Ben je klaar voor de zomer?

Juni… in ons systeem de laatste maand voor de zomervakantie – ongeacht of je nu vroeg of laat met vakantie gaat. Maar dat betekent nog al wat voor ons werk. Ben je eigenlijk al klaar voor de zomer?

In het kort:

  • Juni is – omdat we opgegroeid zijn met zomervakantie in juli en augustus – nog een maand tot de vakantie. En in de vakantie gaan we dankzij de vakantiespreiding zo’n anderhalve maand op ‘zomer-stand’ werken
  • Ben jij in jouw werk al klaar voor deze vakantieperiode?
  • Ga jij deze vakantie gebruiken om jezelf en je werk een BOOST te geven?

Juni is de maand voor de vakantie…

Hoe gek het ook klinkt, met de start van de maand juni komen we allemaal in vakantiesfeer. En dat is ook logisch als je nagaat dat we opgegroeid zijn in een systeem waar de schoolvakanties begin juli beginnen en duren tot september. De laatste weken van school zijn er sportdagen, schoolreisjes, rapportvergaderingen… Met andere woorden: we doen niet veel meer, zijn gewoon minder productief en lopen warm voor de vakantie. Ook het weer gaat straks meewerken en gaandeweg glijden we toch het zomerse weer in…

En we zijn er aan toe!

We hoeven er niet lang over te doen om te constateren dat we dit jaar meer dan ooit toe zijn aan de zomer en de zomervakantie. Vijftien maanden corona-maatregelen (af en aan wat strikter of wat losser) zijn ons aan te zien. We zijn toe aan mooi weer, meer buiten zijn en even helemaal geen digitale meetings!

Gelukkig is het al juni, en hebben we over een maand vakantie…

De zomervakantie heeft grote impact op het werk

Maar naast dat we er als personen, als mensen aan toe zijn om even het ‘juk’ van digitale afspraken en vergaderingen achter ons te laten, heeft zomervakantie grote impact op het werk. In principe betekent de zomervakantie dat we zo’n anderhalve maand op maximaal halve kracht gaan werken. Dat komt voor een belangrijk deel door de vakantiespreiding.

Nederland gaat in drie fasen – of in drie perioden – op vakantie. Dat is heel mooi bedacht, want dan heb je minder druk op de topweken als het gaat om het huren van een huisje, het boeken van een reis of een plekje op de Camping. helaas zijn veel bedrijven niet exclusief werkzaam in de regio waarin ze gevestigd zijn.

Neem bijvoorbeeld DNHS Business School. Wij zitten met onze fysieke locatie in regio midden. Maar onze studenten komen uit het hele land. En dus hebben we niet alleen te maken met de vakantie uit regio midden, maar met de vakanties van alle regio’s in Nederland.

Augustus is sowieso een ‘verloren maand’

Als je international werkt is augustus trouwens sowieso een ‘verloren maand’, want dat is de maand dat internationaal zomervakantie wordt gevoerd. Dan zijn leveranciers en internationale klanten allemaal weg. Het gevolg hiervan is dat de anderhalve maand van zeg half juli tot eind augustus de organisatie altijd op een lager pitje draait. Tenzij je in de vakantie-gerelateerde business werkt natuurlijk – dan heb je het juist extra druk.

Hoe ga je dat in je werk managen?

Ben je al klaar voor de zomer? Ben je klaar voor een paar weken niet werken en voor een zomer periode op halve kracht werken?

En… wat moet je dus in de maand juni allemaal nog doen om de doelen van dit jaar te halen?

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)

Boosten voor en in de zomer!

Het inzicht dat de zomervakantie grote gevolgen heeft voor hoe en in welk tempo de organisatie werkt kun je ook voor jezelf en de organisatie gebruiken. Er zijn altijd werkzaamheden waar je door de dagdagelijkse hectiek niet of slecht aan toe komt. Dat zijn precies de werkzaamheden waar je juist in de zomerperiode de tijd en de rust voor hebt…

Zorg dus dat je de komende maand de tijd neemt om voor jezelf duidelijk te maken wat de werkzaamheden zijn die je in de relatieve rust van de zomer wilt doen.

Ook voor jezelf kun je een boost organiseren. Zorgen dat je deze maand en in de zomer stappen zet om na de zomer met nieuwe inzichten, energie en als een nieuwe versie van jezelf de planperiode voor 2022 weer aan de slag kunt.

De zomerleergang van de Fast Track MBA!

Dit jaar hebben we – omdat meer en meer managers, professionals en ondernemers de kracht van het concept van de Fast Track MBA zien en ervaren – een speciale zomerleergang van de Fast Track MBA! En dat heeft een aantal voordelen die je jezelf cadeau kunt doen. Zoals:

  • Meteen een begin maken met de MBA die je waarschijnlijk altijd al had willen doen
  • In de relatieve rust van de zomer een goede start maken met de bedrijfskundige manier van kijken en denken en met de eerste bedrijfskundige vakken
  • Voor de zomervakantie een snelle start met sprint, zodat je jezelf een een keer onderdompelt in bedrijfskundig kijken en denken

De meeste Fast Trackers geven aan dat binnen drie maanden hun manier van kijken en denken, hun inbreng en de manier waarop die inbreng ontvangen wordt in de organisatie al verandert is – op een hoger niveau gekomen is. Als je in juni start, dan heb je de eerste echte stap in bedrijfskundig kijken en denken dus al gemaakt als de planperiode 2022 begint!

Nu schakelen, nu doen!

Het betekent wel dat je nu moet gaan schakelen en nu iets moet gaan doen! Bijvoorbeeld met ons praten over de mogelijkheden dat jij aan deze speciale zomerleergang mee gaat doen. Neem vooral contact met ons op als het concept en de planning je aanspreken.

 

Deel dit artikel:

Blijf op hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen. Laat dan hieronder je gegevens achter.

50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?