Deeltijd MBA, online MBA, Fast Track MBA!

Ben je op zoek naar een MBA-opleiding die je naast je werk en een druk privé-leven kunt doen? Dan hebben we in dit artikel essentiële informatie voor je bij elkaar gezet.

Deeltijd MBA

En deeltijd MBA is een MBA-opleiding die je naast je werk kunt doen. Dat betekend dat de studielast in een klassieke opleiding zo is verdeelt dat je tussen de 12 tot 20 uur per week met de opleiding bezig bent zodat je dit naast je werk kunt doen. In die 10 tot 12 uur ben ben bezig met colleges, bestuderen van boeken en het doen van opdrachten, cases en het schrijven van papers of het voorbereiden van tentamens. Door – in een langzamer tempo dan voltijds studenten – alle vakken langs te werken verzamel je genoeg ‘tentamenbriefjes’ om de MBA-opleiding af te ronden.

Bij DNHS Business School hanteren we een andere filosofie als het gaat om studeren naast je werk. Tenminste als het gaat om bedrijfskunde studeren en je al ruime werkervaring hebt. Wij hanteren namelijk jouw ervaring bij organisaties – wat werkt er wel in de praktijk, wat werkt er vooral ook niet – als cases waarmee je gaat leren doorzien hoe organisaties werken en wat er mis kan gaan. Dit brengt een enorme versnelling in je leerproces, omdat je die werkervaring toch al hebt en me je nieuwe inzichten meteen aan de slag kunt. Zo kun je binnen drie maanden al een verschil laten zien in je dagelijkse werk en je impact significant vergroten.

Zo kent de Fast Track MBA van DNHS Business School een gemiddelde studielast van 4 tot 6 uur per week – en dat toetsen we regelmatig bij onze studenten. Dat heeft te maken met de manier waarop we de opleiding vorm hebben gegeven, waar dus jouw ervaring een grote rol in meespeelt. Dat maakt het combineren van een MBA-opleiding met werk en privé in veel gevallen haalbaar. Zeker ook omdat we de reistijd en de tijd dat je in een collegezaal naar een voordracht zit te luisteren terug hebben gebracht naar nul. Daarnaast bieden we in de opleiding lesstof aan die past bij verschillende leersystemen – dus je kunt altijd kiezen op welke manier je op dat moment het beste kunt studeren: stof lezen, audio luisteren, video’s kijken, oefeningen maken, actualiteit bespreken etc etc. Je zou kunnen zeggen dat de opleiding zich maximaal aanpast aan wat voor jou op dat moment het meest handig is.

Online MBA

Een online MBA-opleiding is over het algemeen een opleiding die online beschikbaar is en door middel van zelfstudie gevolgd kan worden. En omdat de meeste MBA-opleidingen voor een belangrijk deel gaan over theorie kun je het bestuderen van de stof net zo goed online doen als vanuit een bibliotheek of vanuit boeken. Het vraagt wel behoorlijk wat discipline om zelfstudie – zeker voor een opleiding van en jaar tot 4 jaar, zoals een MBA – vol te houden.

De opleidingen van DNHS Business School zijn ook voor een belangrijk deel online. Maar zijn wel ontworpen om met maximale interactie tussen jou en andere studenten en tussen jou en de DNHS docenten te volgen. Zo werken we maximaal met de praktijk uit jouw organisatie – daar wil je de stof immers ook gaan gebruiken -, krijg je bij elke module oefeningen om de stof naar de praktijk te vertalen, worden die oefeningen allemaal 1-op-1 nagekeken, krijg je feedback van onze docenten en zijn er verschillende fora waarin je bedrijfskundige vragen kunt stellen, bedrijfskundige cases kunt bespreken en nieuwe en actuele bedrijfskundige onderwerpen kunt ontdekken. Altijd onder begeleiding van een DNHS docent en altijd gericht op ontdekken hoe het in elkaar zit.

Sinds de invoering van de intelligente lockdown in verband met Corona begin 2020 zijn ook de MasterClasses van DNHS Business School online gebracht. Dat betekent dat we in onze digitale collegezaal met een leergang live en in volle discussie met onderwerpen aan de slag gaan, ervaringen en inzichten uitwisselen en de praktijk bij verschillende organisaties doorlichten.

Online, maar dan wel in volle interactie. Omdat leren en ontwikkelen nu eenmaal persoonlijk is en jouw ervaring, werk en vraagstukken centraal moeten staan voor het optimale rendement uit de opleiding. Dan heb je er namelijk het meeste aan.

Natuurlijk (er)kennen ook wij de noodzaak van zelfdiscipline als het gaat om studeren, dat kunnen we nu eenmaal niet voor je doen. Maar we ondersteunen je maximaal: zo krijg je van ons persoonlijk bericht als er een nieuwe module voor je klaar staat, krijg je wekelijks eCoachings om de opleiding mee te ondersteunen en staan we altijd (online) voor je klaar om je met specifieke vragen en aandachtspunten te helpen. Ook trekken we aan de bel als we een tijdje niets van je horen…

Online dus, maar wel met persoonlijke aandacht. Het gaat immers om jouw leer- en ontwikkelproces?!

Fast Track MBA

Herken je je in de bovenstaande beschrijving? Spreek onze aanpak je aan? Dan zou de DNHS Fast Track MBA wel eens een goede keuze voor jou kunnen zijn. Met ons uitgekiende en unieke onderwijsprogramma leiden we je in een jaar op tot bedrijfskundige op MBA-niveau. Daarbij staat niet de inhoud van de verschillende functionele vakgebieden centraal, maar het vermogen integraal naar vraagstukken, problemen, situaties en organisaties te kijken. In 17 modules (een module per 3 weken) leren we je de belangrijkste bedrijfskundige modellen, begrippen en theorieën waardoor je een volwaardige gesprekspartner wordt voor het bestuur of de directie. Je leert de taal en de manier van denken uit de bedrijfskundige velden zodat je ook gesprekspartner wordt van en de juiste vragen kunt stellen aan de verschillende vakspecialisten in de organisatie.

Je studeert af op een strategische analyse van je eigen organisatie – we doen niet aan tentamens waarin we overhoren of je wel genoeg uit je hoofd geleerd hebt. In dat proces van die analyse nemen we je stap-voor-stap mee en wordt je begeleid. Gedurende de hele opleiding wordt je ondersteund en begeleid door een team van (kern)docenten en natuurlijk de mensen van DNHS Business School. Zo is studeren bij ons wel een persoonlijke ontdekkingstocht, maar sta je er nooit alleen voor. Het eBegeleidingsprogramma dat je bij de Fast Track MBA krijgt staat daar garant voor.

Omdat we alleen werken met studenten met een royale ervaring in organisaties – minimaal 5 tot 7 jaar relevante ervaring – weten we dat je graag de regie over je werk en opleiding zelf in handen houdt. We bieden je dus ook maximale flexibiliteit: je kunt de Fast Track MBA in een jaar doen, je mag er 2 jaar (24 maanden) over doen. Zo heb je altijd de flexibiliteit je eigen keuzes te maken – ook als er even andere prioriteiten zijn dan de studie.

Interessant? Download dan nu de brochure, kom het ervaren tijdens een (gratis) introductie college of plan een kennismakingsgesprek om jouw specifieke vragen, wensen en situatie met ons te bespreken. We kijken graag samen met jou of de DNHS Fast Track MBA een goede en haalbare keuze voor jou kan zijn.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?