Het nieuwe ontwikkelen: de Fast Track MBA

Het nieuwe organiseren, het nieuwe werken… het nieuwe ontwikkelen. Eigenlijk wel logisch om ook na te denken hoe we de laatste inzichten uit de digitale wereld kunnen gebruiken en inzetten om onze ontwikkeling vorm te geven. Dit resulteerde 7 jaar geleden in de start van de Fast Track MBA – een MBA programma gericht op managers, professionals en ondernemers met werkervaring, die die ervaring in willen zetten als versneller van hun leerproces. Een programma dat elke half jaar geüpdatet wordt en waarin we elk jaar de nieuwste inzichten en technieken in verwerken.

Niet alleen de nieuwste inzichten en technieken als het gaat om bedrijfskundige modellen en voorbeelden, maar vooral ook de nieuwste inzichten en technieken als het gaat om het ontwikkelen van mensen met ervaring. Zo waren we de eerst echte blended MBA in Nederland – waarbij alle lessen die je nodig hebt om kennis op MBA niveau op te doen online worden aangereikt en we alleen bij elkaar komen om te oefenen en inzichten te verdiepen.

Toen corona het fysiek bij elkaar komen onmogelijk maakte waren we ook de eerste MBA in Nederland die via onze digitale collegezaal interactief MasterClasses gaven. Want onze MasterClasses gaan altijd over samen aan werk zijn met een bepaalde manier van werken, het leren van elkaar en de organisaties waar onze studenten werken en het op basis daarvan alle vragen beantwoorden die er (nog) zijn. En ja, ook in onze digitale collegezaal werken we in kleine werkgroepjes en wordt er veel gelachen. Want juist dat informele contact en de humor maken dat het leren leuk wordt en dat je dus extra snel leert.

Maar het nieuwe ontwikkelen gaat verder… Andere zaken die we in het nieuwe ontwikkelen in de Fast Track MBA gebruiken:

  • Veel verschillende leersystemen – iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur als het gaat om de manier waarop jij het beste leert. De een leest graag de lesstof door, de ander kijkt graag naar een video, of luistert het een aantal keren af terwijl je onderweg bent (of aan het sporten). Een volgende leert het snelste door ermee aan de slag te gaan… Al deze leersystemen zitten in de Fast Track MBA. Zodat je altijd kunt kiezen welk leersysteem jou vandaag het beste uitkomt.
  • Eigen regie – onze studenten hebben allemaal een druk leven waarin de opleiding gecombineerd moet worden met werk en een privéleven. Daarom geven we onze Fast Track MBA studenten maximaal eigen regie als het gaat om de studie. Elke drie weken krijg je een nieuwe online module beschikbaar die je in je eigen tijd en je eigen tempo doorwerkt. De MasterClasses worden allemaal opgenomen, zodat je altijd terug kunt kijken. En je kunt de opleiding in een jaar doen, maar je mag er twee jaar over doen – omdat we weten dat er meer is dan de opleiding en je bij ons altijd zelf je prioriteiten kunt stellen.
  • Maximale individuele ondersteuning – Natuurlijk moet je een vast programma door, je moet alle invalshoeken en stof voor de MBA wel bestuderen. Maar we weten dat ieder van onze studenten een geheel eigen profiel heeft. Werk, thuis, collega’s, ontwikkelingen in de markt, je eigen achtergrond en ervaring… als je al die dingen optelt is er niet een student gelijk. Daarom zetten we maximaal in op individuele begeleiding, waarbij we jouw ervaring, situatie en vraagstukken maximaal de ruimte kunnen geven. Zo wordt studeren de persoonlijke ervaring die het ook zou moeten zijn.
  • Meteen toepassen – we weten uit onderzoek dat stof die je aangereikt krijgt het beste beklijft als je het meteen toe kunt passen in je eigen werk en situatie. Daarom besteden we direct vanaf de eerste module volop aandacht in hoe de bedrijfskundige stof jou verder kan helpen in jouw werk. De modules en de coachings uit de eBegeleiding helpen je om dagelijks stappen te maken in jouw bedrijfskundige ontwikkeling. Dat is de reden waarom veel van onze studenten al na drie maanden merken dat ze heel anders in hun werk staan, beter vragen gaan stellen en meer impact krijgen.

Nieuwsgierig naar hoe wij het nieuwe ontwikkelen gebruiken in de Fast Track MBA? Doe dan eens mee aan een gratis introductiecollege en ervaar het. We geven elk introductiecollege uitleg over de opleiding, maar behandelen ook een inhoudelijk onderwerp. Zo kom je meteen van de eerste kennismaking al ‘bedrijfskundiger’ weer terug in je werk. Zo snel kan het nieuwe ontwikkelen gaan.

Schrijf je meteen in, want we werken met kleine groepen en vol = vol!

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?