Bijblijven of groeien in de VUCA wereld

De geest krijgen als organisatie kan bijvoorbeeld door je te laten inspireren. Of je te laten leiden door ontwikkelingen in de markt. Want er gebeurd genoeg in de markt om de organisatie steeds opnieuw uit te vinden. Zeker als je bij wilt blijven of wilt groeien in de VUCA wereld.

In het kort:

  • Veranderingen in de markt gaan snel door dagelijkse digitale ontwikkelingen. En door het delen van kennis via digitale media – we noemen dit de VUCA wereld
  • Dat betekent dat er ook steeds nieuwe eisen aan de organisatie worden gesteld
  • We delen welke eisen dit zijn en hoe je de organisatie up-to-date houdt. Maar ook hoe je op de hoogte blijft van alle nieuwe trends en ontwikkelingen

Veranderingen gaan snel, sneller, snelst

We leven in een wereld waar door de digitalisering veranderingen steeds sneller op ons af komen. En op de organisatie. Technologieën digitaliseren namelijk. Maar ook de manier waarop we kennis en ontwikkelingen met elkaar delen. Open-source en cloud technologieën zorgen voor versnelling van onze kennis en de technologie die we gebruiken. En maakt diezelfde kennis en technologie ook gemakkelijker te verspreiden.

Als organisatie wil je zicht hebben op en meegaan met deze nieuwe ontwikkelingen. Je zult je dus voor moeten bereiden op continue en snelle veranderingen.

We kunnen dus wel stellen dat de VUCA wereld nieuwe eisen stelt aan de organisatie en aan wat de organisatie succesvol maakt. Of heel basaal: wat randvoorwaarden zijn om de organisatie nu en in de toekomst bestaansrecht te geven. Een organisatie die continu in verandering is is namelijk echt anders georganiseerd als een organisatie die succesvol is door stabiliteit.

In het komende introductiecollege staan we stil bij de organisatorische effecten van en eisen die de VUCA wereld aan onze organisaties stelt. Een belangrijk inzicht waar je zelf en voor je organisatie voordeel uit kunt behalen. Een mooie kennismaking ook met DNHS Business School als je denkt over het volgen van een MBA-opleiding.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Introductiecollege Fast Track MBA

Is de Fast Track MBA iets voor jou? Kom dan naar het vrijblijvende DNHS Fast Track Introductiecollege via onze digitale collegezaal. Op dit college proef je de DNHS sfeer, bespreken we de inhoud en opzet van de opleiding, jouw ontwikkelbehoefte, mogelijke vraagstukken in jouw organisatie en kun je je vragen over de opleiding stellen.

Welke trends en ontwikkelingen zijn interessant?

Natuurlijk zijn niet alle ontwikkelingen in de VUCA wereld even interessant voor jouw organisatie en jouw branche. Hoe weet je dan bij welke trend en ontwikkeling je wel of niet aan moet sluiten? Dit is een vraag die regelmatig bij DNHS advies klanten en bij Fast Track MBA studenten tegenkomen.

Om die reden hebben we trendwatcher Robert Witteveen gevraagd een MasterClass te organiseren. In deze MasterClass deelt Robert hoe je trends en ontwikkelingen in kaart brengt, welke bronnen je kunt gebruiken en hoe je ‘filtert’ welke trends en ontwikkelingen voor jou en jouw organisatie relevant zijn.

Als je beter zicht hebt op de relevante trends en ontwikkelingen kun je de organisatie stap-voor-stap mee laten ontwikkelen met de markt. Op die manier blijft de VUCA wereld wel een snel veranderende omgeving, maar overvallen ontwikkelingen je niet.

Je kunt ook als niet-student meedoen aan deze speciale MasterClass van Robert over trendwatchen. Lees hier meer en schrijf je in!

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?