De tweede golf en jouw ontwikkeling

We zijn nog bezig met de naweeën van de eerste corona-golf en zijn positief gestemd omdat de zomer komt en sinds gisteren gelukkig een heleboel Europese landen hun grenzen weer open hebben gedaan. Misschien zit er toch nog een vakantie in het buitenland voor je in. Tegelijkertijd waarschuwen de experts dat we geen – of niet genoeg – ‘groepsimmuniteit’ op hebben gebouwd… als er al zoiets bestaat als (groeps)immuniteit. Een aantal landen zien het aantal besmettingen alweer stijgen. Zou er dan toch iets komen als een tweede golf?

We schommelen een beetje tussen de hoop dat we na de zomer weer naar het werk kunnen en het angstbeeld dat we in het najaar door een tweede golf weer weken thuis zitten en werken. Bij aan het werk gaan zien we onszelf dan een of meerdere dagen weer naar kantoor gaan. In geval van een tweede golf gaan we weer weken vanuit huis werken.

Hoe dan ook: werken zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde worden…

Op zich geeft dat natuurlijk niets, want we hebben inmiddels uitgevonden hoe op afstand werken gaat. Zelfs veel organisaties die noodgedwongen de deuren moesten sluiten hebben alternatieve verdienmodellen geïmplementeerd. Van sportscholen die via apps lesgeven en begeleiden tot restaurants die afhaalmaaltijden koken voor hun klanten. Van kappers die video-lessen geven over hoe je jouw kapsel bij moet knippen en onderhouden tot hotels die zichzelf aanbieden als zorghotel voor herstellenden.

De echte vraag die wij je voor willen leggen is: wat doet deze eerste – en wellicht ook een tweede – golf van ‘anders’ en op afstand van leidinggevende en collega’s werken met jou? Dit voorjaar was het van half maart tot nu alle hens aan dek om de start van de crisis te overbruggen. Nu gaan we de vakantieperiode in. Wat heb jij dit jaar aan jouw ontwikkeling gedaan? Hoe heb jij gewerkt aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling?

En wat gebeurt er met jouw ontwikkeling als we – als we in het najaar een tweede golf krijgen – dit jaar nog een keer 15 weken in een lock down gaan?

Natuurlijk kun je net als sommige organisaties afwachten, stug doorgaan met je werk en hopen dat het allemaal weer op gang komt als we corona definitief onder controle krijgen. Je loopt dan alleen het risico dat de wereld om je heen zich verder ontwikkeld heeft terwijl jij thuis onbewust bent van de veranderingen.

Je kunt er ook voor kiezen om juist deze periode te gebruiken om meer vat te krijgen op de uitdagingen waar de organisatie voor staat en de mogelijke oplossingen. Bijvoorbeeld door nu of na de zomer te starten met de Fast Track MBA. Met dit uitgekiende bedrijfskundige programma heb je een aantal voordelen waardoor je voorbereid bent en altijd de regie hebt als er een tweede golf komt:

  • De DNHS Fast Track MBA is vanaf het begin al een blended learning programma – dus geen hoorcolleges die nu voor de camera gegeven worden, maar echte interactieve MasterClasses waar je online samen met andere studenten aan het werk bent;
  • De modules, de begeleiding en alles wat je verder nog wilt gebruiken voor jouw ontwikkeling is 24/7 beschikbaar. Dat betekent dat je studeren optimaal kunt combineren met werk en privé – ongeacht waar en wanneer je werkt of bijvoorbeeld de kinderen thuis hebt;
  • Onze lessen gaan altijd door! Door ons uitgekiende curriculum en door onze digitale collegezaal – waar we nu al onze lessen en MasterClasses geven – zijn we onafhankelijk van eventuele nieuwe lockdowns;
  • Jij hebt als Fast Tracker altijd de regie over jouw studie: je studeert waar en wanneer jij wilt. Juist omdat de Fast Track MBA is ontwikkeld voor managers, professionals en ondernemers met werk en een druk privé-leven.

Wil je ook voorbereid zijn op de toekomst en zelf de regie over jouw ontwikkeling voeren? Kom dan naar het eerst volgende introductiecollege of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek – waarbij we kunnen bespreken wat de uitdagingen en mogelijkheden in jouw specifieke situatie zijn.

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?