Fast Track MBA

Een Fast Track MBA is een nieuwe opzet MBA programma waarbij de nadruk ligt op de integrale manier van kijken die je als bedrijfskundige moet hebben, zonder de ballast van uitgebreide theorie studie en overhoringen. De DNHS Fast Track MBA is een jaarprogramma wat je met 4 tot 6 uur studie per week en een strategische analyse in je eigen werk kunt doen.

Toelichting:

Klassieke gesproken duurt een MBA programma twee tot vier jaar en krijg je voor het doorlopen van de opleiding een uitgebreid curriculum met wekelijkse of twee wekelijkse colleges, uitgebreide te bestuderen literatuur, speciaal geschreven case studies, examens per onderdeel en een afrondende thesis die aan wetenschapsnormen moet voldoen. Tenzij deze wetenschapsnormen ook in je werk belangrijk zijn (bijvoorbeeld als je wetenschappelijk onderzoek wilt doen), is deze werkwijze en de geleerde theorie voor ene belangrijk deel in het eerste jaar na afronden van de opleiding alweer vergeten (onderzoek McKinsey en de Londen School of Management).

Toch wordt deze aanpak van studie gehanteerd omdat het idee is (aanname) dat als je over alle bedrijfskundige vakgebieden leert, je vanzelf een integrale manier van kijken ontwikkelt. Dit blijkt echter ook niet het geval (zelfde onderzoek, en het boek van Henry Mintzberg ‘Organizations need managers not MBA’s’)

DNHS heeft zich gespecialiseerd in toegepaste bedrijfskunde. Daar hoort bij een aanpak voor het ontwikkelen van die gewenste bedrijfskundige manier van kijken die wel werkt. Dat is wat centraal staat in de Fast Track MBA.

Integraal kijken is de uitkomst van het proces, maar daar wordt meteen vanaf de eerste module aan gewerkt en bij elke volgende module meer inhoud aan gegeven. Daarom kan de Fast Track MBA in een jaar, met gemiddeld 4 tot 6 uur studie per week, succesvol gedaan worden.

 

Start typing and press Enter to search

Wil jij je verder ontwikkelen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt blogs en tips
die je gelijk toe kunt passen!
Ja, schrijf me in!