Betere keuzes maken is onderdeel van een leerproces

Goede keuzes maak je door ervaring, en ervaring krijg je door verkeerde keuzes

Een van de doelen die onze Fast Track MBA studenten hebben en overigens ook de meeste professionals en managers in de organisaties waarmee we werken is om betere keuzes te maken. Betere keuzes maken is onderdeel van een leerproces dat je als professional, manager en ondernemer met een eigen bedrijf door maakt. Een leerproces dat we vanuit DNHS Business School ondersteunen via onze beproefde leermethode.

Zo zetten we bijvoorbeeld het resultaat dat je met een bedrijfskundige opleiding wilt bereiken – het integraal leren kijken naar en denken over de organisatie, situaties binnen die organisatie en problemen die zich voordoen vanaf het begin centraal in de opleiding. Daarnaast hebben we in de opzet van het curriculum ingebouwd dat je met je eigen werkomgeving aan de slag gaat. Dat heeft twee grote voordelen:

  • Je leert bedrijfskundig kijken in de omgeving waarin je het ook gaat gebruiken, wat maakt dat je meteen stappen kunt maken in je werk en groei en ontwikkeling kunt laten zien. Want waarom zouden we je theoretische cases aanreiken als je bedrijfskundig kijken en denken in een echte organisatie wilt gaan gebruiken. Een echte organisatie die altijd net anders en vaak complexer is dan de case die we kunnen bedenken.
  • Je gaat met de bedrijfskundige methoden en technieken die we je leren eerst zelf aan de slag met vraagstukken die in jouw werk spelen. En daarbij kijken we mee. We geven je feedback, we geven je tips en helpen je om tot de kern door te dringen. We geven je dus binnen de opleiding een omgeving waarin je nog fouten mag maken. Fouten waar je van leert, fouten die je daarna niet meer in de werkelijkheid van je werk hoeft te maken.

Zo ben je tijdens de Fast Track MBA voortdurend bezig om te leren wat er bij jou in de organisatie en in jouw werk speelt en hoe je daar anders, namelijk bedrijfskundig mee om kunt gaan. Dat is tegelijkertijd nieuwe dingen leren én ervaring opdoen. Want: Goede keuzes maak je door ervaring, en ervaring krijg je door verkeerde keuzes.

Spelen er bij jou, in jouw werk of in de organisatie vraagstukken waar jij bedrijfskundig mee aan de slag wilt? Plan dan eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen bespreken in hoeverre een bedrijfskundige opleiding jou kan helpen meer impact te bereiken en hoe bijvoorbeeld de Fast Track MBA jou kan helpen volgende stappen te maken.

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?