Ik benijd u dat u naar DNHS gaat: het is de beste tijd van uw leven

Deze quote is een variatie op een quote van Oscar Wilde in zijn brief aan Louis Wilkinson, 28 december 1898. We gebruiken deze quote aan het begin van de eBegeleiding van de Fast Track MBA – een ‘van dag tot dag’ coachingsprogramma waarin we de stof uit de opleidingsmodules verder uitdiepen en oefenen met de bedrijfskundige vaardigheden die je stappen vooruit laten zetten. We gebruiken deze quote om nadruk te leggen op een aantal facetten van het studeren bij DNHS Business School, zoals:

  • Het volgen van de Fast Track MBA is een stap in toekomstgericht ontwikkelen – je werkt naar een bepaald doel of een bepaalde stap in jouw ontwikkeling toe. Bezig zijn met toekomstgerichte ontwikkeling geeft motivatie, inspiratie en energie. Je leert dingen die je ergens wel wist, maar nu leer je ze echt begrijpen en leer je er invloed op uit te oefenen. En dat zet een buitenboordmotor op je werk en op je ontwikkeling. Het is dus een bijzondere en energieke periode – ondanks het feit dat je naast je werk en privé een opleiding doet.
  • Je krijgt meer inzicht in de organisatie en hoe de organisatie werkt. Dat betekent dat je met elke module van de opleiding meer zicht krijgt op het waarom van de organisatie. Waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Waarom lukken sommige dingen wel en andere niet? En met meer begrip voor de organisatie ontstaat ook meer relativeringsvermogen. En minder stress… En dat maakt het een hele bijzondere tijd omdat je meer gaat zien, meer gaat snappen en tegelijkertijd minder stress krijgt.
  • Niet alleen leren we je hoe de organisatie werkt, maar je leert ook hoe jij daar invloed op uit kunt oefenen. Zowel vanuit je eigen positie en rol binnen de organisatie, maar ook door betere vragen te stellen die anderen aan het denken zetten. Op die manier kun je een olievlekwerking in gang zetten. Daarmee wordt jouw impact groter, terwijl je daar niet meer werk voor hoeft te verzetten. Meer effect met minder inspanning dus… en dat maakt dat de opleidingstijd een tijd is waarin je anders in je werk en in de organisatie komt te staan.
  • Je gaat tijdens de Fast Track MBA nieuwe (kennis) dingen leren. Natuurlijk. Maar belangrijker is dat je een volgende slag maakt in jouw leiderschap. Wat je aan ontwikkeling in jouw leiderschap doormaakt heeft niet alleen effect op wat je in je werk doet en welke impact je kunt bereiken, maar eigenlijk op alle facetten van het leven. Je leert bijvoorbeeld beter afstand te nemen in stressvolle situaties. Maar ook om sneller door te dringen tot de kern van situaties, vraagstukken en problemen. Zaken die je in de regie zetten in alle omstandigheden.

Daarnaast is optrekken met een groep medestudenten die door hetzelfde proces lopen en het aan de slag gaan met onze docenten naast leerzaam (je hoort en merkt hoe zaken in andere organisaties en branches gaan) ook gewoon leuk – er wordt heel wat afgelachen tijdens de (digitale) MasterClasses en via de digitale DNHS Campus. Juist omdat in onze visie bedrijfskunde – en de stappen die jij daar in zet – onderdeel zijn van het dagelijkse leven. Met humor kijken we dus graag naar wat er in een organisatie gebeurt en natuurlijk relativeren we ook ons eigen aandeel door daarbij te betrekken wat je zelf gedaan zou hebben toen je nog geen bedrijfskundige kennis en vaardigheden had.

Ben je ook toe aan de volgende stap in jouw ontwikkeling? Lees dan meer over de Fast Track MBA of kom een keer vrijblijvend naar een introductiecollege. Dan kun je zelf ervaren hoe studeren bij DNHS Business School is.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?