Fiscale studieaftrek blijft tot en met 2021 bestaan!

Ben je voornemens om zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling een boost te geven middels een van de bedrijfskundige opleidingen bij DNHS? Dan zou 2021 wel eens een goed jaar kunnen zijn om je studie te starten!

De kosten voor een studie of opleiding gericht op jouw huidige of toekomstige baan, zijn tot een maximum van € 15.000,— ( met een drempelbedrag van € 250,—) ook in 2020 nog fiscaal aftrekbaar. Uiteraard geldt dit alleen als je de studie of opleiding zelf betaalt. Betaalt je werkgever mee, dan is voor dat gedeelte logischerwijze geen aftrek mogelijk.
Dit betekent dat – afhankelijk van je inkomensschaal – je al snel de helft van je studiekosten terug kunt krijgen. Het kabinet is bezig de fiscale aftrek van scholingsuitgaven te vervangen door een persoonlijk ontwikkelbudget. Dit voornemen wordt naar verwachting na 2021 ingevoerd. Het persoonlijk ontwikkelbudget is een bedrag van € 1000,- tot  € 2000,- om je bij te laten scholen en is daarmee dus aanmerkelijk minder aantrekkelijk dan de huidige regeling.
0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Ontdek alles over onze Fast Track MBA

Lees alles over onze Fast Track MBA. Laat je gegevens achter en ontvang onze brochure direct in je mailbox.

Conclusie aftrek studiekosten 2020 en 2021

Het jaar 2021 is het laatste jaar dat de aftrekpost voor studiekosten en scholingsuitgaven nog bestaat. Na 2021 gaat deze fiscale regeling vervallen. Iedereen die meent recht te hebben op een belastingteruggave, doet er dus goed aan om de mogelijkheden van deze studieaftrek te bekijken. Als je voornemens bent een opleiding te gaan volgen, dan zou 2021 wel eens een goed jaar kunnen zijn in verband met de dan nog bestaande belastingaftrekmogelijkheden.

Wil jij graag weten wat deze regeling voor jou betekent in combinatie met onze Fast Track MBA? Neem dan nu contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons!

Bronnen:
Belastingdienst, Regeerakkoord, Miljoenennota 2019, Rijksbegroting 2019 Ministerie OCW, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (brief aan Tweede Kamer d.d. 11 november 2019), www.onderwijsmaakjesamen.nl.

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?