Financieringsmogelijkheden bij DNHS Business School

Als manager, professional of als ondernemer wil je graag een opleiding doen, maar wat is de slimste manier van financieren? Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je werkgever betaalt jouw opleiding
Veel werkgevers stimuleren hun medewerkers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid (een deel van) de studiekosten te betalen. Immers, met een investering in jou heeft jouw werkgever direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Je werkgever heeft vaak een apart opleidingsbudget en de scholingskosten zijn als bedrijfskosten fiscaal aftrekbaar.

Houd er wel rekening mee dat je werkgever aan je kan vragen een opleidingsovereenkomst te tekenen. Daarmee moet je vaak een deel van het opleidingsbudget terugbetalen wanneer je binnen een bepaalde tijd uit dienst gaat. Mocht je behoefte hebben aan informatie die voor jouw werkgever inzichtelijk maakt wat de ROI ( return of investment) is van jouw opleiding bij DNHS Business school voor zijn bedrijf, dan hebben wij uiteraard die informatie voor jou!

Je betaalt de opleiding zelf
Is jouw werkgever niet bereid (een deel van) de studiekosten te betalen of betaal je de opleiding liever zelf? Dan komt de fiscus je tegemoet en kun je veel besparen op je opleiding. Het maakt daarbij niet uit of je de opleiding met eigen of met geleend geld betaalt. Studiekosten zijn dit jaar én in 2021 onder zeer gunstige voorwaarden aftrekbaar van je inkomstenbelasting.

Je kunt natuurlijk ook een deel zelf betalen en een deel door de organisatie laten betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gespreid betalen
DNHS Business School biedt al haar deelnemers de mogelijkheid om de studiekosten gespreid over de opleidingsduur te betalen. Dit kan – afhankelijk van de studieduur – in twee of drie jaarlijkse termijnen, maar ook met een maandelijks bedrag als dat beter uitkomt. Voorwaarde is wel dat je laatste termijn betaald is, voordat de opleiding is afgerond.

Belastingvoordeel
Wanneer je een opleiding volgt voor je werk of een toekomstige baan, dan kun je met een regeling van de belastingdienst veel besparen.

De totale scholingskosten hebben een drempelbedrag van €250 en zijn gemaximeerd tot een bedrag van €15.000 per kalenderjaar. Het bedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst is afhankelijk van je inkomensschaal, maar ligt al snel rond de helft van de opleidingskosten.

Krijg je een gedeeltelijke vergoeding van je werkgever, dan moet dit bedrag van de kosten afgetrokken worden. Wil je meer informatie of berekenen hoeveel studiekosten je mag aftrekken? Klik dan hier om naar de website van de Belastingdienst te gaan.

Ben je ZZP’er of ondernemer?
Dan zijn er andere mogelijkheden. Vraag je accountant of belastingadviseur naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Lange termijn
In het Regeerakkoord is afgesproken dat de huidige fiscale aftrek van scholingsuitgaven in 2020 en 2021 behouden blijft. Daarna wordt deze regeling vervangen door een persoonlijk ontwikkelbudget. Hiermee ontvang je een bedrag van 1.000 tot 2.000 euro om je bij te laten scholen.

Advies
Kies nog dit jaar voor een opleiding aan DNHS Business School en profiteer van de maximale aftrekmogelijkheden. Wil je meer weten over een van onze opleidingen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: info@dnhs.nl of 06-53431003

Bronnen:
Belastingdienst, Regeerakkoord, Miljoenennota 2019, Rijksbegroting 2019 Ministerie OCW, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (brief aan Tweede Kamer d.d. 11 november 2019), www.onderwijsmaakjesamen.nl

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?