Hoe combineer je een MBA-opleiding met werk en privé?!

Een van de meest gestelde vragen die we in organisaties tegenkomen van managers en professionals die een stap in hun ontwikkeling moeten of kunnen maken en daarvoor een serieuze bedrijfskundige opleiding moeten doen, is: hoe combineer ik een MBA-opleiding met mijn werk en privé? Ik heb geen tijd om elke week naar een collegezaal te gaan en 20 tot 25 uur per week te studeren.

En daar zit een belangrijk punt… want laten we wel zijn:

  • Je hebt werk
  • Je hebt familie, misschien een partner en wellicht kinderen
  • Je hebt vrienden
  • Misschien ben je lid van een sportteam, een sociale club, kleiduiven-team of andere groepsactiviteit
  • Je wilt af en toe een krant lezen, een favoriet televisieprogramma kijken of een boek lezen
  • Je moet je huishouden regelen, boodschappen doen, eten koken en dat soort dagelijkse dingen
  • En af en toe… heel af en toe een beetje tijd voor jezelf

Met andere woorden: je hebt een volle agenda en je hebt niet zomaar 20 tot uur per week over om aan je studie te besteden. Dat betekent dat studeren altijd ten koste van iets anders moet gaan. Meestal zijn het de sociale en fysieke activiteiten die het eerste sneuvelen – zeker als de werkgever de studie betaalt, want die investeert al zo veel….

En dan is een gemiddelde MBA-opleiding met een looptijd van twee tot vier jaar al snel een hele aanslag op je privé leven.

Het kan ook anders! Wij doen het namelijk anders…

Een groot deel van de studietijd bij een klassieke MBA-opleiding wordt besteed aan het bestuderen van literatuur (lees: boeken en artikelen), cases (die ontwikkeld zijn voor de vakken die gegeven worden) en het schrijven van papers – of in echt klassieke opleidingen: het doen van examens. Deze literatuur is opgedeeld in de zeven bedrijfskundige velden, zodat je de basis literatuur van de verschillende vakgebieden tijdens de studie bestudeert.

Je moet die stof bestuderen omdat de colleges daarover gaan, je met een team of alleen een case uit moet werken, een examen over de stof moet doen of een paper moet schrijven. En dat zijn allemaal onderdelen van de beoordeling… dus dat moet je serieus nemen.

Het vervelende is dat de kennis die je zo opdoet niet erg lang blijft hangen als je er na het examen niet zo lang blijft hangen. Je leert om het zo maar eens te zeggen – net zoals onze kinderen het meestal doen, of in ieder geval die van mij – om een voldoende te halen voor het examen. Diezelfde kennis is na 3 tot 6 maanden weer verdwenen.

Als je nog geen werkervaring hebt kan het nuttig zijn een soort basiskennis op te nemen, maar ervaren managers en professionals hebben hun eigen basiskennis. Jij hebt die theoretische basiskennis uit de literatuur op al die vakgebieden dus niet nodig. Je hebt al een referentiekader vanuit jouw ervaring en dagelijkse praktijk.

In de Fast Track MBA gebruiken we die kennis en ervaring die je al hebt over het werken in en met een grotere organisatie. En we kiezen ervoor om geen kennis te overhoren die je toch weer vergeet… dat scheelt een heleboel tijd.

Net zoals we voor de Fast Track MBA de belangrijke stof allemaal voor je bij elkaar hebben gezet, dus je hoeft geen andere stof te lezen dan wat we je aanbieden tijdens de studie. En die stof hebben we ook vertaald naar gewoon begrijpelijk Nederlands, het is dus een Nederlandstalige MBA-opleiding. Ook dat scheelt weer tijd die je nodig hebt om de stof te snappen…

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Ontdek alles over onze Fast Track MBA

Lees alles over onze Fast Track MBA. Laat je gegevens achter en ontvang onze brochure direct in je mailbox.

Leren in de praktijk van alledag

Op dezelfde manier werken we in de Fast Track MBA niet met theoretische cases – waarvan de beschrijving met alle informatie soms een boek op zichzelf is. Je wilt de bedrijfskundige manier van kijken en werken tenslotte niet op een denkbeeldige situatie gebruiken waarin je alle informatie voorhanden hebt die je nodig hebt, maar je wilt bedrijfskundig kijken in de situatie waarin je dagelijks werkt. Die situatie – de dagelijkse omgeving waarin je nu werkt – is al complex en enerverend genoeg.

In de Fast Track MBA-opleiding gebruiken we jouw werk als de omgeving waarin we de bedrijfskundige stof gebruiken en toepassen.

Diezelfde dagelijkse werkomgeving gebruiken we voor je afstudeerwerkstuk. Je MeesterWerk houdt in dat je een strategische analyse maakt van je eigen werk. Dat kost je relatief het minste tijd omdat je elke dag al in die omgeving werkt en dagelijks mensen spreekt die met die dat werk te maken hebben.

Nog meer versnelling…

Een derde manier waarop we een aanzienlijke versnelling in het keerproces realiseren – en waardoor jouw studie-inspanning relatief laag kan blijven – is dat je alleen naar DNHS hoeft te komen als dat voor het leerproces een versnelling oplevert. We doen dus niet aan elke week colleges en in een zaaltje zitten om naar een college te luisteren.

In de Fast Track MBA krijg je de leerstof maximaal online. Dat betekent dat alles wat gericht is op kennisoverdracht (lesstof, uitleg, toelichting, uitleg over hoe iets werkt of hoe je iets doet) online via de DNHS Campus krijgt. In geschreven stof, audio (handig voor onderweg) en video. Ook de oefeningen – toepassing van de geleerde stof op je eigen werk en organisatie – doe je gewoon online. We kijken daar online met je mee.

We komen alleen bij elkaar om samen te oefenen. Juist in deze oefening, toepassing van de integrale manier van kijken op actuele cases (die van jou of een actuele case uit de media), maakt dat je snelle stappen maakt in je bedrijfskundige ontwikkeling.

Zo realiseren we een aanzienlijke tijdsversnelling… niet alleen omdat je al in je afstudeer omgeving werkt maar ook omdat de stof gemakkelijker blijft hangen als je er in je dagelijkse werk meteen gebruik van kunt maken en toepassingen ziet.

Zo komen we bij de DNHS aan gemiddeld 4 tot 6 uur studiebelasting per week voor de MBA uit.

Die tijd moet je nog steeds wel besteden, maar je kunt eenvoudiger 4 tot 6 uur per week in je drukke schema vrijmaken dan 20 tot 25 uur elke week.

Daarom noemen we de opleiding die DNHS aanbiedt een Fast Track MBA!

Lijkt deze snelle manier van MBA-studeren ook iets voor jou? Kom dan eens kennismaken met onze manier van studeren. We verwelkomen je dan op de thuislocatie van DNHS, laten je kennismaken met de belangrijkste docenten en laten je ervaren hoe eenvoudig studeren gaat als we je de eerste theorie uitleggen en meteen toe laten passen in je eigen werk. Precies zoals we dat ook tijdens de studie zelf doen.

Schrijf je hier in voor het eerstvolgende Fast Track MBA introductiecollege – een kosteloze en vrijblijvende workshop waarin je in ieder geval de eerste sleutel tot bedrijfskundig kijken aangereikt krijgt.

Krachtige groet,
Marischka

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?