Een bedrijfskundige opleiding op MBA-niveau volgen voor de derde fase in je loopbaanpad

In Nederland leren we op een bepaalde manier. Als eerste krijg je een algemene en brede basis waarin je basis vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen leert samen met een aantal algemene componenten als aardrijkskunde en geschiedenis. Deze algemene vorming krijg je op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Vervolgens kies je voor een richting waarin je een ‘vak’ gaat leren. Dat kan op vmbo, hbo of wo-niveau plaatsvinden. Hierna ga je bij een organisatie aan het werk. De eerste jaren ben je vooral operationeel bezig, met de inhoud van het vak. Je groeit door het doen naar een zekere mate van zelfstandigheid in het uitvoeren van dit vak. Als je deze ontwikkeling hebt doorgemaakt, ontstaat er als het ware een nieuwe, tweede fase in je loopbaanpad.

De tweede fase in je loopbaanpad

Tijdens de nieuwe, tweede fase in je loopbaanpad ben je nog steeds primair bezig met de inhoud van het vak, maar er komen andere zaken bij. Denk hierbij aan het ontwikkelen van (vakinhoudelijk)beleid, het meewerken in projecten of leidinggeven. Je groeit door naar wat ‘middle management’ wordt genoemd. Ook als je geen formele leidinggevende of managementfunctie hebt. Je bent nu toegetreden tot de laag die mede vorm geeft aan de organisatie. Hetzij door mee te doen en de kennis en ervaring over jouw vakgebied in te brengen in projecten, of door vorm te geven aan werkwijzen en procedures. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie of zorgt voor de stabiliteit in de organisatie. Beide zijn belangrijke bijdragen aan de organisatie.

De volgende stap omhoog maken met ondersteuning van bedrijfskundige kennis

Wanneer je meer bedreven wordt in je rol binnen het ‘middle management’, worden je taken en verantwoordelijkheden groter. Je krijg meer verantwoordelijkheden, gaat grotere teams aansturen of gaat meedoen aan projecten die meer strategische impact hebben. Er wordt van je gevraagd om te snappen dat bij alles wat je voorstelt, waar je aan meedenkt of waar je besluiten over neemt, er implicaties zijn voor andere vakgebieden. Je gaat functioneren op strategisch gebied. Tijdens deze derde fase in je loopbaanpad wordt er van je gevraagd dat je de organisatie als een samenhangend geheel kunt zien. We noemen dit ook wel strategisch of integraal kijken en denken. En dat is het moment dat je behoefte krijgt aan bedrijfskunde. Dit is namelijk hét vakgebied dat gaat over integraal kijken en strategisch denken.

Een opleiding die past bij jouw leven

DNHS Business School biedt je met de Fast Track MBA een opleiding die echt bij je past en die je naast je werk kunt volgen. De focus ligt op het gebruiken van jouw ervaring als case voor het snappen en doorgronden van dit nieuwe bedrijfskundige vakgebied. Ervaring die je de afgelopen jaren in je werk op hebt gedaan kun je dus gebruiken als versneller van het leren. Hierdoor is het mogelijk je opleiding al binnen 1 jaar te halen! Maar geen stress, wanneer dit niet haalbaar blijkt kun je er tot maximaal 2 jaar over doen. Je volgt onze deeltijd Fast Track MBA in eigen tijd door digitaal en klassikaal onderwijs met elkaar te combineren. Zo studeer je wanneer het jou uitkomt. Wil je meer horen over onze Fast Track MBA, andere deelnemers en de belangrijkste docenten ontmoeten en de DNHS sfeer proeven? Meld je dan aan voor het gratis introductiecollege!

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Introductiecollege Fast Track MBA

Is de Fast Track MBA iets voor jou? Kom dan naar het vrijblijvende DNHS Fast Track Introductiecollege via onze digitale collegezaal. Op dit college proef je de DNHS sfeer, bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, jouw ontwikkelbehoefte, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en kun je je vragen over de opleiding stellen.

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?