Dagelijks gedoe

Ken je het?

Vanmorgen vroeg opgestaan, kinderen op tijd naar school, de hond is al uitgeweest en zelf al om half acht, fris gedoucht, monter in de kleren. Klaar voor een nieuwe dag!

En vol goede voornemens, want voordat die afspraak om 10.00 uur komt, kan ik nog heel wat werk weg werken. En dat is noodzakelijk want de periode dat functioneringsgesprekken moeten worden gepland komt er aan, er moet nog een evaluatie over het 3e kwartaal geschreven worden en als ik zo naar de management informatie kijk dan lopen we niet op koers, dus ten aanzien van doelen en het halen ervan moet ik duidelijk naar oorzaken kijken, waardoor we achterlopen en ook gezamenlijk met het team bijsturingsmaatregelen bedenken….. ja…..en dan moeten we het nog halen ook.

Genoeg te doen dus………

“ Zin in koffie”?, klinkt het monter in mijn deurpost. “Lekker”, antwoord ik en voordat ik het weet, zit ik koffie te drinken met de collega die een nieuw huis aan het kopen is en mij over elk detail in zijn proces bijpraat. Leuk en goed voor de binding maar op dit moment komt het me even heel slecht uit. Het is negen uur geweest en ik begin me al een beetje gejaagd te voelen……….

Daar gaat mijn telefoon. De collega met het huis verlaat de kamer en ik ben onder tussen in gesprek met een andere collega die wil weten of ik wel in de systemen kan komen. Geen idee, ik was immers voornemens om met mijn mail te beginnen……….Maar ik ben de beroerdste niet en zeg : “wacht maar even, ik log even in”. “Nee inderdaad, ik kan er ook niet in”. De collega neemt afscheid en geeft aan dat hij het gaat opnemen met bedrijfsvoering en mijn probleem daarin ook wel even meeneemt.

Ondertussen is het negen uur vijfendertig. Ik kan nog een paar vragen van collega’s beantwoorden die via de mail aan mij zijn gesteld en wordt dan gebeld. Mijn afspraak is er………

Herkenbaar?

Verlopen jouw ochtenden ook wel eens zo, of zou je kunnen zeggen dat er dagen bij zitten en misschien wel weken waarin de werkdagen zo voorbij gaan?

En wat doet dat met jou?

Kom je vol energie thuis? Of is de energie na zo’n dag volledig weg en raak je -al liggend op de bank- de rest van je energie kwijt?

Als je éen of meerdere van deze vragen nu herkent, dan is de kans groot dat jij voor het overgrote deel van je werk op de afstandsbediening van een ander staat. En dit is wat anders dan aardig en behulpzaam zijn.

Aardig en behulpzaam ben je omdat het werken in een leuke werksfeer leuker is dan in een omgeving waarin ieder voor zich opereert. Bovendien gaat de organisatie dan minder makkelijk haar doelen realiseren.

Maar dat doet de organisatie ook als jij er nooit aan toekomt met de werkelijk belangrijke zaken bezig te zijn.

Wil je nu meer over bedrijfskunde weten en jezelf als professional ontwikkelen, waarin jij de organisatie gaat faciliteren haar doelen te realiseren en je nog vol van energie na een werkdag bent, meld je dan eens aan voor een introductiecollege van DNHS Business school.

 

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?