Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

In het kort:

 • Als we met mensen praten over het doen van de Fast Track MBA horen we een aantal redenen waarom het nu niet past. We laten zien dat dit nu juist de redenen zijn waarom je het wel zou moeten doen
 • Er kunnen ook achterliggende redenen zijn die je tegenhouden, ook daar kijken we naar en laten je zien dat die redenen je onterecht tegenhouden
 • We bieden een alternatief met het levensmotto van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

We hebben het in de blogs van deze twee weken over het fenomeen ‘het kan nog…’. Een mooie gedachte waar we zo aan het begin van de lente en richting het einde van het eerste kwartaal mee kunnen spelen. Want de zin ‘het kan nog…’ betekent meestal dat we iets wat we graag willen nog niet hebben gedaan. Zoals een MBA opleiding volgen.

Hierom doen we dingen niet

Er zijn natuurlijk heel veel persoonlijke en individuele redenen waarom we dingen niet doen. Of nog niet gedaan hebben. We horen veel van deze redenen vaak tijdens intake gesprekken voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan redenen als:

 • Het is te druk – hoewel dat nu juist de belangrijkste reden zou moeten zijn om juist snel te beginnen met de Fast Track MBA. We brengen je namelijk snel van te druk, naar meer overzicht en betere keuzes en prioriteiten. Of zoals een van onze alumni het beschreef: ‘Ik doe veel minder en bereik veel meer’.

 

 • Het is te duur – de meeste MBA opleidingen kosten een volledig jaarsalaris. Niet bij DNHS. We hebben bewust gekozen voor een andere opzet van de Fast Track MBA zodat we de prijs acceptabel konden houden. We willen dat jij altijd zelf de keuze kunt maken om de Fast Track MBA te doen, ook als je werkgever niet meebetaalt.

 

 • Mijn werkgever wil niet meebetalen – hoewel we vinden dat je de Fast Track MBA desnoods zelf kunt betalen, is het natuurlijk fijn als je werkgever wel meebetaalt. Naast een super opgeleide manager of professional krijgt de organisatie ook nog een waardevol strategisch advies. Voor een bedrag waarvoor een strategisch adviseur alleen een begin van een strategietraject doet.

 

 • De werk-privé balans is al zwaar en dan ook nog een studie erbij – voor een studie zul je tijd vrij moeten maken. Het heeft geen zin een waardevolle studie te gaan doen en er dan geen tijd in te steken. Maar we hebben wel keuzes gemaakt om je zo effectief mogelijk te laten studeren. In het Nederlands, met tekst, video en audio. Daardoor kunnen we de studielast laag houden – 4 tot 6 uur per week gemiddeld.

 

 • Het werkschema maakt vaste collegetijden niet mogelijk – de Fast Track MBA is primair een online programma. Dat betekent dat je kunt studeren waar en wanneer je wilt. En als je een keer een interactieve MasterClass mist, dan is dat geen probleem omdat we alles opnemen en je dus altijd de MasterClass terug kunt kijken.

Je ziet, eigenlijk zijn er geen redenen om de Fast Track MBA niet te starten…

Achterliggende redenen die ook mee kunnen spelen

Vaak speelt er op de achtergrond nog een set redenen mee om niet in te schrijven voor een MBA opleiding. Zaken als:

 • Kan ik het wel?
 • Kan ik het wel volhouden?
 • Is het wel wat voor mij om nu weer en studie op te pakken?
 • Op school vond ik het niet leuk, waarom zou ik nu dan wel willen studeren?

Natuurlijk zijn dit legitieme vragen. En dit zijn onder andere onderwerpen die we bespreken en toetsen tijdens de toelatingsprocedure. Ons doel is namelijk om je – als je eenmaal met de opleiding bent begonnen – maximaal te faciliteren om de opleiding ook af te maken. Dus ook wij willen graag weten of je het kunt en of je het vol kunt houden – ook als dat op school en bij andere opleidingen niet lukte. We hebben immers onze Fast Track MBA op een geheel andere en innovatieve manier opgezet.

En we weten waar we naar moeten kijken en waar we op moeten letten. De mensen die bij ons de toelating doen zijn namelijk ook jouw docenten. Ze kennen de stof en de werkwijzen tijdens de opleiding. Dus geen verkopers of studieadviseurs die je niet meer ziet als je eenmaal ingeschreven hebt. We geloven in onze verantwoordelijkheid nemen en aanspreekbaar zijn. We gaan samen met jou deze reis aan.

De levensles van Pippi Langkous

Wat kan helpen is het levensmotto van Pippi Langkous omarmen: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Want je hebt nog nooit bedrijfskunde geleerd bij DNHS Business School – want dan had je ook niet getwijfeld. Als je de toelatingsprocedure doorlopen hebt, denken wij namelijk dat je het wel kunt. Onze opleiding is namelijk:

 • Speciaal ontwikkeld voor mensen met werkervaring
 • Gemaakt voor de combinatie met werk en privé
 • Gericht op directe toepassing en dus vanaf de eerste module al anders in je werk gaan acteren
 • Geheel in toegankelijk Nederlands en in een combinatie van alle leerstijlen
 • Niet gericht op het doen van examens en het schrijven van papers maar op een bedrijfskundige manier kijken, het doorgronden van het echte strategische vraagstuk voor de organisatie en het geven van een strategisch advies aan de organisatie

Kijk hier voor meer informatie of download meteen de brochure.

Als je altijd al een MBA hebt willen doen…

Als je altijd al een MBA hebt willen doen, maar je laat je van deze stap afleiden door één van de bovenstaande redenen, dan is het misschien de tijd om gewoon eens met ons in gesprek te gaan. Kom eens naar een introductiecollege of plan een 1-op-1 gesprek. Op die manier kun je met onze methoden kennismaken en kunnen we bespreken hoe de Fast Track MBA in jouw leven en werken gaat passen.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?