïnspireerd bent, wie moet dan de medewerkers en teamleden inspireren? Want je wordt niet eenvoudige geïnspireerd door iemand die zelf niet geïnspireerd is.

Inspiratie is besmettelijk – en niet-inspiratie is meteen te voelen…

Zo kun je jezelf inspireren

Binnen DNHS Business School zijn we dagelijks bezig met het inspireren van mensen en om mensen te helpen zichzelf te inspireren. Je zou bijvoorbeeld een van de volgende zaken kunnen ondernemen om jezelf te inspireren:

  • Luister elke week naar de DNHS podcast Let’s talk Business – we nemen er elke week eentje op op maandag en op donderdag. In deze podcasts bespreken we de actualiteit op een bedrijfskundige manier en hebben we inspirerende gesprekken met ondernemers, managers en experts. Ook te beluisteren via Spotify.

 

  • Volg op de digitale DNHS Campus de PowerBoost die elke week op maandag verschijnt. Met deze PowerBoost krijg je een belangrijke en praktisch uitgewerkte bedrijfskundige tip die je die week meteen in de praktijk kunt brengen. Je kunt eenvoudig en gratis een account aanmaken op de digitale DNHS Campus en de PowerBoost (en meer) volgen.

 

 

  • Je kunt jezelf bedrijfskundig verder ontwikkelen, door bijvoorbeeld de Fast Track MBA te doen. Een complete bedrijfskundige opleiding die je inspireert en je helpt om die inspiratie verder in de organisatie te verspreiden.

Ben jij toe aan aan portie inspiratie?

Brengen we je op een idee? Kom dan eens naar een introductiecollege voor de Fast Track MBA en vind zelf uit hoe inspirerend de bedrijfskundige manier van kijken en denken is. En je neemt meteen een eerste bedrijfskundig inzicht mee dat je meteen toe kunt passen in je eigen werk en organisatie. Omdat we nu eenmaal elk moment gebruiken om onze inspiratie met je te delen.

Of – als je de komende maanden wat meer tijd hebt – maak een 1-op-1 afspraak om te praten hoe de Fast Track MBA jou verder kan helpen en hoe het is om weer aan een grote, inspirerende opleiding te beginnen. We delen onze inzichten en ervaringen met opleiden van ondernemers, managers en professionals graag met je.

En, je kunt voor de zomervakantie nog beginnen met de Fast Track MBA. Op die manier begin je straks na de zomervakantie het strategie- en jaarplan ‘seizoen’ met nieuwe inzichten en… inspiratie! Je zult merken dat dat een wereld van verschil maakt.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Ontdek alles over onze Fast Track MBA

Lees alles over onze Fast Track MBA. Laat je gegevens achter en ontvang onze brochure direct in je mailbox.

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?