Arme Jochem!

Afgelopen week heb ik veel in de auto gezeten en dan luister ik meer dan anders naar de radio. En zo kwam een behoorlijk aantal keren de reclame van Jochem voorbij -althans de reclame gaat over Jochem. Misschien ken je hem…

  • Wie kan deze brief nakijken? Vraag het aan Jochem!
  • Wie kan een excel voor me maken? Vraag het aan Jochem!
  • Wie kan deze brief in het Engels vertalen? Vraag het aan Jochem!
  • Wie kan een presentatie maken? Vraag het Jochem!
  • Wie kan deze presentatie geven? Vraag het Jochem!

De bedoeling is natuurlijk om duidelijk te maken dat Jochem lekker bezig is, omdat hij tijd en energie steekt in het zichzelf ontwikkelen. Hij doet immers allerlei handige trainingen die hem vaardiger maken voor het werk dat hij moet doen. En laat duidelijk zijn: er is niets mis met je ontwikkelen. Sterker nog: jezelf ontwikkelen is de enige vorm van bij blijven.

Tegelijkertijd denk ik meteen: arme Jochem!

Alle inspanning die Jochem heeft gedaan resulteren erin dat alle collega’s werk bij hem dumpen. Niet alleen hun eigen werk, maar ze promoten het dumpen van werk ook bij anderen. Jochem heeft alle net verworven vaardigheden nodig om naast zijn eigen werk ook nog het werk van zijn collega’s te doen. Dat was waarschijnlijk niet het effect dat Jochem voor ogen had, toen hij al die trainingen ging doen.

Beter was het geweest als Jochem voordat hij een keuze had gemaakt uit het grote aanbod van vaardigheden trainingen, na had gedacht over wat hij wilde bereiken met alle trainingen, die hij wilde doen. Misschien wilde hij wel carrière maken, een stap omhoog binnen de organisatie doen. Misschien wilde hij wel effectiever worden in zijn werk, of misschien wel efficiënter. Misschien wilde hij wel beter snappen hoe de organisatie werkt om zo meer impact te kunnen hebben… maar ik denk dat het drukker krijgen met het werk van collega’s waarschijnlijk niet hoog op zijn wensenlijstje heeft gestaan.

Wil jij niet zoals Jochem tijd steken in opleidingen en trainingen die niet bijdragen aan wat je wilt bereiken? Kom dan eens langs en maak kennis met een geheel nieuwe manier van opleiden die je wel brengt waar je wil zijn. Kijk maar eens naar onze Fast Track MBA en kom eens langs op het introductiecollege.

Of, als je toch – net als Jochem – trainingen hebt gedaan die tot gevolg hebben dat je het drukker hebt gekregen in plaats van minder druk… dan hebben we een mooie aanbieding voor je: schrijf je nu in voor ‘Delegeren kun je leren!’ – zodat je werk daar kunt leggen waar het hoort – of voor ‘Weg met de Werkstress!!’ – waarin je leert hoe je met de belangrijkste stressfactoren binnen de organisatie om kunt gaan, zodat de oorzaak van de stress zich oplost. In het kader van Black Friday geven we je vandaag tot en met 5 december 2019, 15% korting om te zorgen dat jij geen ‘arme Jochem’ wordt. Je kunt gebruik maken van deze Black Friday-deal door de kortingscode ‘JOCHEM’ te gebruiken.

Krachtige groet,
Marischka

0/5 (0 Reviews)
0/5 (0 Reviews)
Deel dit artikel:
50%

Je bent er bijna… Nog even je gegevens invullen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.
Ook wij haten SPAM! Jouw gegevens zijn veilig bij ons!

Meer weten over onze Fast Track MBA opleiding?