De Fast Track MBA, geen goed voornemen maar gewoon DOEN!

We zijn in de periode dat we op dit moment nog bezig zijn om alles af te ronden wat afgerond moet worden voor de jaarwisseling. Maar zo langzamerhand komen we in het stadium dat we bezig gaan met nadenken over onze goede voornemens. En dat heeft een doel.

Ritueel afronden om opnieuw te kunnen beginnen

Zo’n ritueel dat we jaarlijks doorlopen in het afronden van het jaar maakt dat we niet alleen opruimen en willen afronden zodat we het nieuwe jaar opgeruimd -dus schoon van ballast uit het oude jaar- kunnen beginnen. En daar tussen zit een soort van transitie periode die we ook wel Kerst en Oud en Nieuw noemen…

Transitieperiode voor evaluatie en reflectie

Niet alleen proberen we tot ontspanning te komen en hopelijk met de mensen die belangrijk voor ons zijn, maar mogelijk evalueren en reflecteren we ook nog eens op hetgeen we vorig jaar als voornemen hadden en of dat gelukt is of niet. Er zijn hele gezinnen en families die dit traditioneel bij het Oudjaarsdiner dit als een soort van reflectie of evaluatie moment doen, ter opluistering van het diner: Terugkijken en vooruitblikken.

Voornemens zijn niets, doelen zijn alles

Bedrijfskundig is dat reflecteren slechts interessant als we er argumenten uithalen waardoor de kans op slagen bij een volgende poging of goed voornemen beter wordt.

Wij hebben het bij DNHS Business school dan ook liever over doelen in plaats van goede voornemens. Goede voornemens klinken ons te vrijblijvend in de oren. Zo van ………het was wel mijn voornemen om te stoppen met roken maar op 7 januari ging ik in de fout en dus is het niet gelukt. Dit is anders bij doelen. Als je doel is te stoppen met roken, dan is dat het na een moment van zwakte op 7 januari nog steeds. En dus ga je weer verder met je doel: nl. stoppen met roken.

Goede voornemens als aanzet voor het nieuwe jaar

Zo merken we dat ook met onze succesvolle bedrijfskundige MBA opleiding: De Fast Track MBA. Veel studenten hebben het voornemen om te starten, maar elke keer is er iets wat maakt dat het nu net niet even uitkomt. Bijvoorbeeld: Mijn baas heeft een andere baan, ik heb het daardoor heel druk, we gaan verhuizen, verbouwen, we krijgen een kind, ik ben net veranderd van werkgever, ik ben net voor mezelf begonnen, ik ben bezig een teamleider aan te nemen en als die er is heb ik de ruimte om…………..tja om wat eigenlijk? Om een ander excuus te bedenken?

De Fast Track MBA gewoon DOEN!

Dit klinkt misschien hard, maar het is wel zoals het is. Een goed voornemen is niets. Het is net als proberen. Dat is ook niets. Je doet het of je doet het niet.

Gun jezelf dus voor volgend jaar eens iets meer dan een goed voornemen. Gun jezelf een doel. Bijvoorbeeld die Fast Track MBA die al zolang op je lijst staat en die je ooit nog eens wilt gaan doen.

Maak van je goede voornemen een doel en maak “ooit” 2021! Fiscaal geniet je -als je in 2021 start- ook nog eens maximaal 52% fiscale studieaftrek als je de opleiding zelf moet betalen. En let op dit het laatste jaar waarin aftrek mogelijk is want de fiscale studieaftrek wordt afgeschaft.

En begin dan dit jaar nog met je doel, door je bijvoorbeeld in te schrijven voor een introductiecollege  of voor een 1 op 1 intake.

Mocht je nu ondanks alles toch nog vinden dat je het te druk hebt om in 2021 te starten, download dan ons e-book “10 redenen om juist nu met de Fast Track MBA te beginnen”.

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt direct het e-book. Gewoon doen!

 

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?